Westworld’ün yaratıcıları ile sezon finali hakkında röportaj

Dikkat: Final bölümü ile alakalı spoiler içermektedir. Westworld’ün birinci sezon finali birçok soruya cevap verdi. Labirentin merkezinde ne var? Man in Black’in gerçek kimliği ne? Arnold gerçekte nasıl öldü? Ama aynı zamanda birçok yeni soruya da sebep oldu. Bu sorulardan en önemlisi; isyancı ve yaratıcısından mahrum robotlarla istila edilmiş bir tema parkı dizinin ikinci sezonunda nasıl olacak?

Berfu Özlen
06 Aralık 2016 - 12:50
Röportaj

Bazı cevaplar için TV line soruların kaynağına gitti. Jonathan “Jonah” Nola ve Lisa Joy, hem kesin hem de kaçamak cevaplar verdiler.

 

Geçenlerde Jeffrey Wright ile dizinin çoğunun nasıl ilk bölümden beri göz önünde olduğunu ve küçük ipuçları vermekte ne kadar başarılı olduğunu konuştuk. Ama merak ediyorum; hiç senaryo yazma, prodüksiyon veya kurgu süresince belirli bir bilgiyi henüz sunmak için çok erken diye kesip çıkardınız mı?

Nolan: Kesinlikle bir işbirliği vardı. Eğer geniş kitleler için bir dizi hazırlıyorsanız çoğunlukla internetten, oradan buradan araştıma yapıp sorulmak istemezler. Onun yerine olayları dikkatli bir biçimde katmanlandırarak sunarsınız ve zamanla şov ilerledikçe dizi daha anlaşılır olur. Tabiki biraz araştırma sevenler için de elementler vardı. Bunları dengede tutabilmek en iyisi.

Jonah, sen pilot bölümle beraber final bölümünü de yönettin. Bu iki bölümü daha çok kontrol etmek istemenin bir sebebi var mı?

Nolan: Projenin başında ilgilenmek istememin sebebi Lisa ile çalışmak ve sadece karakterleri değil tüm Westworld evreninin yaratım aşamasına dâhil olmak istememdi. Televizyonun işbirlikçi yapısını seviyorum. Kariyerim boyunca çok yetenekli yönetmenlerle çalıştım. Ama dizinin oluşma aşamasından itibaren birer bir içinde olma fikri çok hoşuma gitti.

Bölüm sonunda ormandan gelen hostların Dolores kadar bilişsel olarak gelişmiş olmadıklarını düşünebilir miyiz?

Nolan: Kesinlikle. Ormanlık alandan gelen hostlar donuk bir şekilde saklanıyorlardı. Bu yüzden onların Dolores kadar zihinsel olarak varlık göstermesini bekleyemeyiz.

Armistice’i jenerikte bir sahnede görüyoruz. Sezon ikide daha çok görebilme imkanımız olacak mı?

Nolan: Evet, kesinlikle. Hostların çok az hareket alanı, ve yapabileceklerinin sınırlı olduğu bu ilke sezonda gösterilen ilgiden çok memnunuz. İlerleyen sezonlarda sonunda hostların gücü ellerine alıp biraz adam patakladığını görebileceğiz.

Finalde Felix’in bir host olmadığı yönünde ibareler vardı. Felix bir host mu değil mi?

Joy: Hayır host değil. Bunca kötülük dolu bir evrende her ne kadar o da kötü görünse de aslında olan bitenle alakalı en azından bir duruş ortaya koyması bile kahramanca.

Felix ve Maeve’nin Samurai Diyarı ya da Shogun Diyarı gibi başka bir parkın sahne arkasına geçtiğini gördük. Bu başka dünyalar olduğunu mu kanıtlar?

Nolan: Lisa ve ben dizinin sezondan sezona değişmesini istedik. Karakterlerin, hostların çevrelerinde olan biteni anladıkça nasıl da değişim geçirdiklerini göstermek istedik. Aynı zamanda dizinin ismi vahşi batı elementi taşıdığı için bir şekilde bu ana konuyla bağlantı olmaları gerekiyordu. Umarım sezonlar arttıkça ve yeni hikayelerle karşılaştıkça her şeyin nasıl başladığı unutulmaz.

Son soru: sinekler. Sineklerin tam olarak ne olduğunu söyleyebilir misiniz?

Nolan: Sineklerimizle çalışmaktan çok zevk aldık.

Gelecek sezonda daha çok sinek görecek miyiz?

Joy: Sinekler parkta programlanmamış tek canlılar. Bu yüzden Dolores’in attığı o büyük şaplak aslında gelecek olaylar için bir alametti. Şimdi ikinci sezonda daha fazla sinek göreceğiz. Ama bu sinekler her zaman sinek formunda olmayacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin