resim yok
07 Kasım 2011 - 00:00

 

Ekin Türkmen, 14 Kasım’dan itibaren ‘Bir Kadın Tanıdım’la TNT’de seyirci karşısında olacak. Oyuncu, yeni dizisi, hayalleri, sevgilisi Murat Dalkılıç’ı ve neden tiyatro yapmak istemediğini anlattı
* Yeni diziniz yakında başlıyor. Konusundan ve canlandırdığınız karakterden bahseder misiniz?
Karslı bir çift. Altı yıllık evliler ve çocukları olmuyor. Sorun adamda ama karısına yükleniyor ve her gün dövüyor. Komşuları da kötü davranıyor ona. Kadın yıllarca böyle yaşıyor. Yapacak hiçbir şeyi de yok. Kadını, yani Bahar’ı ben oynuyorum. Kocası en yakın arkadaşıyla birlikte olmaya zorluyor onu. Diyor ki, “Bu gece onunla beraber olacaksın ya da çocuğumuz olana kadar.” Bir de çocuğun kendinden sanılmasını istiyor. Kadın artık deliriyor, inanamıyor. Kriz anında önce o adamı, sonra kocasını öldürüp, İstanbul’a kaçıyor. Yüksek tempolu bir dizi. Kars’ta da birkaç gün çalıştık.  
 
* Anadolu kadınının sıkıntılarını gözlemleyebilme imkanı buldunuz mu?
Evet. Şiddet gören birkaç kadınla sohbet ettim. Zaten çok sıcak davranıyorlardı, çok samimiler. Gerçek hikayeler dinledim onlardan. Kadınlar bu sorunlar karşısında hiçbir şey yapamıyor. Ne paraları var, ne de cesaretleri. Ciddi travma halindeler. Çok çok acı bir durum.
 
* Karakteri nasıl çıkardınız?
Oyuncu koçu, Merve Taşkan’la çalıştık. Zor bir karakter ama o kadar etkileniyorsunuz ki. Size senaryoyu okutsam, sizin de gözleriniz dolar, kötü hissedersiniz. İşte devamlı o hisle oynuyorsunuz. Her gün bu tarz haberleri okuyoruz zaten. Ütopik bir hikaye değil.
 
“Herkes işini yapsın”
 
* “Oyunculuğa başladığımda daha cesurdum, şimdi daha korkağım” demişsiniz. Bu korkunuzun sebebi ne?
Ben İzmir’den geldim buraya. Orada dostluklar daha önemliydi. İstanbul’da ilişkiler daha az samimi. Şimdi  arkadaşlık etmeye, dost kabul etmeye biraz korkuyorum. Özellikle bizim ortamımızda tuhaf bir durum var. Bir işe başlıyorsunuz ve setteki herkes çok yakın arkadaşınız oluyor. Ama set bitiyor, yok öyle bir arkadaşlık artık. Aranız bozulmuyor ama kimse birbirini aramıyor. Bu şikayet ettiğim bir durum değil, ben de böyle yapıyorum. Tabii aralarında hâlâ arkadaşlığımı koruduğum insanlar da var. 
 
* Yeni setiniz nasıl?
İnanılmaz güzel. Bu cümleyi ‘Ekmek Teknesi’ dışında bir iş için söylemedim. Çünkü çok sorunlu setlerde de çalıştım, normal setler de oldu. Ama bu kadar iyi bir uyum yakaladığımız bir set olmamıştı. Sinema filminde çalışıyor gibiyim. Herkes işinde çok iyi. Sonuçta sohbet etmek, arkadaş olmak zorunda değilim kimseyle. Herkes işini yapsın.
 
“Dizimiz tutmayabilir, dert değil”
 
* Bir dönem Amerika maceranız oldu. Yine “Her şeyi bırakıp gidebilirim” diyorsunuz. 
İzmir’den geliş hikayem de buna benzer. Bir şeyler beni tatmin etmiyorsa artık, “Rüzgar beni çağırıyor” diyorum tabiri caizse. O ses gelince giderim. Bu şımarıklık anlamında bir sıkılma değil. Bir şeyler üretmek istiyorsun, ama rutine bindiği zaman tıkanıyorsun. Benim Amerika’ya gitme sebebim, her oyuncu gibi Hollywood hayalleri değildi. Türkiye’den uzaklaşmak, biraz dışarıdan bakabilmek istemiştim. Brezilya’ya da gittim bir süre, orada kaldım. Değişimleri seviyorum. 
 
* Çok da kariyer odaklı yaşamıyorsunuz yani. 
Televizyondaki kariyere çok inandığımı söyleyemem. Çok iyi bir işte oynarsın, reyting almaz, biter. Bunun bir yolu yok. O yüzden plan yapmak manasız geliyor. ‘Bir Günah Gibi’ acayip güzel bir diziydi mesela, ama bitti. Hangi kariyerden bahsedeceğiz şimdi? 
 
* ‘Bir Kadın Tanıdım’, aralarından sıyrılabilecek mi sizce?
Tamamen şans. Ben rolüme, çalıştığım ortamdan neler öğrendiğime bakıyorum. Tutmazsa tutmaz. Ben sistemi kabul ettim, o yüzden dert değil.
 
* Para kazanabiliyor musunuz bu süreçte?
Ben zaten belirli bir seviyede yaşıyorum. Çünkü hep özgür kalabilmem için standartlarımın da belirli bir seviyede kalması lazım. Zevklerim de öyle. Arkadaşlarımla bir mahalle kafesinde sohbet etmek benim için yeterli oluyor. Maddi olarak tabii belirli birikimler yaparak ilerliyorum, özgürlüğümü sağlayabilmek için.
 
“Tiyatro aşkım yok”
* Haliç Üniversitesi‘nde tiyatro okudunuz. Tiyatro yapmak var mı aklınızda?
Asla tiyatro yapmıyorum ve yapmak istemiyorum. 
 
* Neden? İlk defa bir oyuncunun ağzından bu sözleri duyuyorum. 
Çok ciddi bir iş. Uzun zamanlar bu işe emek vermen gerekiyor. Belli birkaç yer var çalışman gereken bence. Onun dışındaki ortamlarda ben kafayı yerim. Zaten konservatuar, hocaların seni azarlamasıyla geçiyor. Yeteri kadar çektim bu egoları, manasız durumları. Bunu bir daha yaşatmam kendime. Niye insanların buna dayandığını da anlamıyorum. Yönetmen seni bayağı azarlıyor, aşağılıyor, bu oyunculuğun iyi olsun diye değil, egosunu tatmin etmek için.
 
“Maksimum iki çocuk  düşünüyorum”
 
* Nasıl bir ailede büyüdünüz?
Ben çok rahat büyüdüm. Medeni bir ortamımız vardı İzmir’de. Erkek egemen bir ortam değildi. Annemin de sözü geçerdi. Dayak falan zaten mümkün değil. 
 
* Siz anne olmak istiyor musunuz? Kalabalık bir aileniz olsun ister misiniz?  
Benim bir kız kardeşim var. Kalabalık ailelere hep özenmişimdir. Ama hayat şartlarından dolayı maksimum iki çocuk falan düşünüyorum. Annemler yedi, babamlar beş kardeş. İnsan kendini çok güvende hisseder herhalde kalabalık bir ailede. 
 
* Murat Dalkılıç’la ilişkiniz  nasıl gidiyor?
Güzel. İyi gidiyor. 
 
Ekin Türkmen’in bilinmeyenleri
Şarkı söylemeyi çok seviyor.  Ama kendi deyimiyle bunun dinleyenler için bir ‘işkence’ olduğunu söylüyor. Heykel ve resim yapıyor. Uzun vadeli planları arasında sergi açmak var. Eski eşyalardan vazgeçemiyor. 150 yıllık, eski Türk filmlerinde kullanan bir yatağı var. En sevdiği şeyin hayal kurmak olduğunu söylüyor. İçinde bir hırs ya da plan olmadığı zaman kurulan hayallerin gerçekleşeceğine inanıyor. Altıncı hissi çok kuvvetli, gördüğü rüyaların çıktığını söylüyor. Rahat ve spor giyinmeyi seviyor. Çok gösterişli kıyafetleri beğenmiyor. Hikayeleri var. En büyük hobilerinden biri yazmak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin