Ünlü yönetmenden Vahide Perçin'e övgü!

''Vahide Perçin geç keşfedildi''

resim yok
28 Eylül 2014 - 02:14
Röportaj

''Vahide Perçin geç keşfedildi''

Yönetmen Filiz Kaynak, usta oyuncu Vahide Perçin'e övgüler yağdırdı: ''Vahide, 'Bir İstanbul Masalı' dizisiyle keşfedildi. Genç yaşında kim bilir, ne rollerde oynayabilirdi!''


Mahallenin Muhtarları, Eyvah Kızım Büyüdü, Zeliha'nın Gözleri, Sessiz Gemiler, Dicle gibi başarılı birçok projeye imza atan Filiz Kaynak, çalışmalarıyla göz dolduran kadın yönetmenlerden.

Yönetmen Kaynak, dizi sektörünün sorunlarını ve yeni sinema projesi 'Baba ve General'i  anlattı.

Bir yönetmenin gözünden Türk Sineması'nı geçmişten günümüze değerlendirir misiniz?

Sinema, her sanat dalı gibi yapıldığı dönemin sosyo-ekonomik koşullarından fazlasıyla etkilenir. Ülkemizde teknik açıdan, oyunculuk ve reji açısından oldukça başarılı bulduğum filmler var. Avrupa standartlarını pek çok açıdan yakalamamıza rağmen, senaryo konusunda geri kaldığımızı düşünüyorum. Prodüksiyon için harcanan parayı ve vakti, senaryo için harcamıyoruz.

 

DİZİ İZLEYEMİYORUM

Dizi sektörünü nasıl buluyorsunuz?

En çok izleyici çekenler, en çok entrika içerenler gibi geliyor, dizi izleyemiyorum. Her hafta 120 dakikayı yetiştirmek için, müthiş bir tempoyla çalışılıyor. Sonuç, ne oyuncuyu, ne yönetmeni, ne de yazarı mutlu eder. Ne kadar uzun olursa, onlar için o kadar iyi..

Sektörde çok fazla oyuncu var. Bunların arasından parlayabilmek zor mu?

Parlayabilmek için, yetenek ve eğitimin yanı sıra doğru rolle buluşmak da çok önemli. Bu noktada da şans faktörü devreye giriyor. Doğru rolle buluşmuş olsalar da, bu uzun süreli bir dizi ya da seyirci sayısı yüksek bir film değilse, yine fark edilmeleri güç olacak. Vahide Perçin,  Bir İstanbul Masalı'nda oynadığı zaman herkes bayıldı.[reklam]

''Daha önce nerelerdeydiniz?'' diye sorulduğunda, ''Ben hep buradaydım da, siz neredeydiniz?'' dedi. 40 yaşından sonra insanı keşfedebiliyorlar, daha genç yaşlarında kim bilir sinema ve televizyonda ne roller oynayabilirdi.

 

GİŞE BAŞARISI AYRI...

Sektörün en önemli problemleri sizce nedir?

Dizilerde bölümlerin çok uzun olması, hem senaristin hem de yönetmenin onaylamadığı, içine sinmeyen işler yapmaya zorlanması... Sinemaya gelince; yapım şirketlerinin, devletten yeterli desteği alamadıkları gibi, koşulları çok farklı olmasına rağmen, halen bir ticarethane muamelesi görmesi ve aynı vergi oranını ödemekle mükellef olması önemli bir sorun.

Sinema filmlerinin gişe rekorları kırması, iyi bir film olduğunu gösterir mi?

Göstermez; bu sadece gişe başarısıdır. İyi bir film olmasa da ticari açıdan başarılı diyebiliriz. Az da olsa, ikisini birden yakalayan filmler de var.

 

'BABA VE GENERAL' YOLDA

'Baba ve General' isimli sinema projenizden biraz bahseder misiniz?

'Baba ve General' 2014 Yunus Nadi Roman Ödülü alan 'General Uçtu' isimli romanın uyarlaması... Film; oğlu, ülkedeki son darbenin haksız kurbanlarından olan bir babanın, o dönemin darbe lideri General'den intikam alma hikayesi.

 

 

MUHTEŞEM YÜZYIL'IN HÜRREM'İNE SÜRPRİZ TEKLİF!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin