Ünlü oyuncuya 'sigara bırakma' dolandırıcılığı!

Ünlü oyuncuya dolandırıcılık şoku!

resim yok
19 Ağustos 2013 - 10:20
Magazin

'Sağlık Bakanlığı' tarafından arıyoruz diyerek...

Mine Cangal, Sağlık Bakanlığı’nın sigara bırakma hattı tarafından gelen telefonla dolandırıldığını Twitter hesabından:

 

''Sağlık Bakanlığı sigara bırakma hattından ücretsiz ilaç göndereceğini söyleyen dolandırıcıya kanıp üzerine para ödeyen ben'' sözleriyle anlattı.

 

DOLANDIRILMA HİKAYESİ

 

Dolandırılma hikâyesini anlatan Cangal:

“Bir arkadaşımın Alo 171 sigara bırakma hattıyla sigarayı bıraktığını biliyordum. Geçenlerde bana da 171 hattından telefon geldi. Otomatik yönlendirmelerle beni menüden menüyle aktarırken o sırada hat kesildi.

 

''TATLI DİLLİ BİR KADIN...''

 

Hemen ardından çok profesyonelce konuşup bakanlıktan aradığını söyleyen tatlı dilli bir kadın aradı. Ben de sigara içmediğimi söyledim. Arkadaşımın sigarayı bırakmasını istediğim için telefonla konuşmaya devam ettim.

Kadın bana, ‘Arkadaşınızın sigara bırakması için piyasa değeri 190 TL olan ilacı size sadece 22 TL kargo ücretiyle yolluyoruz’ dedi. İlaçlar 3 gün içinde geldi.

Paketi açtığımda içinden tarçın tozu ve baharatlı bir karışım çıktı. Bir de paketin kapağı açıktı. İçinde zehir bile olabilir.

 

''BAKANLIK ÖNLEM ALMALI''

 

Bilmedimiz bir şey sonuçta. Paket Bornova’dan yollanmış. Kargo kağıdının üzerindeki numarayı aradım ama hat düşmüyor. 22 TL için bu kadar profesyonelce çalışılması şaşırtıcı ama günde 300-400 kişiyi kolayca kandırabilecek bir profesyonellik söz konusu” dedi.

İnsanların daha dikkatli olmasını ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili bir önlem alması gerektiğini söyleyen Cangal:

[reklam]

''GELEN HER TELEFONA...''

 

“Gelen her telefona şüpheyle yaklaşmak gerek” şeklinde konuştu.

 

'SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili şu açaklamayı yaptı:

“171 numarasının telefonda çıkması sistematik bir olay. Bunun önüne geçemiyoruz. Gelen telefondan şüphelenen ve şikayet etmek isteyen vatandaşların polisi aramaları gerekiyor.”

 

 

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU ANAYASAYI DEĞİŞTİRTTİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin