Türk dizilerine boykot çağrısı!

Mısır'da bazı sanatçı ve film yapımcıları, AK Parti hükümetinin '30 Haziran devrimine' yönelik tutumunu protesto etmek için Türk dizilerine boykot başlatmak üzere harekete geçti.

resim yok
06 Ağustos 2013 - 10:21
Magazin

Boykot girişimi!

 

Mısır'da bazı sanatçı ve film yapımcıları, AK Parti hükümetinin '30 Haziran devrimine' yönelik tutumunu protesto etmek için Türk dizilerine boykot başlatmak üzere harekete geçti.

 

Sinema Sendikası Başkanı konuştu


Mısır Sinema Sendikası Başkanı Mossad Fouda:

“Böyle bir boykot girişimi önemli. Hem özel, hem de hükümete ait farklı yapım şirketlerinin dikkatini çekti.

Ayrıca, birçok uydu kanalı, Türklerin, Mısır işlerine karışması nedeniyle Türk dizilerinin yayınlanmasını engelledi” dedi.

 

''Eski rağbet olmaz!''

Siyasi kriz çözülse bile, Türk dizileri eskisi gibi rağbet görmeyeceğini öne süren Fouda:

'Herhangi yeni bir sanatsal katkı sağlamayan' Türk dizileri yüzünden yerli yapımların da tehdit altında kaldığını söyledi.

 

TİM Başkanı yalanlamıştı!


Geçtiğimiz günlerde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "Son dönemde Mısır'da dizi ihracatı ve Türk dizileriyle ilgili sıkıntılar ağırlıklı olarak TV kanallarının kapatılması ya da mevcut çalışanların işten çıkarılması nedeniyle azalmaktadır" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'nin şu anda ABD haricindeki diğer ülkeler arasında dünya dizi sektöründe liderliğe oynadığını ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetmişti:
[reklam]
''Son dönemde Mısır'da dizi ihracatı ve Türk dizileriyle ilgili sıkıntılar ağırlıklı olarak TV kanallarının kapatılması ya da mevcut çalışanların işten çıkarılması nedeniyle azalıyor. Dünyanın en büyük dizi ihracatçısı olan ABD'li yapımcılardan pazar payı kaptık.

Türkiye'de son yıllarda büyük ivme kazanan dizi sektörünün cirosu 300 milyon dolar üzeri bir hacme ulaştı. Türkiye'den yurt dışına dizi satışı yılda 100 milyon doların üstünde piyasa oluşturuyor. Türkiye, ABD'den sonra en fazla dizi ihracatı yapan 2. ülke.

Türkiye 60'tan fazla ülkede izlenen dizilerin prodüksiyon merkezi olma özelliğini kazandı. Türkiye ABD dizileri için de Ortadoğu kapısı oldu.

Ortadoğu'ya dizi satmak isteyen ABD'li yapımcılar bölgedeki Amerikan antipatisini aşmak için Türk dizilerine yöneliyor. ABD'li Disney, 'Revenge'in Türk versiyonu 'İntikam' dizisi için yerli bir kanal ile ortaklık kurdu. Dizi böylece, Ortadoğu'ya ortak yayın yapan OSN kanalına Nisan 2013'te satıldı."

 

 

LÜTFİ PAŞA'NIN GERÇEK HİKAYESİNİ BİR DE ONDAN DİNLEYİN!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin