Watchmen dizi uyarlamasında ilk adım atıldı!

Damon Lindelof'un Instagram hesabından yaptığı paylaşıma bakarsak Watchmen'in dizi uyarlamasının çalışmalarına başlandı.

Volkan Küçükel
20 Eylül 2017 - 11:23
Gündem

The Leftovers final yaptı ve artık yapımcı/yazar Damon Lindelof bir başka HBO dizi projesiyle uğraşmaya hazır: Watchmen'in dizi uyarlaması.

Alan Moore ve Dave Gibbons ikilisinin imza attığı ve DC Comics tarafından 1986-87 yıllarında yayımlanan çizgi roman "Watchmen"in dizi uyarlamasının HBO ve Damon Lindelof ortaklığıyla hazırlanacağı haberi geçtiğimiz aylarda gündeme düşmüştü.

O tarihten itibaren bu projeyle ilgili gerek HBO gerekse de Lindelof cephesinden herhangi bir açıklama gelmemişti.

DAMON LINDELOF'TAN ANLAMLI PAYLAŞIM!

Ancak Lost'un ortak yaratıcılarından da olan Lindelof'un Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa bakılırsa projenin çalışmalarına başlandı!

Lindelof'un Day One (Birinci Gün) başlığıyla paylaştığı fotoğrafta yazarlar odasındaki masanın üzerinde bir heykel kupa yer alıyor. Çizgi romanların bir takipçisiyseniz bu görselin anlamı ve bağlantısı çok açık!

17-09/20/damon-lindelof-instagram.png

Fotoğrafdaki heykel kupa, çizgi romanlarda ilk Nite Owl olan Hollis Mason'a verilen emeklilik ödülünün bir kopyası.

"WATCHMEN" KONUSU

Kara mizah ve distopyacı süper kahraman türünü ele alan Watchmen'in hikayesi 1985 senesinde ABD ve Rusya arasındaki Soğuk Savaş döneminin zirvesinde alternatif bir tarihte geçmekte.

Çoğu emekli olmuş Amerikalı süper kahramanlardan oluşan bir grup, bir süper kahramanın ölümünü araştırırken bildiğimiz şekliyle tarihin gidişatını değiştirebilecek ciddi bir komployu ortaya çıkarır.

17-09/20/watchmen-8-sayi.jpg

Efsane dizi Lost ve yakın zamanda finalini gerçekleştiren The Leftovers gibi dizilerde yaratıcı ve showrunner olarak görev yapan Damon Lindelof ayrıca Prometheus, World War Z ve Star Trek Into Darkness gibi popüler birçok filmin yazar ekibinde yer almıştı.

17-09/20/watchmen.jpg

Proje için ilk adımın atıldığını düşünürsek yakın zamanda Lindelof'un yazar ekibinde kimlerin olacağı ve oyuncu kadrosunda kimlerin bulunacağı gibi yeni bilgilerin gelmesini bekleyeceğiz.

"Watchmen (2009) film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin