Usta oyuncudan Cem Yılmaz hakkında şok sözler!

Batur Emin Akyel'in yazdığı ve yönettiği 'Meddah' adlı filmle beyazperde deneyimi yaşayan Canar'la; filmini, kariyerini ve meddahlığı konuştuk:

resim yok
08 Nisan 2014 - 11:17
Röportaj

''Komedi yapan herkese komedyen demek olmaz!''

'Meddah' isimli filmle gündeme gelen Münir Canar: ''Cem Yılmaz'ın meddahlık geleneğini sürdürdüğüne inanmıyorum. Her komedi yapana komedyen, her stand-up yapana meddah denmesi bence yanlış.''


Bir dönemin efsane dizisi 'Kaynanalar'daki 'Katip Kerim' rolüyle tanınan Münir Canar, 46 yıllık oyunculuk kariyerinin ilk sinema filmine imza attı.

Batur Emin Akyel'in yazdığı ve yönettiği 'Meddah' adlı filmle beyazperde deneyimi yaşayan Canar'la; filmini, kariyerini ve meddahlığı konuştuk:

 

İNSANLIK EMEK İSTER

* 'Meddah'tan önce sinemada ufak rollerde oynamıştım. 'Kaynanalar' dizisinin filmi yapılmıştı, orada da rol almıştım ama 'Meddah'a ilk filmim diyebilirim.

* Sinema hoşuma gitti ama gerçekten çok yorucu. Ben daha yeni yeni aktör olmaya başladım. İlk 25 yılı at, o emekleme dönemi. 30 yıl tay tay durursun, 40 yıldan sonra artık oyuncu olursun. Ondan sonra oyuncusun işte. En mükemmeli misin? Asla değilsin.

* Filmde canlandırdığım 'Aziz', benim asla kabul edemeyeceğim bir yaşam tarzı sürüyor. Zamanında çok para ve şöhret kazanmış, kendisini bir şey olmuş sanan, herkese tepeden bakan biri. Ben ailemden aldığım terbiyeden ve bu meslekten şunu öğrendim: Ne olursan ol, önce insan olacaksın. İnsan olmak emek ister, herkes insan olamıyor. 'Aziz' insan olamamış. Ben yaşamım boyunca insan olmaya çalıştım.

* 69 yaşındayım, 46 yılımı tiyatroya verdim. Televizyon sayesinde tanınmak değil de, tiyatrodan tanınmak beni mutlu ediyor.[reklam]

* 46 yılda gurur duyabileceğim işler yapmışım. Hâlâ sahnede elimi, ayağımı nereye koyacağımı bilemem. İlk günkü heyecanı taşırım.

 

MEDDAHLIK BAŞKA ŞEY!

* Dünya üzerinde sayılı komedyen var. Şahan'ın (Gökbakar) trajedisini seyretmedim, bilmiyorum. Gördükten sonra komedyen olup olmadığına karar verebilirim.

* Cem Yılmaz'ın meddahlık geleneğini sürdürdüğüne inanmıyorum. Meddahlık başka bir şey. Ben Cem Yılmaz'ın göstesini DVD'den seyrettim, canlı izlemedim. Anladığım kadarıyla aklına geleni söylüyor. Meddahlık tek kişilik tiyatro değildir. Tek başına sahneye çıkıp aklına geleni söyleyen herkese meddah deni

 

 

CEM YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin