resim yok
04 Mayıs 2013 - 00:00

Show TV İç Yapımlar Caner Erdem'in genel koordinatörlüğünü yaptığı ve Çağla Şıkel, Hakan Akkaya, İvana Sert ve Özge Ulusoy gibi birbirinden başarılı ve yetenekli ünlülerin jüri koltuğunda yer aldığı Türkiye'nin en başarılı moda programı olarak gösterilen "Bugün Ne Giysem" adlı moda programının başarılı jüri üyesi Hakan Akkaya'dan sürpriz karar!

Şadan Kaba'yla röportaj yapan başarılı moda tasarımcısı Hakan Akkaya, yakın bir zamanda arkadaşının çekeceği bir dizide 1-2 bölüm rol alacağını açıkladı.

Oyunculuğunun çok zor bir iş olduğunu dile getiren Hakan Akkaya, en sevdiği dizisinin de Gülse Birsel'in kaleme aldığı "Yalan Dünya" olduğunu açıkladı.

İşte o röportajdan satır başları:

Çok sakin bir durumdayken birden bire şahin kesilmekte hiç de zorlanmayan bir kişilik Hakan Akkaya…Hele damarına basılmasın; “moda avcısı” olarak biçare avının karşısında ihtişamlı bir avcıya dönüşmesi onun için çok kısa bir an meselesi. Yumuşaklığını ve sertliğini çok iyi dengelemesinin mutlaka bir sırrı olmalı.

Hakan Akkaya, Bugün Ne Giysem(BNG) programıyla özellikle kadınların hayatında önemli bir yer tuttu. Programda yarışmaya gelen kadınların pek çoğunun özellikle Hakan Akkaya’ya göre gard aldığını görmek hiç de zor değil. Ondan geçer not almanın çoğu yarışmacı için sırat köprüsünden geçmekten farkı yok. Hakan Akkaya ile biraz modadan, biraz kadınlardan ve daha çok da TV’den konuştuk.

TV’de boy gösterme serüvenini merak ediyorum. Ekrana çıkış hikayeni okurlarımızla paylaşır mısın?

Hiç böyle birşey ortada yokken, tamamen doğru zamanda doğru yerde olmakla alakalı bir durumdu. Bir arkadaş grubumla birlikteyken Show TV Genel Müdürü Haluk Şirin’in de olduğu bir restoranda karşılaştık. Ben arkadaşımla başka masaya oturacakken onların masasına oturdum. Keyifli bir sohbetten sonra gecenin sonunda böyle bir teklif geldi. Sonra Show TV İç Yapımlar Koordinatörü Caner Erdem ile bir araya geldik. İki gün sonra da kanalla anlaşma yapmıştım. Bu kadar spontane gelişti…
[reklam]
Ekrana çıkmadan önce kendini TV’de hayal eder miydin?

Ben ilkokuldayken bu işi yapmaya karar verdim. Şuna inanıyorum; hangi mesleği yaparsan yap o işin starı olman gerekiyor. Diş doktoru da olsan starı olmalısın, bilgisayar mühendisi olacaksan o işin starı olmalısın. Ben hep buna inanırım. Bu nedenle kendi mesleğimin starı olmak gibi bir düşüncem hep vardı.

Bugün Ne Giysem’de(BNG) ekrandan gördüğümüz bir Hakan Akkaya var. Ekrandan gördüğümüz Hakan Akkaya ile ekran sonrası Hakan Akkaya arasında fark var mı; varsa nasıl bir fark bu?

Benim ekran önü veya ekran arkası arasındaki tek farkım parlamamak için suratıma sürülen pudra. Onun dışında hiçbir fark yok. Bunu da beni tanıyan herkes biliyor zaten.

“Zor beğenen biriyim!”

Dikkat ediyorum BNG’e katılan yarışmacılar senin onların kıyafetleri hakkındaki düşüncelerini  çok merak ediyorlar. Sence bu merakın nedeni ne?

Ben biraz zor beğenen biriyim. Bu sadece kendi mesleğimde değil, bir restorana gittiğimde oranın dekorasyonunu, yemeğini de zor beğenirim. Ben sadece yapmış olmak için yapılan işlere çok karşıyım. Birşey yapacaksan onun altını doldurman gerekiyor; bu hangi alanda olursa olsun. Benim işim de görsel bir iş olduğu için tüm görsel sanatlarda fikir sahibi, yorum sahibi olabilirim. Bence bu durum, söylediğin bu merakın olmasını sağlıyor.

 


Sana göre Türk kadınının giyim-kuşam konusundaki karakteristikleri neler? Türk kadını genelde neyi  beceriyor ya da neyi beceremiyor?

Türk kadını yanlış kombini çok iyi beceriyor(Gülüyor)…Her zaman şunu söylüyorum. Türkiye her ne kadar yüzünü Batı’ya dönük olduğunu savunsa da biz aslında daha oryantalist bir toplumuz. Bizim yüzümüz Ortadoğu’ya dönük . Ama özellikle son 3-4 yıldır o Doğu-Batı sentezini kıyafetlerine çok güzel uyguluyor. Türk kadınının yaptığı en belirgin hata abiye seçimleri. Düğüne, derneğe yani özel organizasyonlara gideceğinde çuvallıyor. Çünkü herşeyini birbiriyle yarıştırdığında daha doğru olacağını düşünüyor. Ama bu en büyük yanlış. Birşeyi öne çıkarmak yani kendi güzelliğimizi öne çıkarmak için giyiniyoruz.

Biraz da seninle TV hakkında konuşmak istiyorum. Öncelikle TV izleme fırsatın oluyor mu TV izleyebiliyor musun?

İzliyorum. Düzenli olarak hiçbir diziyi takip etmiyorum. Bazı programlar var takip ettiğim. Neden Tv izliyorum; çünkü ben Türkiye’de yaşıyorum. Bu coğrafyanın insanına elbise dikiyorum. Onun için de Türkiye’de neyin takip edildiğini bilmek zorundayım. Ana haber bültenlerini de izlerim. Her programa en azından beş dakika bakarım. Kim ne giymiş, ekranda nasıl durmuş; daha çok işimle ilgili olarak takip ediyorum TV’yi.

Çok film izlerim. Haftada en az on film izliyorumdur. Ama öyle dizi izleyeyim, eğlence programı izleyeyim durumu yok.

Gülse Birsel’e ölüyorum”

Peki hiç mi denk geldiğinde izlemeye çalıştığın bir dizi yok?

Pardon atladım en izlemeye çalıştığım dizi Yalan Dünya. En azından internetten de takip ediyorum veya kaydediyorum.

Yalan Dünya demişken belki buradan Gülse Birsel’e bir mesaj vermek istersin.

Ölüyorum ona(Gülüyor). Türkiye’nin en az beş tane daha Gülse Birsel’e ihtiyacı var. Tek başına Türkiye’ye yetmez.

Şu sıralar değil ama bir ara Muhteşem Yüzyıl dizisinin kostümlerinin kalitesi çok konuşulmuştu. Kimi beğenmiş kimisi ise yetersiz bulmuştu kullanılan kostümleri. Sen ne düşünüyorsun?

Bence kostümler çok yeterli. Rahmetli Meral Okay çok güzel birşey söylemişti, “belgesel değil, dizi çekiyoruz” diye. Dekolteler çok konuşulmuştu. Zaten 500 yıl öncesini bugüne uyarladığında tabii ki dekolte de bugünün şartlarında olmalı. Kombinler de bugünün uyarlaması olmalı. Çok beğeniyorum, çok başarılı bir prodüksiyon.

 


Özellikle giydirmeyi çok istediğin oyuncu ya da ünlüler oluyor mu?

Türkiye’den Aysel Gürel’i giydirmeyi çok isterdim.Ona kombinler yapmayı çok isterdim; nur içinde yatsın. Bir de Hayko Cepkin ve Şebnem Ferah’ı  sadece bu iki ismi giydirmek isterdim.

Çok kötü giyindiğini düşündüğün bir ünlü var mı?

Var ama kimi söyleyeyim şimdi…

Ben yardımcı olayım. Mesela Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Nurgül Yeşilçay

Beren’i çok beğeniyorum. Bir dönem günlük kıyafetlerinde çok başarılı değildi. Ama şimdi çok doğru giyiniyor. Tamamen içindeki ruhunu yansıtarak giyiniyor. Bütününde çok başarılı bir oyuncu ve kadın olduğu için bunlar biraz bakışımızı etkileyen şeyler.

Ama Türkiye’de iyi giyinen en çok beğendiğim kadını sorarsan iki isim var. Derin Mermerci ve Hande Ataizi.

Bundan böyle TV hep kariyerinde olacak mı?

Olacak. Türkiye beni izlemek istediği müddetçe TV  hep olacak. Aslında hep modayla olmasını istiyordum ama bir süre sonra şaşırtmak istiyorum insanları. Çünkü ben herşeyi yapabilecek bir insanım. Buna inanıyorum. Pratik zekama güveniyorum. İnsan ilişkilerime güveniyorum. Sadece moda ile ilgili şeyler yapmak istemiyorum.

Mesela ne tip programlarda olmak istersin?

Talk Show olur ki zaten Talk Show’u hep istiyorum. Oyunculuk çok sanmıyorum ama şimdi bir dizide bir iki bölüm konuk oyuncu olacağım. Bir arkadaşımın dizisi bu. O, çok başka bir iş tabii. TV’de bir program yapıyor olmak zaten kendi işimi çok etkileyen bir durum. Oyuncu olmak çok kolay bir iş değil. Ben sadece öyle figüran gibi girip üç-beş dakika ile ancak bir günümü ayırabilirim. Oyunculuk çok benim yapabileceğim birşey değil.Benim başarılı olmamın nedeni zaten olduğum gibi olmam. Ben başka biri olamam.

 

YALAN DÜNYA'NIN YILDIZINDAN İTİRAF! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin