resim yok
29 Eylül 2011 - 00:00

 

Yeni diziler görücüye çıktıklarına göre, şöyle bir 'yeni sezon' değerlendirmesi yapmanın vaktidir.
 
Aslan Kıral (atv): İçine her komedi dizisinden bir tutam atılmış gibi. Şafak Sezer, Oya Başar ve Evrim Akın kaldıkları yerden devam ediyorlar. Ağlamaya meraklı milletimize komedi izlettirmek zor zanaat. Bu zorluğu bizim ormanlar kralı da yaşayabilir. İstanbul'un Altınları (atv): Kadro muhteşem ama içerik bu kadroya iki numara küçük geliyor gibi. Demet Akbağ ve Haluk Bilginer bu yükü nereye kadar taşıyabilir, bilmiyorum... Haluk Bilginer'in geçen hafta yaptığı 'rock'çı hamlesi' ve Demet Akbağ'ın 'assollistlik denemesi' gibi cazibe noktalarına ihtiyaç duyuluyor.
 
Karakterlerin fazla karikatürize edilmesi ve mimiklerin aşırı kullanılması gibi pek çok sit com'un düştüğü hatalar bu dizide de yineleniyor. 
 
YENGE TEKLİYOR 
Bizim Yenge (Kanal D):
Hızlı bir başlangıç yaptı ama senaryo tıkanıklığı erken başladı.
Sanki yerinde sayıyor, patinaj yapıyor gibi. Yan hikayelerin daha büyük bir hızla devreye sokulmasına ihtiyaç duyuyor. Aksi halde emeğe ve rafine oyunculuklara yazık olacak.
Aşağı Yukarı Yemişlililer (atv): Sezonun en 'şık' komedisi. Ama genel izleyicinin beğeni ve alışkanlıklarının üzerinde bir mizah anlayışı var.
Sanki ekrana 20 yıl erken gelmiş gibi... Yine de kalite çıtası eğer yukarı çekilecekse; bu tip diziler ve onların arkasında duracak yöneticiler sayesinde olacak.
Bir Çocuk Sevdim (Kanal D): Hem dizini hem kızını döven babalar modası bu yıla damgasını vuracak gibi. Bülent İnal ve Çetin Tekindor'un oyunculuğu bu diziyi tutturmaya yetmeyebilir. Tek artısı Gülcan Arslan gibi istikbal vâdeden bir oyuncuyu izleyici ile tanıştırması.
Artık eski Yeşilçam sosları bir diziyi kurtarmaya yetmiyor. Allah yardımcıları olsun. 
 
AĞA DİZİSİ BIÇAK SIRT INDA
Firar (Star): Bana göre ağa dizilerinin son kullanım tarihi çoktan doldu ama Koliba Film bu konuda ısrarlı. İsmail Hacıoğlu'nun fark yaratan oyunculuğu dışında diziyi diğer ağalı yapımlardan ayıracak bir özelliğe henüz rastlayamadım. Bir de Caner Cindoruk doğru rolü bulamamış mı ne?
Reyting açısından tam bıçak sırtındalar. İffet (Star TV): Tecavüz çengelli reyting çaparilerinden biri daha... Hem kadro, hem oyunculuklar çok sağlam. Deniz Çakır-İbrahim Çelikkol ikilisi başarılı. Melike Güner, Zuhal Olcay ve Mahir Günşiray'dan oluşan destek timi de işini hakkıyla yapıyor doğrusu. Eleğin üstünde kalabilirler. 
 
'CEMŞİT' DEVREYE GİRİNCE 
Al Yazmalım (atv): Her ne kadar öyküyü biliyor olsak da dizi uyarlaması başarılı.
Mekan kullanımı, kurgu, ışık özenli. Barış Falay'ın canlandırdığı Cemşit karakterinin ağırlığının artması ile cazibesi de fazlalaşacak. Genç oyuncular Özge Özpirinçci ve Seçkin Özdemir kendilerine güvenenlerin yüzünü kara çıkartmayacak gibiler. Özellikle kadın izleyici bu dizinin peşini bırakmaz.
Kuzey Güney (Kanal D):
 
Sezonun flaş dizisi... Ama tüm çekim gücünü Kıvanç Tatlıtuğ'un cazibesine bağlamak ekibe büyük haksızlık olur. "Bu dizi Kanal D yerine, pazartesi akşamları Ezel'in boşluğunu doldurmak için atv'ye yakışırdı" diyenlerin sayısı çok fazla. Tek handikapı, Muhteşem Yüzyıl ile boğuşması. 
 
İŞİ ZOR OLANLAR 
Sensiz Olmaz (Show TV): Sezon öncesi değerlendirmemde "Bu dizi çok tartışılacak" demiştim. Kafalara astığı soru çengeliyle ön plana çıktı. "Bir kadın, çocuğunun hayatını kurtarmak için eski kocasından bebek yapar mı?" gibi çetrefilli bir sorunun ahlaki, hukuki ve vicdani fırtınasından besleniyor. Dizinin çekim merkezi ise Nurgül Yeşilçay'ın usta işi oyunculuğu... Yine de reyting cangılında hayatta kalmak için zorlanacağa benziyor.
 
Yalancı Bahar (Star): Özgünlük konusunda sıkıntıları var. Birkaç film ve öykünün kokteyli olmuş.
Dizinin tanıtım klibinde "Geçmişi, insanın peşini bırakmaz" deniliyor. Hele ki teknenin pervanesine takılırsa, hiç bırakmaz... Bu diziyi kurtarırsa, Cansel Elçin'in fanatik hayranları kurtarır.
 
Anneler ve Kızları (Star): Sezona büyük iddia ile başladı ama bu dizi enflasyonunda kendini gösterme fırsatı bulamadı. Oysa kadınlara eziyetin tavan yaptığı şu günlerde, özellikle kadın izleyicinin dört elle sarılması beklenen diziler arasındaydı.
 
İşçiliği iyi ama cilası eksik tutulmuş gibi... İşi çok zor. Görünen o ki, bu sezonu geçen yılın iyi dizileri sırtlayacak. Zira yeni sezonda şöyle burnumu ekrana yapıştıracak, aman aman bir diziye rastlamış değilim. 
 
Yüksel Aytuğ-Sabah

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin