resim yok
22 Nisan 2012 - 00:00

 

‘Yerli Emmy’ olarak kabul edilen Antalya Televizyon Ödülleri’nde ‘Yalan Dünya’ 5 ödülle geceye damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Meral Okay’a ‘En İyi Dönem Dizisi’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödülü verildi
Yerli Emmy Töreni olarak kabul edilen 3. Antalya Televizyon Ödülleri dün akşam Mardan Palace’ta düzenlenen renkli geceyle sahiplerini buldu. Bu yıl yakın tarihte kaybettiğimiz Yeşilçam’ın ünlü aktörü Ekrem Bora ve ünlü senarist Meral Okay anısına düzenlenen törene, Gülse Birsel’in kaleme aldığı “Yalan Dünya” isimli komedi dizisi damgasını vurdu. “Yalan Dünya”, 5 dalda birden ödül aldı.
 
Gözyaşlarıyla sahneye geldi
Töreni Melike Öcalan ile Caner Cindoruk sundu. Ödül aralarında konukları son olarak TRT 1’de ekrana gelen “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisinde Patrona Halil karakterini canlandıran Fırat Tanış gitarı eşliğinde seslendirdiği şarkılarla eğlendirdi. Törende En İyi Senaryo Ödülü’nü aynı zamanda ‘En İyi Dönem Dizisi Ödülü’nü de kazanan “Muhteşem Yüzyıl”ın senaristi unutulmaz ismi Meral Okay’a verildi.
 
 
 
Salondaki bütün konuklar ödül açıklandıktan sonra ayağa kalkıp Okay’ı dakikalarca alkışladı. Gözyaşlarıyla sahneye çıkan dizinin yapımcısı Timur Savcı “Bu alkışlar Meral abla için. 2001 yılından beri Meral abla ile yol arkadaşlığı yaptık. Meral ablayı güçlüyken ve acı çekmeden vefat ettiğini görmek tek tesellimiz. Meral abla sensiz 1 kişi eksiğiz ama en iyisini yapacağız. Vefat ettiği gün bile O Kadın yazanlar oldu. Bu ödülü o kadın adına aldığım için gururluyum” dedi.
 
‘En İyi Erkek’ ödülü Behzat’a
Törende ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ‘En İyi Drama Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Ödülünü almak için sahneye çıkan Beşikçioğlu, “Takımı yanıma alabilir miyim. Top tek başına oynanmıyor. Bu bir takım oyunu...Tüm cinayet büro buraya gelebilir mi?” diyerek rol arkadaşlarını yanına çağırdı. “En İyi Drama Kadın Oyuncusu Ödülü”nü ise “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin Cemile’si Ayça Bingöl kazandı. Bingöl, rakipleri Meryem Uzerli ve Meltem Miraloğlu’nu da sahneden tebrik etti. “Öyle Bir Geçer Zaman ki” gecede 4 dalda ödül kazandı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin