Westworld dizisi tanıtım ve inceleme

Kaliteli dizilerin adresi olarak bilinen kablolu televizyon kanalı HBO'nun, 2013’te projeyi duyurmasıyla birlikte merak uyandıran dizisi Westworld, Ekim ayında izleyiciyle buluşmuştu.

Editör
10 Kasım 2016 - 19:57
Kültür Sanat

Christopher Nolan, Lisa Joy ve J.J. Abrams'ın yapımcılığındaki Westworld, Michael Crichton'ın 1973 yapımı Aynı adlı filminden uyarlanıyor. Filmde; geleceğin dünyasında macera ve farklılık arayan insanlar için özel olarak dizayn edilmiş bir bölge görüyoruz. Macera için burayı ziyaret eden zengin müşteriler Roma İmparatorluğu, Orta Çağ, Vahşi Batı gibi farklı bölgelere gidip robotlarla çeşitli hikâyelerde yer almaktalar. Ancak bir gün parkın ana bilgisayarında yaşanan bir sorun nedeniyle robotlar serbest kalır ve filme konu olan olaylar gelişmeye başlar.

Westworld dizisi de konusu itibarıyla filmle benzer özellikleri taşıyor diyebiliriz. Yine gelecek zamanda geçen dizinin hikâyesinde insan görünümlü robotlarla dolu, Vahşi Batı temalı bir eğlence parkı bulunuyor. Zengin insanların yüksek ücretler ödeyerek ziyaret ettikleri bu parkta insanlar çeşitli hikâyelerle dış dünyada yapamadıklarını gerçekleştirebiliyor, hayallerindeki her türlü eylemi bu dünyada hayata geçirebiliyorlar.

16-11/10/160730-westworld-news.jpg

Ev Sahipleri olarak nitelendirilen insan görünümlü robotlar ise yapay zekâya sahipler ve hazırlanan hikâyelerde kendilerine düşen rolü kusursuzca oynuyorlar ya da oynamaya çalışıyorlar diyebiliriz. Ayrıca bu robotların temel olarak programlanmasında misafirlere, yani dışardan gelen insanlara zarar veremeyecek şekilde tasarlandıklarını da belirtelim.

Diziden beklentilerin yüksek olmasında hazırlayan ekibin ve yapımcıların isimlerinin büyük rolü var. Memento, The Prestige ve Interstellar gibi yüksek bütçeli filmlerde ve son olarak Person of Interest dizisinde adını duyduğumuz Christopher Nolan'ın kardeşi Jonathan Nolan ve karısı Lisa Joy dışında Lost, Fringe gibi dizilerle özdeşleşmiş ünlü yapımcı J. J. Abrams ve Bryan Burk kadronun diğer önemli isimleri.

16-11/10/160819-westworld-s1-blast-01-1920.jpg

Dizinin oyuncu kadrosu ise adeta bir yıldızlar geçidi... Kadroda Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright ve Rodrigo Santoro gibi önemli isimler yer alıyor. Konusu, bütçesi, yapımcıları ve kanalı bir yana sadece bu oyuncu kadrosu bile diziye şans vermemizi sağlıyor.

Westworld'ün müziklerinden de bahsetmeden geçmek olmaz! Game of Thrones'un müziklerini hazırlayan Ramin Djawadi bu dizide de farkını ortaya koyuyor.

HBO, diziyi Pazar akşamları ekranlara getiriyor. İlk bölüm "The Original" 02 Ekim tarihinde yayınlandı. Bölüm, yayınlandığı günün genelinde kablo ve dijital platformlar (Televizyon yayını ve HBO Go/HBO Now dijital platformları) göz önüne alındığında 3.3 milyon toplam izleyiciyi ekran başına çekti ve 2014'ten bu yana kanalın diğer dizileriyle kıyaslandığında en iyi açılış bölümü rakamlarına ulaştı. Üç sene önce kanalın bir diğer önemli dizisi True Detective'de ilk bölümüyle 3.3 milyon izleyici sayısına ulaşmıştı.

16-11/10/160819-westworld-s1-blast-07-1280.jpg

İlk sezonu 10 bölümden oluşacak dizinin ekran ömrü ne kadar olur şu an kesin bir şey söylemek mümkün değil ancak yapımcıların diziyi beş sezon olarak planladığı konuşuluyor. İşlenen konuya bakıldığında hikâyeden rahatlıkla beş sezonluk malzeme çıkabileceğini söylemek mümkün.

İlk sezonu için yaklaşık 100 milyon dolarlık bütçe ayrılan Westworld'ün ekran macerası gerek izlenme oranları gerekse de gelen olumlu eleştirilerle iyi başladı. Altı bölümü geride kalan dizinin hikâyesinde karakterlerin gelişimi oldukça iyi ilerliyor. Her geçen hafta hikâyedeki gizem ve sorular artsa da şurası bir gerçek ki Westworld takip edilirken biraz kafa yorulması gereken bir yapım.

Westworld ile alakalı güncellemeleri diziler.com youtube kanalından ve internet sitemizden takip edebilir, aklınıza takılan soruları yorum olarak bize iletebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin