Ünlü Tiyatro Sanatçısı Nejat Uygur Vefat Etti

Ünlü Tiyatro Oyuncusu Nejat Uygur Vefat Etti

Editör
19 Kasım 2013 - 11:58
Magazin

"MİRASIM KAHKAHA"

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Şen'in cenaze töreninde verdiği bir röportajında, "Bir bakmışsınız benim cenazemde başka sanatçılarla röportaj yapmışsınız. Gün gelecek bütün tiyatro sanatçıları İsmail Hakkı Şen gibi, benim gibi ölecek. Tiyatro perdesi üstümüze üstümüze yıkılacak. Hatta seyirci üzülmesin. Ben ve benim arkadaşlarım, onların kederini alıp götürecek. Onlara sadece gülmek kalacak" demişti.
 
Ünlü sanatçı aynı yıl verdiği bir başka röportajında, "Askerler cephede ölüyor, benimki de sahnede oyun oynarken olursa mutlu olurum. Ölüm beni hiç korkutmuyor. Yaratan Allah yarattığı gibi günü geldiğinde alacak. Bir gün tiyatronun ışıkları sönecek, zil sesleri susacak ve tiyatro perdesi sonsuza kadar üzerime kapanacak. İşte o zaman giderken tüm üzüntüleriniz yanımda götürerek size sadece kahkaları bırakacağım" diye konuştu.

NEJAT UYGUR'UN OĞULLARINDAN AÇIKLAMA

Behzat Uygur: "Babam bundan sonra yapılacak olan her şeyde hatırlanacaktır"
Süheyl Uygur: "Babam tiyatroyu bırakmamamızı isterdi"

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Doktor Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay ve oğulları basın toplantısı düzenledi.
 

"19.50'DE NEJAT BEY'İ KAYBETTİK"

Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR"

Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı. Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak,şunları söyledi: "Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun." Uygur'un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur, dün saat 19.45 sıralarında hayatını kaybetti.

Uygur, rahatsızlığı sebebiyle Medistate Kavacık Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu 86 yaşındaydı.

 

NEJAT UYGUR KİMDİR?
Öğretmen bir anne ve subay bir babanın üç çocuğunun ortancası olarak 1927'de dünyaya gelen Nejat Uygur, öğrencilik yıllarında tiyatroya başlamıştı.

Uygur, Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümüne girmiş ancak mezun olamamıştı. Tiyatroya olan tutkusu spora olan ilgisinden üstün gelen Uygur, sanat hayatına 1940'lı yıllarının sonunda Nejat Uygur tiyatrosuyla başladı.

Uygur, uzun Anadolu turlatıyla Türkiye'de basılmadık yer bırakmadı. Uygur, Cibali Karakolu, Kaynanatör, Hastane mi Kestane mi?, Miğferine Çiçek Eken Asker, Minti Minti, Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?, Son Umudum Milli Piyango, Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi, Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk, Zamsalak, Alo Orası Tımarhane mi?, Aman Özal Duymasın, Benim Annem Evden Neden Kaçtı? gibi unutulmaz eserlere imza attı.

Uygur, önemli tiyatro eserlerinin yanı sıra başta Cafer Bey serisi olmak üzere önemli sinema filmlerine de imza attı. Uygur, son yıllarda Beyaz Melek ve Vizontele Tuuba filmleriyle beyaz perdede yer almıştı.

Nejat Uygur, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen 'Devlet Sanatçısı' unvanını aldı. Uygur'un kendisi gibi tiyatrocu olan Süheyl ve Behzat Uygur, babalarıyla birçok oyunda rol aldı.

Nejat Uygur, kariyeri boyunca Altın Kelebek Televizyon Yıldızları yarışmasında Tiyatroya Destek Ödülü, Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü, Avni Dilligil Tiyatro Ödülü'ne layık görüldü.

UYGUR'UN TİYATRO OYUNLARI

Alo Orası Tımarhane mi?
Aman Özal Duymasın

Benim Annem Evden Neden Kaçtı

Cibali Karakolu

Hanedan

Hastane mi? Kestane mi?

Kaynanatör

Miğferine Çiçek Eken Asker

Minti Minti

Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?

Son Umudum Milli Piyango

Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi

Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk (Minti Minti 2)

Zamsalak

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin