Ünlü müzisyen, dizilerden sonra şimdi de yönetmenlik koltuğunda!

Reklam filmleri, oynadığı diziler ve 'Çikolata Kız' adlı şarkısı ile tanınan Ragga Oktay, artık yönetmen koltuğunda...

resim yok
19 Temmuz 2013 - 09:31
Röportaj

'Mc Dandik' isimli filmle yönetmenliğe soyunan ünlü müzisyen-oyuncu Ragga Oktay çok iddialı: ''Şunu söyleyebilirim ki; Türkiye böyle bir film görmedi! Bir başka örneği de yok bence... Kendi filmimiz olduğu için söylemiyorum; çok farklı bir film geliyor.''

 

Diziler ve reklam filmlerinden sonra...


Reklam filmleri, oynadığı diziler ve 'Çikolata Kız' adlı şarkısı ile tanınan Ragga Oktay, artık yönetmen koltuğunda...

Tüm birikimini 'Mc Dandik' adlı sinema filmine aktaran Oktay, filmin başrolünü de üstleniyor. Ünlü sanatçı, bütçesi 5 milyon dolar olan filmini anlattı...

'Mc Dandik'in nasıl bir konusu var?

Film; camii avlusunda bulunan ve yetimhanede 'Dandik' ismi verilen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Çekimlerde altı haftayı geride bıraktık; beş günlük bir çekimimiz kaldı. Uzun bir çalışmadan sonra inanılmaz keyifli bir film çektiğimizi düşünüyorum. Çok mekanlı, çok insanlı bir film çektik. O yüzden bayağı zorlandık. Dört haftada bitirmeyi planlıyorduk ama altı haftalık bir sürece yaydık. Bugüne kadar görülmemiş bir hapishane yaptırdık. Binlerce figüran rol aldı. Bugüne kadar görülmemiş bir hapishane hazırlandı. Amerikan tarzı bir hapishane oluşturduk.

Filmde 'Mc Dandik'in bir de arkadaşı var; 'Fiko'....

Evet, iki can dostu bir şekilde mücadele veriyorlar hayatta. Çünkü yetimler, kimseleri yok. Ben filmde iki ayrı karakteri oynuyorum yani kötü karakteri de ben canlandırıyorum.

5 MİLYON DOLARLIK FİLM

Sinema filmi çekmek çok zor, para istiyor. Riskli bir iş yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Evet, riskli. Ben 20 senedir bu piyasanın içindeyim. Müzisyenim aslında ama zamanla o kadar çok işlerin içine girdim ki... Yönetmenlik, yapımcılık yapmasam da her zaman kameranın önünde veya arkasında oldum. Sürekli aklıma 'Ragga Show' tarzı bir şeyler yapmak geliyordu ama en iyisini yapmaya karar verdim. Bu filmin senaryosu üzerinde dört senedir çalışıyorum. Bu sene de artık gerçekten hazır olduğumu hissettim.

Peki, film için kaç para harcadınız?

Sanıyorum bu film 5 milyon dolarlık bir bütçeye sahip. Ortağım Hakan Yıldız ile birlikte yapıyoruz filmi. Ama ilk başta böyle başlamadık. Sonradan, gerçekten senaryomuza layık bir şey çekmek istiyorsak; pamuk ellerin cebe gitmesi gerektiğini anladık. Filmin arkasında da sonuna kadar durduk ve gerçekten istediğimiz filmi çekmek üzereyiz. Şunu söyleyebilirim ki; Türkiye böyle bir film görmedi! Bir başka örneği de yok bence.
[reklam]
Sizin gibi müzikle uğraşıp yönetmen koltuğuna oturan Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz gibi isimler var. Onlarla mukayese edilme ihtimaline göre ne söylemek istersiniz?

Bence çalışan insan, kazanan insandır. Demek ki bu insanlar yaptıkları diğer işlerde boş durmamışlar; başka işleri de araştırmış, yeteneklerini ölçüp 'Evet, biz bunu da yapabiliriz' demiş ve başarılı olmuşlar. Çok örnek alınacak bir harekettir bu. Bir de kimileri konser vermek ister ama kimilerinin de anlatacak bir şeyleri vardır. Mesela ben de senelerdir değişik müzikler yapmaya, değişik projelerde yer almaya, insanları değişik bir yerden yakalayan işler yapmaya çalıştım. Bu filmimizle de insanlara değişik şeyler göstermek istiyoruz.

UMARIM GİŞESİ ÇOK OLUR

'Mc Dandik' seyirci ile ne zaman buluşacak?

Bizim düşüncemiz Aralık'ta.

İlk filminizde karakolluk ve davalık oldunuz; olayların iç yüzünü sizden öğrenebilir miyiz?

Dava olayları biraz abartıldı. Bizim, işlerini doğru dürüst yapmadıkları için işten uzaklaştırdığımız iki insan, pislik olsun diye gidip savcılığa şikayette bulunmuş. Biz de gittik ifademizi verdik. Karşı dava açtık çünkü rencide etmeye çalıştılar bizi. Maalesef ifade verdiğimiz gün de, en yoğun çekim günümüze denk geldi ve bayağı bir zarara uğrattı bizi. Medya 'Ragga Oktay gözaltına alındı!' dedi ama bunların hiçbiri doğru değil.

Filmle ilgili maddi ve manevi beklentileriniz ne?

Bence başarılı bir şeyin arkasından zaten maddiyat gelir; yeter ki iş güzel olsun, insanlar beğensin. Her başarılı işin arkasından maddiyat gelir yani.

Sizce kaç gişe yapar film?

Umarım çok yapar. Kendi filmimiz olduğu için söylemiyorum; gerçekten çok farklı bir film geliyor. Yazdığımız gibi çıktı her şey. 'Fetih 1453'ten daha çok figürasyon kullandık.

 



'OKTAY BİR ŞEY YAPMAN LAZIM!'

Bundan sonra ne gibi yeni projeleriniz olacak?

Allah bana ilham verdiği sürece yeni projelerim olacak. Benim hedefim meşhur olmak ya da gündemde olmak değil. İçgüdülerim bana her zaman "Oktay bir şey yapman lazım" diyor. Müzikse müzik, filmse film, reklamsa reklam...

Sizi daha çok rol aldığınız reklam filmleriyle tanıyor halk...

Aslında öyle değil. Benim, 'Çikolata Kız' diye 1.5 milyon satmış bir albümüm var ama reklam filmi ile patladım diyebiliriz, doğru. Binlerce konser verdim, reklamlara da yeni bir soluk getirdim.

Yeni bir reklam filmi olabilir mi?

Olabilir. Seviyorum, yeni tiplemeler buluyorum. Yani hep yeni bir şeyler bulmanın peşindeyim ben.

MESLEĞİME KAÇAKÇILIĞI DA EKLEDİLER!

Filmde rol alan figüranlarla ilgili bir olay gündeme geldi; o neydi?

Hapishane çekimlerimizde 500 tane siyahi figüran yer aldı. O konuda da rekor kırmış olabiliriz. Bu 500 siyahi figüranın 20'sinin Türkiye'de oturma izni yokmuş yani kaçaklarmış ama bu durumun bizimle alakası yok; figüranlar ajanstan geliyor bize. Ama sonraki günlerde daha emin olmak için biz de tek tek kontrol etmeye başladık. Bunlar medyaya farklı yansıdı ama işin doğrusu anlattığım gibidir.

SONSUZ BİR DERS ALDIM

Bundan sonraki işlerinizi dedaha sağlam araştırmalar yaparsınız artık...

Ben zaten yapmak istediğim işi öğrenmek istiyorum. Tabii ki ilk kez böyle bir işe girdik ve bunlar sonsuz bir ders oldu bize. Ama ben önce müzisyendim, sonra oyunculuk başladı, reklamlar, değişik projeler üretmeye başladım; şimdi de kaçakçılık ve dolandırıcılığı da eklersek mesleğim bayağı genişledi! (Gülüyor)

 

 

FAHRİYE EVCEN'DEN MAHSUN KIRMIZIGÜL'E SERT CEVAP! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin