resim yok
22 Kasım 2014 - 09:22
Röportaj

Sürpriz açıklamalar!

''Babama olan borcumu ödemek için döndüm...''


Babası Yavuz Bingöl'ün açtığı Yavuz Bingöl Sanat Merkezi'nin genel koordinatörlüğünü üstlenen Türkü Sinem Bingöl: ''Babam çok yoğun. Onun yükünü hafifletmek ve borcumu ödemek için Türkiye'ye geldim.''

 

AMERİKA RÜYASI YAŞAMADIM

Amerikan rüyasını yaşadınız mı?

Dışarıdan öyle görünüyor ama Amerika'da filmlerdeki gibi bir hayat yaşamadım. Kuzey Karolina'daki Charlotte adlı küçük bir şehirde yaşadım. İstanbul gibi bir metropolden sonra öyle küçük bir şehre gidip yaşamak gerçekten zordu. Ancak farklı kültürler tanımak ve her ulustan arkadaş edinmek hoşuma gitti. Kendi ayaklarımın üstüne bastım. Amerika bana çok şey kattı, çok şey öğrendim. İki yıl yanında kaldığım teyzeden ayrıldıktan sonra tek başıma yaşamaya başladım. Tek başına yaşamayı çok seviyorum. Bundan sonra başkasıyla yaşayamam.

Orada isminizin anlamını merak etmiyorlar mıydı?

Ediyorlardı. Babamın şarkıcı olduğunu, türküler söylediğini ve bu ismi koyduğunu söylediğimde çok şaşırıyorlardı. İlk ismim de Sinem ama ikisini de telaffuz edemiyorlardı. O yüzden bana Sisi diyorlardı.

 

ÜNLÜ DEĞİL, SANATÇI OLMAK İÇİN GELSİNLER

Yavuz Bey, Yavuz Bingöl Sanat Merkezi hayalinizde olan bir şey miydi?

Aslında 20-25 yıldır bir talep vardı. Bilgilerimi ve tecrübelerimi aktarmayı hep istedim. Bunun gençler için de faydalı olacağını düşündüm ama konser, dizi, film derken zaman bulamamıştım. Bugüne kısmet oldu. Altı-yedi aydır burayla uğraşıyoruz.

YBSM'den bahseder misiniz biraz? Ne eğitimi vereceksiniz?

Beş dersliğimiz var. Müzik ve güzel sanatlar olmak üzere iki alanda dersler veriyoruz. Yaş aralığımız yok; 5 yaşındaki çocuk da gelebilir, 60 yaşındakiler de. Bağlama, şan, solfej, gitar, keman, piyano, çello ve klarnet gibi enstrüman derslerinin yanı sıra resim, heykel, hat sanatları eğitimi ve konservatuvar sınavlarına hazırlık dersleri de veriyoruz. Bir de Türk halk müziği koromuz açıldı.[reklam]

BEN DERS VERMEYECEĞİM

Koroya ilgi çok yoğun diye duydum...

Evet, ilgi çok büyük. Şu an kayıt alıyoruz. 20 Aralık'ta mülakat olacak. Ümit Yılmaz eşliğinde oluşturduğumuz koroya seçilen kişilere konsere çıkma imkanı vereceğiz. Yıl sonunda resitaller düşünüyoruz.

Sizin gibi eğitim veren çok kurum var. Sizin isminiz mi belirleyici olacak burada?

Tabii. İnsanlar, benim ismimden yola çıkarak geliyor ama hocalarımız da çok kaliteli. Eğer hocadan memnun kalmazlarsa benim ismimin bir önemi yok. Biz burada kişiye özel ders veriyoruz. Bütün dersler birebir özel, hiç grup dersimiz yok. İstedikleri saatte gelip ders alabiliyorlar. Buraya ünlü olmak için değil, sanatçı olmak için gelenler önceliğimiz.

Siz ders verecek misiniz?

Ben ders vermeyeceğim. Ders vermek, öğretmek başka bir yetenek ama arada bir workshop'lar, söyleşiler yapacağız.

 

KIZIMIN İŞİN BAŞINDA OLMASI GÜVEN VERİYOR

Kızınızın gelip işin başında durmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kızımın gelip benimle çalışmasını planlamadım. Amerika'da altı yıl okuyup oranın şartlarına alışmış ve yaşamını kurmuş birisine 'Gel burada çalış' diyemezdim. Onun burada çalışmak istemesi bana da sürpriz oldu. Deneyecek, yapamazsa döner; özgür.

Onun burada olması size ne kattı?

İşin başında olması bana güven veriyor. Okulun da çehresi değişti. Kadın eli değince başka bir şey oluyor.

Ayrı kaldığınız altı yıl sizin için nasıl geçti?

Zordu bizim için de. İş yoğunluğu olmasaydı yokluğuna alışamayabilirdim.

 

 

ÜNLÜ OYUNCUYA 800 BİN TL'LİK HACİZ ŞOKU!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin