'Yedi Güzel Adam' iddialı geliyor!

Yedi Güzel Adam'ın oyuncu seçmeleri yedi ayda tamamlandı.

resim yok
24 Mart 2014 - 16:07
Magazin

Yedi Güzel Adam'ın oyuncu seçmeleri yedi ayda tamamlandı.

Yapımcılığını İlksen Fırat ve Ömer Can'ın yaptığı, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin üstlendiği 'Yedi Güzel Adam' dizisinin çekimlerine Kahramanmaraş'ta başlandı.

 

7 AYDA TAMAMLANDI!

Edebiyat tarihimize damgasını vuran yedi ünlü şair; Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan ve Alaaddin Özdenören'in hayatını anlatacak olan dizinin oyuncu kadrosu yedi ayda tamamlandı.

 

YETENEKLER ÖN PLANDA

Şairleri canlandıracak oyuncular, şiir okuyabilme yeteneği olan isimlerden seçildi.

 

YAKINDA EKRANDA

3 bin oyuncu arasından seçilen

- Uraz Kaygılaroğlu

- Baran Akbulut

- Mertcan Sevimli

- Kemal Uçar

- Çağdaş Tekin

- Yiğit Çakır

- Orhan Kanalp yedi şairi canlandıracak.

 

ÇOK YAKINDA

Dizi, önümüzdeki günlerde TRT 1'de başlayacak.

Star Gazetesi'nden Gülcan Tezcan'ın bu yeni dizi projesi hakkında aktardığı bilgiler ise şöyle:[reklam]

''İlkin Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası filmiyle şairlerin de kahraman olduğu filmler çekilebileceğini gördük. Sinemaya özenle aktarılan öykü, adı sanı unutulmuş iki şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hazin hikayesine davet etmişti seyirciyi. Şiirsel diyaloglarla örülü temiz senaryosu ile 'Adam sen de kim izler şiirin, şairin başrolde oynadığı filmi?' önyargısını kısmen Kıvanç Tatlıtuğ'un da etkisiyle  kırmayı başarmıştı Kelebeğin Rüyası. İki şairin hikayesi üzerinden bir dönemin fotoğrafını çekmişti ustalıkla. Şimdi çok daha zoru başarmaya talip bir başka projenin fragmanları dönüyor TRT1 ekranlarında. Cahit Zarifoğlu'nun Yedi Güzel Adam şiiriyle aynı adı taşıyan dizide Türk Edebiyatı'nda önemli bir yere sahip olan ve yakın tarihte edebiyatımızda iz bırakan Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un hikayesi bir dönem dizisi atmosferinde anlatılacak.

 

RATING KAVGASINA KURBAN OLMAMAK

Televizyon dizilerinde rating için kullanılan aşk, entrika, intikam vs. gibi klişeler düşünüldüğünde bir kısmı halen hayatta olan böylesi büyük fikir adamı, gönül ehli ve şairlerin hele de gençlik yıllarının ekrana nasıl yansıyacağı merak konusu oluyor ister istemez. Ancak dizinin yayınlanacağı kanalın TRT 1 oluşu içimize su serpiyor. Zira bugüne kadar ekrana gelen dizilerdeki kalite ve gözetilen hassasiyetlerin yanı sıra TRT’nin öteden beri rating kavgasına düşmekten kaçınması Yedi Güzel Adam'ın örnek bir gençlik dizisi olacağına dair beklentilmizi güçlendiriyor. Dizinin hikayesi Erdem Bayazıt’ın, Kara Lise’de öğrenciyken başlayan edebi yolculuğundan, öğretmen olarak Kara Lise'ye döndüğü zaman dilimine uzanan dönemi kapsıyor. Yedi Güzel Adam hikayesinde mekan; Kara Lise ve Maraş'tan başlayıp Ankara hatta Afganistan'a kadar uzanıyor. Gençlerin hayalleri, inançları ve duygularının edebiyat aracılığıyla paylaşıldığı Kara Lise sıralarından hayatın içine uzanan hikaye; Erdem Bayazıt'ın gözünden aktarılıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Uraz Kaygılaroğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Baran Akbulut, Kemal Uçar, İlker Kızmaz, Mertcan Sevimli, Şahika Koldemir, Mert Asker, Pınar Gök, Hülya Şen, Durul Bazan, Bora Cengiz ve Kenan Bal yer alıyor. Orhan Kanalp Alaaddin Özdenören'i, Mertcan Sevimli Rasim Özdenören'i, Baran Akbulut Cahit Zarifoğlu'nu, Kemal Uçar ise Nuri Pakdil'i canlandıracak isimler Yedi Güzel Adam'da. Şairler ve şiir hayatımızda uzaklaştırıldığından beri (şiir ve şair hep var sözünü ettiğim genele yansıyan bir duygu iklimi) azaldı içimizde iyiliğe dair pek çok şey. Şimdi umudu büyütmek yeniden iyiliğe, doğruluğa olan inancımızı tazelemek için  beyazperdede, televizyonda ve sahnede daha çok şiire ve şiirden yol alan işler görmeye ihtiyacımız var. Hasılı yolu ve bahtı açık olsun Yedi Güzel Adam'ın...''

 

 

BOYNU BÜKÜKLER'İN OKUL MÜDÜRÜYLE ÇOK ÖZEL SOHBET BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin