Watchmen'in dizi uyarlaması için heyecanlandıran 5 şey!

Bu kez dizi uyarlamasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan Watchmen'in bu yeni uyarlamasında bizleri heyecanlandıran maddeleri derledik.

Volkan Küçükel
30 Eylül 2017 - 23:15
Gündem

Alan Moore ve Dave Gibbons ikilisince yaratılan; DC Comics tarafından 1986-1987 yıllarında yayımlanan çizgi roman "Watchmen"in dizi uyarlamasının HBO ve Damon Lindelof ortaklığıyla hazırlandığı ve kanalın pilot bölüm siparişini resmi olarak verdiğini geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik.

2009 yılındaki film uyarlamasının ardından bu kez dizi uyarlamasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan Watchmen'in bu yeni uyarlamasında bizleri heyecanlandıran maddeleri derledk.

WATCHMEN'İN DİZİ UYARLAMASINI NEDEN HEYECANLA BEKLİYORUZ?

*  Her şeyden önce Watchmen'in bir sinema filminin değil bir televizyon dizisinin yapılıyor oluşu ayrı bir merak ve heyecan uyandırıyor.

Zack Snyder'ın filmi övgüye değer, alkışı hak eden bir teşebbüstü. Bununla birlikte kaynak malzemeye sadık kalmak için gösterdiği çabalara rağmen filmde çok fazla içeriğin hikayeye sıkıştırılmaya çalışılması bazı sorunlara neden oldu.

Televizyon dizisi gibi daha geniş zaman dilimine yayılan bir ortamda karakterler daha organik biçimde gelişim gösterebilir ve dizinin evreninin arka planı daha iyi keşfedilebilir.

17-10/01/hbo.jpg

*  Çizgi romana dayalı olarak hazırlanan hikayedeki ayrıntılar bir televizyon dizisinde daha kapsamlı olarak kendine yer bulabilir. Rorschach ve Nite Owl II arasındaki ortaklık ve arkadaşlığın ilk aşamalarını görmek ve yıllar içinde bunun nasıl değiştiğini görmeye ne dersiniz? Bunun yanında birkaç yıl önce yayımlanan "Before Watchmen"den bazı materyaller de dizide kullanılabilir. Kısacası hikaye anlatma potansiyeli sonsuz gibi görünüyor.

Westworld, Game of Thrones gibi işlerle kalitesini ispat eden kablolu kanal HBO'nun projenin adresi olması önemli bir artı gibi görünüyor. Watchmen çizgi romanının prestijinin en prestijli kablolu kanalı hak ettiği söylenebilir. Bu iş birliğiyle birlikte hikaye anlatımında yaratıcılık ve risk alma teşvik edilecek.

Eğer dizi başarıya ulaşırsa ekranlardaki diğer çizgi roman klasiklerini hayal edin: Sandman, The Invisibles ve Transmetropolitan... Olasıklar heyecan verici.

17-10/01/watchmen-cizgi-roman.jpg

*  Lost ve The Leftovers gibi dizilerin arkasındaki isim olan Damon Lindelof'un dizi sorumlusu olarak dümenin başında olması heyecan verici bir başka etmen. Şurası kesin bir şey ki bu adam televizyonda harika işler yapıyor!

Lost'taki flashbackler ve gizemli öğeler Watchmen lezzetine sahipti. The Leftovers da kalitesine mükemmel bir örnek. Ayrıca kendisi sıkı bir Watchmen hayranı!

*  Son olarak güncelliğini koruduğu için dünyanın Watchmen dizisine ihtiyacı var. Çizgi romanın yayımlandığı 1986 senesini; soğuk savaşın etkilerini ve nükleer savaş tehditini düşünün. Günümüzdeki durum ise pek farklı değil, sürekli olarak yaklaşmakta olan bir felakate karşı endişe hissi mevcut.

Watchmen'in pilot bölümü için çalışmalar sürüyor. Senaryo geliştirme çalışmalarının yanında yakın bir zamanda oyuncu kadrosu haberlerinin de gelmeye başlaması bekleniyor.

"Watchmen (2009) film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin