Vildan Atasever yeni projesiyle çok iddialı!

Vildan Atasever, 'Sürgün İnek'te Gülay öğretmen rolüyle karşımıza çıktı.

resim yok
04 Mart 2014 - 11:49
Röportaj

Vildan Atasever, 'Sürgün İnek'te Gülay öğretmen rolüyle karşımıza çıktı.

Küçük yaşlarda oyuncu olmak istediğine karar veren Atasever, ''Oyunculuk işe yaradığımı hissettiriyor'' diyor.


'Sürgün İnek'in konusu nedir?

Yaşanmış bir olaydan esinlenerek 28 Şubat dönemine adapte edilmiş, bir Serkan Öztürk hikayesi. Yıl 1997... Sarı Kız dediğimiz inek, Atatürk büstünü kırınca Gomalak Köyü sakinleri çığ gibi büyüyen olayların içine düşer ve traji komik olaylar yaşanmaya başlanır.

 

Ülkemizde yaşanan olayların insanların yaşamlarını nasıl etkilediğine, iradelerini ve özgürlüklerini ne hale getirdiğine 'Sürgün İnek'te bir kez daha şahit olacağız.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Olayın gerçekleştiği ilkokulun öğretmeni Gülay'ı oynuyorum. Genç ve idealist bir öğretmen. Yaşanan olaylarda sağduyuyu, sakinliği savunan ve insanları mantıklı olmaya çağıran biri.

Oyuncu olmasaydınız öğretmen olmak ister miydiniz?

Sınıfta çektiğimiz, öğrencilerimle olduğum sahneler, filmin bana yaşattığı en mükemmel ve hayatım boyunca unutamayacağım anlar oldu. O anlarda ''Keşke ilkokul öğretmeni olsaydım'' dediğimi hatırlıyorum. Fakat mesleğim sayesinde gerçek değişimlere ve hallere sahip oluyorum. İyi ki oyuncu olmuşum...

 

İNEK BİR SİMGE

Filmde bir ineğin başrol olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnek bir simge. Bir inek yüzünden, akıl yürütebilme ve problem çözebilme becerisine sahip insanların ne hale geldiğini görmek bakımından çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Absürd ama düşündürücü geliyor.

Komedi filmleri çok gişe yapıyor. Sizin de son dönemde komedi filmlerinde yer almanızın sebebi gişe mi?

Bir filmin değerini rakamlarla ölçmek doğru değil. Türk sinemasında az izlendiği düşünülen ama her dönem akıllarda yer edecek çok film var. Hayat gibi, filmler de zamansızdır. Sanatın değeri hiçbir şeyle ölçülemez.[reklam]

Televizyonla sinemayı ayıran özellik ne sizce?

Koşmakla yürümek gibi... Nefes nefese kalmakla, bütün her şeyi hissederek ve görerek yürümek gibi...

Oyunculuğu belli bir yaşa gelince bırakmak gibi bir düşünceniz var mı?

Hayatım boyunca oyunculuk heyecanımı kaybetmek istemiyorum. Altı yaşından beri oyunculuk yapmak istediğimi söylüyordum. Oyunculuk yaparken işe yarıyorum gibi düşünüyorum.

Eşiniz İsmail Hacıoğlu'yla 'Osmanlı Tokadı' dizisinde başrol oynuyorsunuz. Sinema film içinde aynı projede olur musunuz?

''Birlikte dizide oynamayız'' diyorduk ama kısmet... O yüzden büyük konuşmak istemem. Sinemada iyi yazılmış bir hikâyede olmak daha anlamlı olur.
 

 

MAZHAR ALANSON'DAN UNUTULMAZ GECE! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin