Ünlü oyuncunun cezası belli oldu! İşte mahkeme sonucu!

Ünlü oyuncunun cezası belli oldu...

resim yok
29 Ocak 2014 - 15:13
Magazin

Ünlü oyuncunun cezası belli oldu...


'Matmazel Julie'den Esinti' oyununda rol arkadaşıyla öpüşen Sultan Ertuğrul'a kıskandığı için yumurtayla saldıran eski sevgilisi Ali Sürmeli'ye para cezası.

Nilüfer Sanat Tiyatrosu'ndaki 'Matmazel Julie'den Esinti' oyununda rol arkadaşıyla öpüşen Sultan Ertuğrul'a kıskandığı için yumurtayla saldıran eski sevgilisi Ali Sürmeli, kasten yaralama suçundan 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Ali Sürmeli’nin, suç riskinin azaltılması, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya ve olumlu bir yaşam geliştirmeye teşvik edilmesi ve işlediği suçun mağdur üzerindeki etkilerinin farkında olmasının sağlanması için en fazla 6 ay süre ile rehberlik hizmetinden yararlandırılmasına hükmetti. Sürmeli mahkeme kararı doğrultusunda sosyal hizmetler uzmanından psikolojik hizmet alacak.


İstanbul 12’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ali Sürmeli ile Sürmeli’den şikâyetçi olan Sultan Ertuğrul katılmadı.

 

3 BİN TL PARA CEZASI

Davayı karar bağlayan yargıç, suçun işleniş biçimi, şahsi, sosyal ve ekonomik durumunu dikkate alarak Ali Sürmeli’yi 120 gün adli para cezası ile cezalandırdı. Sürmeli’ye verilen 120 gün adli para cezasını 3 bin TL para cezasına çeviren yargıç, para cezasının ödenmemesi durumunda ise hapis cezasına çevrileceğini hatırlattı.

 

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Sürmeli'nin daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunması, kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurulduğunda yeniden suç işlemeyeceği kanaati varılması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına karar verdi.

 

SUÇ RİSKİNİN AZALTILMASI İÇİN REHBERLİK HİZMETİ ALACAK

Denetimli serbestlik tedbiri olarak ise Sürmeli’nin suç riskinin azaltılması, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya ve olumlu bir yaşam geliştirmeye teşvik edilmesi, işlediği suçun mağdur üzerindeki etkilerinin farkında olmasının sağlanması için en fazla 6 ay süre ile rehberlik hizmetinden yararlandırılmasına hükmetti.[reklam]

DENETİMLİ SERBESTLİK KARARINA UYMAZSA HÜKÜM AÇIKLANACAK

Denetim süresinde kasten bir suç işlemesi ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde ise Sürmeli hakkında tayin olunan hükmün açıklanmasına, aksi halde davanın düşürülmesine karar verdi.

 

İTİRAZ ETMEYECEĞİZ

Kararı olumlu karşıladıklarını ifade eden Sultan Ertuğrul'un avukatı Sera Kadıgil ise, ''Müvekkilim yeterince yıprandı zaten. Karara itiraz etmeyeceğiz'' dedi.

 

3 AY YAKLAŞMAMA KARARI VERİLMİŞTİ

Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nda "Matmazel Julie'den Esinti" oyununun sahnelenmesinin ardından oyuncu Sultan Ertuğrul'un, eski sevgilisi Ali Sürmeli'nin, oyundaki öpüşme sahnesinden rahatsız olduğu için Ertuğrul'a yumurta fırlattığı öne sürülmüştü. Yaşanılan olayın ardından rapor alan Sultan Ertuğrul, emniyete giderek eski sevgisi Ali Sürmeli'nin kendisini yumurta ve yumruk atarak yaraladığı gerekçesi ile şikayetçi olmuştu.  Ertuğrul'un şikayetinin savcılığa ulaşması ile de Sürmeli hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ertuğrul avukatı Sera Kadıgil aracılığı ile de Aile Mahkemesi'ne başvurarak tedbir kararı verilmesini istemişti.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, 3 ay süre ile Ali Sürmeli'nin Sultan Ertuğrul'a yönelik olarak şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, konutuna ve çalıştığı tiyatroya yaklaşmamasına, şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesine, iletişim araçları ile veya sair surette rahatsız etmemesine karar vermişti.

 

Mahkeme ayrıca tedbirlere aykırı davranması halinde Ali Sürmeli hakkında 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsinin uygulanacağı ihtarında bulunmuştu.

 

 

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASININ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin