resim yok
04 Aralık 2012 - 00:00

 

"Bir Zamanlar Osmanlı" dizisinden olaylı bir şekilde ayrılan Fırat Tanış'ın açıklamalarına, dizinin yapımcısı Burhan Özkan cevap verdi...
İşte Burhan Özkan'ın açıklaması:
"Değerli oyuncumuz kamuoyuna kanıtlayamayacağı asılsız iddialarda bulunuyor. Bana hakaret ediyor. Hem de kamuoyuna açık mecraları kullanarak bunu yapıyor. Oyunculuk bahsinde yetenekleri su götürmez olan Nuri Fırat Tanış, aleni haksızlık ve manipülasyon yapıyor. Yalandır, ayıptır, yazıktır. Büyük laflar ediyor Nuri Fırat Tanış. Diziden niye ayrıldığını izah ederken kullandığı argümanlarla duygu ve kavram sömürüsü yapıyor.
 
İdeolojik hassasiyetler yaratıyor. Ve bazı temel kavramları etik dışı bir biçimde suiistimal ediyor. Emek hak gibi kavramları kullanarak bu kavramlara inananlara büyük ayıp ediyor. 
Yalandır Ayıptır Yazıktır.
Nuri Fırat Tanış'ın dizimizden ayrılma gerekçesi olan iddiaları daha birinci maddeden itibaren asılsızdır. "Yapımcı evimin taksitlerini ödeme sözü verdi ve bu sözü tutmadı" diyor Nuri Fırat Tanış. Koca bir yalan!  Ben Nuri Fırat Tanış'a böyle bir söz vermedim. 
 
Bu ülke muz Cumhuriyeti değil. Yapımcılarla oyuncular, onları temsil eden ajansları da yanlarına, alarak bir sözleşme imzalar. Bu sözleşme T.C. Anayasasına T.C. yasalarına ve uluslararası telif yasalarına göre düzenlenen evrensel metinlerdir. Oyuncuyu da, yapımcıyı da bağlar. Ücret ödeme mesai vb. gibi tüm şartlar bu sözleşmelerde yer alır. Yani benim yapımcı olarak Nuri Fırat Tanış'a özel bir söz vermem gerekmez. Aramızda zaten karşılıklı verilmiş sözlerimizi içeren bir SÖZLEŞME vardır. Bunun dışında şifahen özel bir söze gerek yoktur ?
 
Evet, biz bu sözleşmeye uymadık!
Sözleşme oyuncuya paranın oynadığı bölümün kanalda gösterilmesinden sonra 15 gün içinde ödeneceğini söylerken, biz oyuncumuza ihtiyacı var diyerek oynadığı dizi daha bir bölüm bile gösterilmeden tam 6,5 bölüm parası ödedik. Bir işçinin neredeyse bir yıllık maaşını bir bölümlük kaşesi olarak alan ve şimdi emekten söz eden ve diziden ayrılarak asıl emekçi kardeşlerinin işini, emeğini tehlikeye atan  Nuri Fırat Tanış yeni sezonda tam 65 bin TL peşin para aldı. Yani ben Nuri Fırat Tanış'a hiçbir söz vermediğim halde sırf onunla dayanışmak ve destek olmak adına bedelli askerlik parasını da ev taksitlerini de ödeyebileceği kadar parayı kendisine iyi niyetimle ve ihtiyaç duyduğu için ödedim.
 
Yalandır Ayıptır Yazıktır.
Nuri Fırat Tanış kronik hastalığını sömürüyor. Nuri Fırat Tanış tedavisi dolayısı ile haftanın 3 günü sete gelemeyen bir oyuncumuzdu. Biz onun bu durumuna rağmen maksimum saygıyla çalıştık. Buna rağmen onun tedavi günlerinde tedavi olmadan ortalıkta dolaştığı çoktur. Bunu kendi twitter adresinden yayınladığı ve bize tedavi olduğunu belirttiği günlerde yaptığı aktivitelerden takip edebilmekteyiz.
 
Bizim onu gereksiz yere sete çağırmışlığımız yoktur. Reji kayıtları ve yazışmalar bunun kanıtıdır. Bu nedenle Nuri Fırat Tanış bu projede kendisinin söylediği gibi "1,5 yıl yani 2 sezon boyunca sorunsuz çalıştığım projenin" cümlesini kurmaktadır. Yani Nuri Fırat Tanış'ın tedavi günlerine iş koyulduğu iddiası da asılsız bir iddiadır.
 
Yalandır Ayıptır Yazıktır.
Çalışanlara,  çalışmak istemeyenlere mobbing yaptığım iddiası gülünçtür. Oyunculuk işi motivasyon işidir. Her aklı başında yapımcı gibi bizde kendisini hep el üstünde tuttuk. Motive ettik, her zaman bizden ve set arkadaşlarından maksimum özeni gördü. Oyunculuğuna tüm ekibimizin saygı duyduğu bu arkadaşımızın kendisine "Paranoyak manyak" diyerek hakaret ettiğimiz iddiası da ayrı bir manipülasyondur. Cımbızlamaya dayalı bir manipülasyon. Kendine attığım mesajların tamamını yayınlama cesareti gösterebilirse eğer; durum bizi şikâyet ettiği kamuoyunun kafasında netleşecektir. Biz kendisine değil hakaret etmek, son güne ve sabrımızın son anına  kadar gayet insanca arkadaşça davrandık. Ardından hukuksal süreci başlattık.
Son söz:
Nuri Fırat Tanış  "Oynadığı diziyi zarar vermek istemiştir." Bunu bilerek isteyerek yapmış, milyonlarca liralık yatırımı fütursuzca risk etmiş, oyuncu arkadaşlarının ve set emekçilerinin ekmeğini hiçe saymıştır. Bunu önce Twitter hesabından duyurmuştur. Bizim bugüne değin süren sessizliğimizin nedeni hukukun sesini beklemekte oluşumuzdur. Ancak son açıklaması ile tarafımıza iftira ve hakaret etmiştir. Açıklama yapma nedenimiz budur.
 
Saygılarımla.
Yapımcı"

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin