Ünlü oyuncu bir tabuyu yıktı!

Başarılı oyuncu 'Anadolu Kartalları' adlı filmde oynamış ancak adı afişte yazılmamıştı.

resim yok
22 Ağustos 2013 - 11:37
Magazin

Başarılı oyuncu 'Anadolu Kartalları' adlı filmde oynamış ancak adı afişte yazılmamıştı.

 

KAZANDI

 

Adı ‘Anadolu Kartalları’ adlı filmin afişine yazılmadığı için yapım şirketi Fida Film’le mahkemelik olan güzel oyuncu Filiz Taçbaş, sonunda hukuk savaşını kazandı.

 

Şirketin 5 bin TL tazminat ödemesi kararı, geçtiğimiz günlerde Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından onaylandı.

 

VE TAÇBAŞ İLK KEZ KONUŞTU:

 

Taçbaş, bundan böyle diğer oyunculara da emsal teşkil edecek bu kararla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Her şeyden önce diğer oyuncu arkadaşlarıma da emsal teşkil edecek bir karar onaylandığı için mutluyum. Genelde biz oyuncular yapımcı firmalara karşı uzun yıllardır hep ürkek ve çekimser kaldık.

 

''KİMSE HAKKINI ARAMADI''

 

Her zaman haklı olsalar da oyuncular ‘Aman ben ters düşmeyeyim, beni kara listeye alırlar’ endişeleri yaşandı. Kimse hakkını arayıp mahkemelere dava açmadı bu yüzden.

Yapımcılar da yapılan tüm sözleşmelerde kendi çıkarlarını kolladılar. Bu davayı açtığım ve kazandığım Fida Film beni kara listesine aldı ama önemli değil.

 

''BU TABUYU YIKMAK GEREKİYORDU''

 

Bundan sonra oyuncular haklarını almak için kesinlikle harekete geçeceklerdir. Bu tabuyu yıkmak gerekiyordu. Ben yıktığım için ayrıca çok mutluyum.”

 

SÜREÇ NASIL GELİŞMİŞTİ?

 

Filiz Taçbaş, filmin tanıtım afişinde ismi yer almayınca avukatı Sera Kadıgil aracılığıyla İstanbul 3'üncü Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Fida Film aleyhine bin TL'lik maddi, 50 bin TL'lik de manevi tazminat davası açmıştı.

Fida Film ise mahkemeye verdiği dilekçede Taçbaş'ın isminin filmin künyesinde ve sinema salonlarının önüne asılan afişlerde yer aldığını savunarak davanın reddedilmesini talep etmişti.

Mahkeme, oyuncuların isimlerinin sıralanması konusunda tercih yapımcıya ait olsa bile bu sıralamayı gerek oyuncuların karakterlerine, gerekse oyuncuların şöhretine uygun olarak, sektörde oturmuş teamüller doğrultusunda yapma sorumluluğunun bulunduğu vurgulamış; Taçbaş'ın ana castta yer almasına rağmen gerek sinemalarda dağıtılan el ilanları ve afişler, gerekse gazete eklerindeki bilgi yazılarında oyuncu olarak adından hiç bahsedilmediğini belirtmiş ve bu durumun davacının manevi haklarını ihlal eder mahiyette olduğunu kaydederek Taçbaş'a 5 bin TL tazminat ödenmesine hükmetmişti..
[reklam]
Kararı inceleyen Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi de hükmün onanmasına karar vermişti.

Yargıtay'ın onamasıyla kesinleşen hüküm, diğer oyuncular için de emsal oluşturacak.

 

TAÇBAŞ KİMDİR?

 

İlk kez 10 yaşındayken, Bilge Olgaç'la kamera karşısına geçti. Uzun bir süre ara verdikten sonra sinema ve dizi çalışmalarına devam etti.

Geniş izleyici kitlelerince tanınması, 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisiyle oldu. Taçbaş, sanat hayatının yanı sıra, profesyonel bir tenis oyuncusudur.

2007 yılında yüksek puan elde ederek, milli takım elemelerine girmiş, milli forma giymiş olup, aynı zamanda gazetelerde tenisle ilgili yazılar yazmaktadır.

 


 

FİLİZ TAÇBAŞ'TAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin