Türk dizileri yurt dışında rüzgar gibi esiyor!

Pembe dizilere 'Türk' darbesi!

resim yok
04 Temmuz 2014 - 13:43
Magazin

Pembe dizilere 'Türk' darbesi!

Türk dizilerinin inanılmaz etkileri

Rapora konu oldu…


Güney Amerika dizilerinin bir numaralı pazarı olan Orta ve Doğu Avrupa televizyonlarında Türk dizileri rüzgâr gibi esiyor.

Başarının anahtarı ise yapımcıların rekabeti ve yüksek yapım kalitesi.

 

O TEKEL KALKTI!

Yıllardır Güney Amerika dizilerinin tekelinde olan Orta ve Doğu Avrupa televizyonları artık Türk dizilerinin hâkimiyetine girmiş durumda.

 

TÜRK DİZİLERİNİN BAŞARISI MASAYA YATIRILDI

İngiliz medya şirketi 'C21 Media' tarafından hazırlanan raporda, Türk dizilerinin bu başarısı ve bölgedeki televizyonculuğa olan etkileri masaya yatırıldı.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen Natpe fuarında yapılan toplantılarda, bu başarı yapımcıların bölgeye dizi ihraç etmeye başlamalarına, dizilerin yüksek yapım kalitesine ve rekabetçi bir pazardan gelmelerine bağlanıyor.

 

HERKES ÖRNEK ALIYOR

Zira Latin Amerika pazarına dahi girmeyi başaran Türk yapımları, yerel oyuncuların kullanıldığı yeniden çevrimlerle etki alanlarını genişletiyor.[reklam]

Rapora göre, Latin Amerikalı yapımcılar Türk dizileriyle yarışamadıkları için strateji değişikliğine gitti.

Buna göre, Latin Amerikalılar Türkler gibi, artık hazır diziler yerine format anlaşması yapmaya başladı.

Latin Amerikalı yapıcılar ayrıca, Orta ve Doğu Avrupa bölgesi için dizilerinin daha yüksek kaliteli versiyonlarını çekmek için harekete geçti.

 

DİĞER ÜLKE SEKTÖRLERİNE OLAN ETKİSİ

Fuarda konuşulan bir diğer unsur ise Türk dizilerinin diğer ülke sektörlerine olan etkisi.

Bu bağlamda Yunan ve Hırvat dizileri de özellikle Balkan ülkeleri pazarında pay kapmak için Türk dizilerini örnek alarak prodüksiyonlarının kalitesini yükseltiyor. Böylece bölgeye dizi ihraç etmeyi umuyorlar.

 

 

LATİN AMERİKA O İKİ TÜRK OYUNCUYA HAYRAN! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin