Westworld yaratıcıları cevapladı: Dolores ne kadar değişti?

Westworld'ün muhteşem sezon finalinden sonra kafalarımız hala karışık. Dolores'in programlandığının dışında bir otonomiye kazanıp kazanmadığını yaratıcıları cevapladı.

Berfu Özlen
12 Aralık 2016 - 11:49
Röportaj

Jonathan Nolan, Maeve ve Dolores'in farklılıklarının, aksiyonların dikte edilmiş olmasıyla, onların anlaşılır olması arasında olduğunu açıkladı. Üniversite'de bilgisayar programcılığı okumuş olan Nolan "Yazarlık ve programlamacılık arasındaki en güzel fark, programlamacılığın çok kesin olmasıdır. Oluşturur ve çalıştırırsın. iki seçenek vardır, çalışır ya da çalışmaz. Program karmaşıklaştıkça makinelerin nasıl tepki vereceğini tahmin etmek de zorlaşır. Ama en basit, en temel anlamıyla programlamacılık tüm bunları en başından ön görebilmektir." dedi.

16-12/12/maeve.jpg

KENDİ KARARLARINI ALIYOR

Aslında anlatmak istediği; her ne kadar Ford tarafından eylemleri tahmin edilerek programlanmış olsalar da genelev sahibi ve pembe yanaklı çiftlik kızı artık kendi kararlarını alabiliyor ve bu gerçekten çok heyecan verici.

Nolan "Bölümün sonunda Bernard Maeve'i trene binip gitmesi konusunda uyardığında Maeve'in gitmek istememesi onun kendi kendine aldığı ilk karar. Dolores'in Ford'u öldürme planı da bir karar ancak bu kararın yaratıcı olarak Ford olabileceğini düşünebilirdi, fark bu." diye ekledi.

Ayrıca bu farkın da otonomluk ve tahmin edilebilirlik olduğu belirten Nolan yarattığının ne yapacağını bilmenin veya bununla bir anda karşılaşmanın ikinci sezonda üzerinde çokça durulacak konular olduğunu söyledi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin