resim yok
17 Ekim 2011 - 00:00

 

Cuma günü sona eren 48. Antalya Portakal Film Festivali’nin ardından yarışmada “Nar” adlı filmiyle Jüri Özel Ödülü alan yönetmen Ümit Ünal, Müjde Ar’ın başkanlığında kadınlardan oluşan jürinin kararlarına itirazlarını dile getiren bir yazı kaleme aldı.
 
Yazıyı kendi blogunda yayımlayan Ümit Ünal, “Verdikleri ‘özel’ ödüle ‘jüri özür ödülü’ diyorum. Bir tür teselli armağanı” dedi ve En İyi Kurgu, En İyi Senaryo, En İyi Film ödüllerinin “Güzel Günler Göreceğiz” adlı filme gitmesini garipsediğini söyledi. “Filmin genç yönetmeninin hevesini kırmak istemem ama ben bu filmin gösteriminde son 40 dakikaya dayanamayıp çıkmıştım. Son 40 dakikada büyük bir sentez gerçekleştirip olağanüstü bir noktaya varmadıysa, çok acemice ve özentiyle yazılmış, belli formülleri başarısız bir şekilde uygulamaya çalışan, ‘Rusça Nâzım şiiri okuyan Rus fahişe’ gibi olağanüstü klişeleri barındıran bir filmdi” diyen Ünal, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
 
“Sadece kadınlardan kurulu jüri, her filmden önce dünya kadınlarının alkışlandığı, kadın temalı bir festivalde; ülkenin asıl iktidarı, baş belası maço erkeklik kalıplarını olumlu örnek olarak sunup yücelten oyuncuya En İyi Erkek Oyuncu ödülünü takdim etti. Jüri bir eşcinsel töre cinayetine kurban giden Ahmet Yıldız’ı anlatan filmde, ana karakteri başarıyla canlandıran başrol oyuncusuna Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü verdi.” 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin