resim yok
20 Mart 2012 - 00:00

 

Yalan Dünya’ dizisinin en dikkat çeken oyuncularından Gupse Özay, iş dünyasına yelken açtı.
Dizide makineli tüfek gibi konuşan ve evlilik hayaliyle yanıp tutuşan Nurhayat’ı canlandıran Gupse Özay, bu rolüyle ciddi bir hayran kitlesine sahip.
28 yaşındaki Gupse Özay, bu hafta ağabeyi Osman Betal Özay (32) ile birlikte “Bilader Film Yapım Sinema Televizyon Sanayi ve Ticaret” adlı bir şirket kurdu. Yeni şirketin amacı sadece film ve dizi çekmek değil, internet üzerinden fikir toplamak ve film projeleri için bir platform oluşturmak...
Oyunculuğuyla dikkat çekse de Gupse Özay’ın hayalinin yönetmenlik olduğu biliniyor. Hatta babası ünlü avukat Senih Özay’ın hayat hikâyesini çektiği ‘Yaman Yaşamışım’ adlı ödüllü bir belgeseli de var.   
 
 
Siyanürlü altına karşı...
Senih Özay, Bergama’da siyanürle altın çıkarılmasına karşı uzun yıllar hukuk mücadelesi veren 652 köylünün avukatlığını yapan isim. İzmir barosu avukatı Senih Özay, geçen yıl da 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e 1990’da verilen Atatürk Uluslararası Barış Ödülü’nün geri alınması için Cumhurbaşkanlığı’na başvurmasıyla gündeme gelmişti. Gupse Özay’ın şirketi birlikte kurduğu ağabeyi Betal Özay da babası gibi avukat.
 
 
Yaza uzun metrajlı film
Telif hakları ve bilişim konusunda uzman olan Osman Betal Özay, “Şirketle ilgili çok sayıda planımız var. Hem kendi projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz, hem de internet üzerinden bir platform oluşturma düşüncemiz var. İlk projemiz bu yaza yetişebilir. Uzun metrajlı bir film planı var” diyor.
Yeni şirketin adı da Gupse Özay kardeşlerin birbirine hitap biçiminden doğmuş: ‘Bilader’, yani ‘birader’in halk arasında çok kullanılan söylenişi...
İki kardeşin eşit payla kurduğu 10 bin lira sermayeli şirketin merkezi Şişli, müdürü ise Gupse Özay oldu.
 
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin