resim yok
25 Şubat 2006 - 00:00

Kurtlar Vadisi Irak filmi Almanya’nın gündemine otururken Türklerin yanı sıra Almanlar da meraklarını gidermek için filmin gösterimde olduğu sinema salonlarını dolduruyorlar. Almanya’da 69 sinemada gösterilen film, politikacıların abartılı açıklamalarına rağmen rekora koşuyor. Filmi Almanya’da izleyenlerin sayısı 282 bine, Avrupa’da ise 395 bine ulaştı. Filmin dağıtım şirketi Maxximum’un sahibi Anıl Şahin, "Şu ana kadar Avrupa’da en çok izlenen film 455 bin kişi ile Hababam Sınıfı’ydı. Biz bu rekoru hafta sonunda kıracağız. Kurtlar Vadisi Irak, böyle devam ederse 600 bini geçecek ve yeni bir rekora imza atmış olacak" dedi. Film Avrupa’nın yanı sıra Rusya, Mısır, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Avustralya ve ABD’de gösteriliyor. ALMAN BASININDA Frankfurter Allgemeine Zeitung’da görevli Almanya’nın en ünlü film eleştirmenlerinden ve yazar Michael Althen, Kurtlar Vadisi filmini Berlin’de Türkler arasında izlediğini ve seyirciler arasında hiç de söylendiği gibi agresif bir ortam olmadığını söyledi. Kurtlar Vadisi filminin Hollywood yapımları ile aynı olduğunu belirten Althen, "Neden bu kadar eleştirildiğini anlamıyorum. Bir aksiyon filminde Schwarzenegger nasıl alkışlanıyorsa, Kurtlar Vadisi’nin yıldızı Polat Alemdar da o şekilde alkışlanıyor. Öte yandan İslam-bilimcisi Stefan Weidner de Kurtlar Vadisi’ne gösterilen tepkiyi eleştirdi. Weidner, "Eleştirileri çok abartılı buluyorum" dedi. CİHAT DİYE BAĞIRAN YOK Tagesspiegel Gazetesi ise, filme ilginin çok büyük olduğunu yazarken, "Filmi izleyenlerin hiçbiri, elinde kılıç dışarıya fırlayarak ABD’ye karşı cihat çağrısında bulunmuyor. Tam tersi, oturup bu filmin ABD, Yahudi, Hıristiyan karşıtı olup olmadığını düşünüyorlar" yorumunda bulundu. Alman Süddeutsche Zeitung filmi izlemediği halde film hakkında ahkam kesip gösterimden kaldırılmasını isteyen politikacıları, seyircileri holiganlaştırmakla suçladı. Gazetenin Fritz Göttler imzasıyla yayınlanan yazıda bu politikacıların filmi görmeden bunun bir kin filmi olduğunu söylemelerinin çok tehlikeli olduğu vurgulandı. FSK: BU SON KARAR OLACAK Kurtlar Vadisi Irak filmi ile ilgili yeniden harekete geçen Alman Film Sektörü Yaş Denetleme Kurumu (FSK) bu filmle ilgili 3 Mart’ta verilecek kararın artık son karar olacağını açıkladı. FSK’nın idari bölümü sorumlusu İnge Kempernich, "Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Gençlik Dairesi’nin itirazı üzerine kurumumuzun son mercii olan ’Aplationsausschuss’ 3 Mart’ta filmi izleyerek son kararı verecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin