resim yok
02 Eylül 2012 - 00:00

 

Yeni sezonda perde açacak birbirinden iddialı 20 dizi için geri sayım başladı. İşte sizin yerinize inanılmaz şeyler yaşayacak oyuncuları, konuları; gün, saat ve rakipleriyle yeni dizilerin takvimi…
 
 
 
“Takımlarının renklerine gönül vermiş milyonlarca taraftar için yeni futbol sezonunun başlaması ne manaya geliyorsa, milyonlarca dizi tutkunu için de eylül ayının ilk günleri aynı anlamı taşıyor. Çünkü bütün kanallar ellerindeki yeni dizileri birer birer vitrine çıkarmaya başlıyorlar. Günü reytinglerde zirvede tamamlamayı başaran bir dizi, 10 milyona yakın seyirci kitlesini iki saat boyunca ekran karşısında tutuyor. Ertesi günün baş sohbet konulanndan biri de önceki gece izlediğimiz dizi oluyor doğal olarak. Fatmagül’le yatıyor, Süleyman’la kalkıyor. Kuzey denince Kıvanç Tatlrtuğ’u, Ankara denince Behzat Ç.’yi getiriyoruz aklımıza. İç piyasada ömrünü tüketen yapımlar, artık birer ihraç ürünü olarak Ortadoğu’ya, Avrupa’ya pazarlanıyor. Komşu Yunanistan’da yayınlanan dizilerimiz, ülkenin kendi yapımlarını bile seyirci sayısında ikiye katlıyor. Diziler, özellikle de son senelerde artık iyice hayatımızın içinde. Modayı, ilgi alanlarımızı, akşam planlarımızı, sohbet konulanınızı onlar belirliyor.
Peki bu sezonun en iddialı yapımları hangileri olacak? Eskilerle yarışacak, yenilerle kapışacak en güçlü projeler hangi kanallarda yayınlanacak? Sizin için ekran trafiğinin en hareketli mevsiminin ayak sesleri yükselirken 20 yeni diziyi mercek altına aldık. Hangileri gönlünüzde ve ekranınızda taht kurmayı başaracak? Kimler reytinge kurban gidecek, kimler yeni sezona damga vuracak? Tekmili birden pek yakında ekranlarda…
TRT 1
1 – Şubat
2 – Böyle Bitmesin
TRT’nin geçen sezondan devam eden 3 iddialı dizisi Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Leyla ile Mecnun ve 80′ler. Onların yanında 2 yeni yapımı daha görücüye çıkaracak TRT önümüzdeki günlerde. İlki Şubat. Başrollerini Alican Yücesoy ve Melisa Sözen’in paylaştığı, onlara Musa Uzunlar, Özkan Uğur ve Ülkü Duru’nun eslik ettiği dizide, İstanbul’da, yeraltında yaşayan Şubat adlı bir erkek ile bir gazeteci kızın aşkı işleniyor. Volkan Kocatürk imzalı dizi için İstanbul dehlizlerinden yola çıkılarak Beykoz Kundura Fabrikası platosunda 300 metrelik tüneller inşa edildi.
ARTAN BOŞANMALARIN İÇYÜZÜ
TRT’nin öteki yeni yapımı Böyle Bitmesin. At Yapım’ın imzasını taşıyan, Türkiye’de son 20 yılda hızla artan boşanmalardan, bu boşanmaların ilginç içeriklerinden, toplumun bu artışa direnemeyişinden yola çıkan dizinin senaryosunu Necati Şahin kaleme alıyor. Nergis Öztürk, Cemal Toktaş, Yeliz Kuvancı, Tomris İncer ve Kaan Çakır’ı bir araya getiren dizinin yönetmeniyse Emre Kabakuşak.
KANAL D
1- Veda
Diziler liginin liderliği 10 yıla yakın zamandır Kanal D’nin elinde, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kuzey Güney, Yalan Dünya, Umutsuz Ev Kadınları, Arka Sokaklar, Akasya Durağı geçen sezondan önemli kozları. Kötü Yol, ekranda yeni olmasına rağmen gayet iyi bir çıkış yakaladı, Sultan’sa artık İstanbul’a taşındı. İyi başlamıştı ama ilerleyen bölümlerde başlardaki albenisinden uzaklaştı.
Yeni sezonun en iddialı yapımıysa Veda. Fatmagülun Suçu Ne? final yapınca Kanal D’nin perşembe akşamına hangi yapımı koyacağı merak konusuydu. Ayse Kulin’in aynı adlı romanından ekrana uyarlanan, Med Yapım imzalı Veda, perşembe akşamına Hızır gibi yetişti. Mehmet Aslantuğ, Fahriye Evcen ve Burak Yamantürk’ün başrolleri paylaştığı Veda, 1920′lerde işgal altındaki İstanbul’da maliye nazırı Mehmet Reşat Bey’in konağında yaşananları ekrana taşıyacak. Ancak yeni sezonun bu çok iddialı yapımının karşısında, atv’nin TNTden transfer ettiği, bir ekran klasiği Kurtlar Vadisi Pusu olacak.
Star aynı akşama Murat Ünalmış’lı, Mahsun Kırmızıgül imzalı Babalar ve Evlatları’yla çıkacak.
Gökçe Bahadır başrolde
Kanal D’nin yeni sezon için ikinci yapımı Kayıp Şehir. Tomris Giritlioğlu ve Yıldırım Türker imzalı Kayıp Şehir’de, Yaprak Dökümü’nün Leyla’sı Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj ve İlker Kaleli ile başrolü paylaşıyor. Dizi, İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu trajedileri ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını resmediyor. Gökçe Bahadır’ın başrolü kaldırıp kaldıramayacağını bu diziyle göreceğiz. Bakalım haftanın hangi gecesi yayınlanacak? Dizinin başarı şansını, kendi kalitesi kadar karşısındaki rakiplerin performansı da ortaya çıkaracak.
FOX
1- Harem
3- Esir Şehrin Gözyaşları
Fox’un geçen sezondan devam eden yapımları arasında Yer Gök Aşk, Lale Devri, Deniz Yıldızı gibi, kendi seyirci kitlelerini oluşturmuş yapımlar var. Bunların yanına 3 yeni yapım daha ekliyorlar. İlki Harem… Proje tasarımını ve senaristliğini Gani Müjde’nin üstlendiği tarihi komedi Harem’in kadrosunda Nurseli İdiz ve Mehmet Ali Erbil gibi isimler yer alıyor. Mezopotamya’da geçen hikayede Erbil, Kırım Kongo imparatorluğumun başındaki Ulan Bator’u canlandırıyor.
Perde açmak için bekleyen ikinci yapım. Merhaba Hayat. Ünlü hastane dizisi “Private Practice”in uyarlaması olan dizide Vahide Gördüm, Yasemin Sanino, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kültür, Seda Güven, Ozan Osman paşaoglu ve Keremcem rol alıyor.
GÜCÜN PENÇESİNDE BİR AŞK HİKÂYESİ
Bir başka yeni Fox dizisi Esir Şehrin Gözyaşları. Sınırsız güçle şiddet uygulayan acımasız bir mafya ailesi, silahların susmadığı bir şehir ve gücün pençesinde yeşermeye çalışan bir aşk hikayesi… Yönetmenliğini Çağatay Tosun’un yaptığı dizinin başrollerini Yiğit Özşener, Sedef Avcı, Fırat Doğruloğlu, Nail Kırmızıgül, Ruhi Sarı, Zeyno Üstünışık ve Yasemin Yürük paylaşıyor.
ATV
1 – Karadayı
2 – Huzur Sokağı 
3 – Benim İçin Üzülme 
4 – Son Yaz Balkanlar 1912 
5 – Alev Alev
Bir dönemlerin “Dizi atv’de izlenir” sloganını kullanan kanal, sezona elinde Hayat Devam Ediyor, Uçurum, Krem, Alemin Kralı gibi yapımlarla başlıyor. Yeni projelerinin en önemlisi Karadayı.
Adını Türk televizyon tarihine yazdıran Ezel’in ardından bir yıl dinlenen Kenan İmirzalıoğlu, yine Ay Yapım imzalı “Karadayı” dizisiyle ekranda. Kunduracı bir baba-oğulun hikâyesini konu alan dizide İmirzalioglu’na babası rolünde Çetin Tekindor, sevdiği kadın rolünde Bergüzar Korel ve Yavuz Bingöl eşlik edecek. Dizi 24 Eylül Pazartesi akşamı ekrana gelecek ve Arka Sokaklar ve Acun llıcalı imzalı O Ses Türkiye’yle mücadele edecek. Kanalın bir diğer ses getiren işi Huzur Sokağı. Şule Yüksel Şenler’in satış rekorları kıran romanından uyarlanan dizi herkesin büyük özlem duyduğu huzurlu bir semtin aynı mahallesinde yaşayan, birbirine zıt iki kişinin yaşadığı dramatik ve ibret verici aşk hikâyesini ekrana taşıyacak. Bambaşka dünyaların insanları olan Feyza ve Bilal’ın aşkını anlatacak dizide Feyza’yı Selin Demiratar. Bilal’i ise Kutsi canlandıracak.
Bir başka yeni yapımsa Benim için Üzülme. Öykü Çelik, Fulya Zenginer, Ünal Silver. Selin Şekerci, Çağlar Ertuğrul ve Tansel Öngel’i buluşturan yapım, televizyon tarihinin ilk Karadeniz draması olarak lanse ediliyor. Murat Tokat’ın yapımcılığını üstlendiği, Mahsun Kırmızıgül’ün hikâyesini yazdığı dizinin ilk 4 bölümünde Kırmızıgül yönetmen koltuğunda oturacak, sonrasında koltuğunu Serkan Birinci’ye bırakacak.
BALKAN SAVAŞI’NDAN ÇANAKKALE’YE
Bir başka iddialı yeni atv dizisi Son Yaz Balkanlar 1912. Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ ve Serdar Akar’ın sahibi olduğu Adam Filmin üstlendiği Son Yaz Balkanlar 1912′nİn senaryosunu Kürsat Başar kaleme alıyor, öykü, Balkan Savası’nın arifesinden Çanakkale Savaşı’na kadar olan süreci konu alıyor. Hazal Kaya, Tardu Flordun, Furkan Palalı ve Tuğçe Kazaz’ın başrollerini paylaşacağı dizinin çekimleri Makedonya’da devam ediyor.
Kanalın son yeni hamlesi Tarık Akan ve Gülsen Bubikoğlu’nun başrollerini paylaştığı, 84 yapımı, Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Alev Alev’i dizi yapmak oldu. Başrollerini Rojda Demirer. Berk Oktay, Hande Soral ve İlker Inanoğlu’nun paylaştığı dizi, birbirlerine deli gibi âşık olan Murat ve Alevin aşkını. Ege’nin masmavi fonunda ekrana taşıyacak.
STAR
Yeni patronu ve yönetimiyle Star, ilk günden Kanal D’nin küçük kardeşi imajını yıkmaya çalıştı. Yaz aylarını en hareketli geçiren kanal da Star’dı. Ellerinde geçen sezondan devam eden Muhteşem Yüzyıl gibi çok önemli bir marka var. Diziye Cansu Dere, Tuncel Kurtiz, Ozan Güven, Pelin Karahan gibi önemli isimler transfer edip çıtayı iyice yukarılara çıkardılar.
Behzat Ç’yi cuma akşamı, Dila Hanım’ın arkasına kaydırdılar. Hemen burada cuma akşamlarının zirve adaylarından Dila Hanım’a bir göz atalım. Necati Cumalı’nın aynı adlı romanından ekrana uyarlanan Dila Hanım, Türk sinemasının en kült filmleri arasında, 1978′de çekilen filmde Dila Hanım’ı Türkan Şoray, Karadağlı Rıza’yı ise Kadir İnanır canlandırmıştı. Çekimleri Adana’da devam eden, Gold Film imzalı dizide Dila Hanım’ı Karadağlar dizisinin Gülhayat’ı Hatice Şendil, Karadağlı Rıza’yı ise Öyle Bir Geçer Zaman ki’den ayrılan Erkan Petekkaya oynuyor. Dizi, bir arazi anlaşmazlığı yüzünden kocasını vuran Karadağlı Rıza’ya aşık olan Dila Hanım’ın dramını anlatıyor. Karşısında Kanal D’nin havalı işlerinden Yalan Dünya ile Show TV’nin yoluna Feriha’sız devam eden Adın Feriha Koydum-Emir’in Yolu olacak.
AĞIR ROMAN HEYECAN VERİCİ
Star’ın yeni sezon yapımlarından bir diğeri Atlılar. Çekimlerine Bulgaristan’da başlanan dizi Sarp Levendoğlu, Aslı Tandoğan ve Canan Ergüder’i bir araya getiriyor. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki dünyaca ünlü Nu Boyana Film Stüdyolarında çekilen ilk Türk dizisi olan yapım, tarih öncesinde (bildiğiniz tarih öncesi, yani prehistorik dönem) geçiyor. Adam Film ve Star Yapım ortak yapımı olan dizi. Star TVnin Acun Ilıcalı’yı transfer etmesiyle kendisine eylül döneminde yer bulamadı. Atlılar, yüksek ihtimalle ocak ayında yayınlanacak.
Gelelim bir diğer yeni yapıma… Metin Kaçan’ın Ağır Roman’ı 1997′de Okan Bayulgen ve Müjde Ar’la beyazperdeye taşınmıştı. Star Yapım imzalı dizi şimdi de ekrana uyarlandı. Ağır Roman Yeni Dünya’da Tamer Tıraşoğlu, Onur Saylak, Begüm Birgören, Sumru Yavrucuk, Nesrin Cevadzade, Özge Özpirinçci, Murat Daltaban, Macit Koper ve Erkan Bektaş rol alıyor. Balat’ta çekilen dizide, romandan sonra yaşananlar, yani Kolera Sokağı’nın bugünü ekrana yansıtılıyor. 25 Eylül Salı günü perde açacak dizinin karşısında, Show’un en iddialı yeni projesi Ustura Kemal ve bir Kanal D klasiği Öyle Bir Geçer Zaman ki olacak. Heyecan verici bir proje ama rakipleri göz önüne alındığında işi çok zor.
Fatma Girik ve Serdar Gökhan buluştu
Star’ın bir başka yeni dönem dizisi Babalar ve Evlatları. Fatma Girik ve Serdar Gökhan’ı yıllar sonra yeniden buluşturan, sinemanın ardından televizyonda da rüştünü ispatlayan Mahsun Kırmızıgül ve Boyut Film imzasını taşıyan dizinin başrollerinde Murat Ünalmış, Sinan Tuzcu, Ceren Hindistan, Adnan Koç ve Ümit İbrahim Kantarcılar var. Tetik çekmeye tövbe etmiş bir kabadayının zorlu mücadelesini konu alan dizinin yönetmen koltuğunda Aşka Sürgün, “Kursun Yarası gibi dizilere imza atan Cemal Şan oturuyor. Dizi 20 Eylül Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekranda olacak. Tekrar hatırlatalım, karşısında gecenin ağır topları Kurtlar Vadisi Pusu ve Veda yer alacak.
Kanalın son yeni yapımı 20 Dakika. Senaryosunda Kerem Deren, yapımda Ay Yapım’tn imzası var. Şu sıralar oyuncu seçmeleri yapılan dizi için Tuba  Büyüküstün’ün adı geçiyor. Russell Crowe  ve Olivia Wilde’in başrollerini oynadığı ‘The Next Three Days” (Kaçış Planı) filminin uyarlaması  olacak dizi, kadının bir cinayet yüzünden hapse girmesiyle İntiharın eşiğine gelmesini ve esinin karısını hapishaneden kaçırmaya çalışmasını konu alıyor. 20 Dakika’nın, kasım basında perde açması planlanıyor.
SHOW TV
3- Fatih
Show’un geçen sezondan devam eden yapımları Suskunlar, Eve Düşen Yıldırım, Pis Yedili ve Düşman Kardeşler. Buna, bu sezonun en iddialı projelerinden Ustura Kemal eklenecek. Yayına girmeden yayın tarihi defalarca değiştirilen dizi, Üsküdar’da uzun yıllar önce yaşamış ve namı uzak diyarlara ulaşmış bir yiğidin vatanseverliği ve aşklarıyla dillere destan bir kabadayılık hikâyesini konu alıyor. Senaryosunu H. Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan’ın birlikte yazdığı dizi Oktay Kaynarca, Emre Kınay, Naz Elmas. İpek Karapınar ve Esra Ruşan’ı bir araya getiriyor. Dizinin en önemli avantajı. Kaynarca ile Kınay gibi iki çok sevilen oyuncuyu buluşturması. Sezona damga vurmaya aday. Süreç Film İmzalı Ustura Kemal, 4 Eylül Salı akşamı başlıyor.
FETİH 1453′TEN FATİH’E
Kanalın yoluna yeni konseptle devam eden projesi Adını Feriha Koydum -Emir in Yolu. Haziran ayında yayından kaldırılacağı açıklanan ancak yoğun istek üzerine devam ettirilmesine karar verilen dizi. Feriha karakterinin ölmesi nedeniyle Emir’in Yolu adıyla devam edecek. Dizide saçlarını üç numara kestiren Çağatay Ulusoy’a yeni bölümlerde Beril Kayar ve Zeynep Camcı eşlik edecek. Medyapım’m yapımcılığını üstlendiği dizi eskiden olduğu gibi cuma akşamları ekrana gelecek. Kanalın bir diğer projesi Fatih. Hikâye danışmanlığını İskender Pala’nın üstlendiği dizi, Med Yapım tarafından 6.5 milyon seyirciyi sinema salonuna çeken Fetih 1453 filminden yo!a çıkılarak çekiliyor. Fatih Sultan Mehmet’i yine filmdeki gibi Devrim Evin’in canlandıracağı dizide Esra Dermancıoğlu ve İsmail Filiz de rol alıyor.”
 
 
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin