Uğur Arslan yeni projesini anlattı!

'Hedefimiz suçluyu teşhir etmek değil, yardım etmek'

resim yok
02 Nisan 2014 - 10:05
Röportaj

'Hedefimiz suçluyu teşhir etmek değil, yardım etmek'

Uğur Arslan, Kanal 7'de başlayan yeni programı 'Uğur Arslan'la Umut Var'ı şu sözlerle anlattı: ''Hedefimiz suçluları teşhir etmek değil, onlara yardım etmek. Adaletin ve ahlakın peşine düşeceğiz.''


Şair ve televizyoncu Uğur Arslan, Kanal 7'de bu hafta itibariyle öğle kuşağında yepyeni bir programa başladı. 'Uğur Arslan'la Umut Var' isimli programda, suç ve mağduriyet gibi konular ele alınıyor.

 

Arslan, programını şu sözlerle anlattı: ''Uğur Arslan'la Umut Var programı toplumsal bir travmaya el atıyor. Bu programla aylarca, hatta belki yıllarca aileleri tarafından aranan kayıpları, çözüme ulaşamamış cinayetleri; medyanın büyük kitlelere ulaşabilme gücünden faydalanarak ekrana getirececeğiz.''

 

EMNİYETE YARDIM EDECEĞİZ

* Bu programda sadece durum tespiti yapıp trajik hikayeleri ekrana getirerek kenara çekilmeyeceğiz. Olayların içinde aktif rol alarak yaşanan trajedileri sonuca vardırmak, suçluların adalete teslim edilmesinde yardımcı faktör olmak amacındayız. Kayıpları da ailelerine ya da sevdiklerine kavuşturarak kanayan yaraları sarmak istiyoruz. Hedefimiz suçluları teşhir etmek değil, yardım etmek... Adaletin, hukukun, ahlakın ve doğrunun peşine düşeceğiz.


* Bu programla hedefimiz zaten emniyet güçlerine yardımcı olmak... Elbette ulaştığımız her bulguyu emniyetle paylaşacağız, ulaştığımız her tanığı emniyet güçlerine yönlendireceğiz. Bizim kimseyi tutuklayıp sorgulayacak halimiz yok. Türk polisi ve savcıları, bunu zaten adaletle yapıyorlar.


* Ben hayatımın hiçbir döneminde kötü olanın peşinde olmadım. Televizyoncu olarak da bunu yapmam. Ben her zaman olduğu gibi yine iyi olanı arayacağım.[reklam]

HİÇBİR SUÇ CEZA SIZ KALMAZ

* Suçun ve suçlunun üzerine giden programların, suça özendirdiğine inanmıyorum. Bunca yıldır ekranlarda aşk, sevgi, barış ve yardım programları da yayınlanıyor. Memlekette yardımlaşma yaygınlaştı mı? Bana göre çok yanlış bir tez.

 

İnsan ekranda çocuğa tecavüz edildiğini görüp bunu denemeye kalkar mı sizce? Bilakis; suçluların medyanın desteğiyle adalete teslim edilmesi kolaylaştıkça ve sıklaştıkça, caydırıcı bile olabileceğini düşünüyorum. Artık kimse yakalanmayacağını ya da suçunun cezasız kalacağını düşünmesin. Çünkü böyle olmayacak.

 

'DOĞRU İNSANI BULMAK ÖNEMLİDİR'

* Doğru insanla müşterek yaşadığınız her ilişki lütuftur. Doğru insanla arkadaşlık etmek, doğru insanla iş yapmak önemlidir. Çok büyük bir şanstır.

 

Dolayısıyla doğru insanla hayatınızı birleştirmek, onunla yoldaşlık etmek, çocuklarınızın annesi ya da babası olmaya onu layık bulmak bana göre çok kıymetlidir. Burada anahtar kelime 'doğru insan'dır. Fakat doğru olması gereken ilk kişi karşındaki değil, sensindir.

 

 

DOKSANLAR'IN 'MUAVİN VEYSEL'İ KARİYERİNİ ANLATTI! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin