Yüzüklerin Efendisi dizisi Amazon'da yayınlanacak!

Dizi tarihinin en masraflı yapımı olması beklenen Yüzüklerin Efendisi (The Lord of The Rings) dizi projesinin yayın haklarını Amazon satın aldı.

Volkan Küçükel
14 Kasım 2017 - 12:45
Gündem

Söylentiler gerçeğe dönüştü! J. R. R. Tolkien'in kaleme aldığı ve dünya çapında ciddi bir hayran kitlesine sahip olan epik fantezi türündeki roman "Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings)" dizi oluyor!

YÜZÜKLERİN EFENDİ DİZİSİNİN ADRESİ AMAZON OLDU!

Netflix, Hulu gibi popüler online yayın platformlarından Amazon, J.R.R.'ın fantastik romanlarına dayanan Yüzüklerin Efendisi'nin televizyon yayın haklarını söylentilere göre 250 milyon dolar gibi yüksek bir rakamla satın alan taraf oldu.

BİRDEN FAZLA SEZON VE OLASI SPIN-OFF PROJELERİ MASADA

Game of Thrones kalibresinde bir kapasiteye sahip olmasından dolayı çeşitli platformların yayın haklarını satın alabilmek için sıraya girip sıkı bir rekabete giriştikleri teklif yarışını kazanan Amazon proje için birden fazla sezonluk taahhüt verirken ayrıca olası spin-off serilerinin de yayın haklarını aldı.

17-11/14/amazon.png

Hikayesi The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nin öncesindeki dönemde geçecek dizi Amazon Studios, Tolkien Estate and Trust; HarperCollins ve Lord of the Rings film serisiyle büyük bir başarı yakalayan Warner Bros.'un bir kolu olan New Line Cinema ortak yapımcılığında hazırlanacak.

DİZİ TARİHİNİN EN MASRAFLI YAPIMI OLMA YOLUNDA!

Anlaşmanın detayları hakkında ayrıntılar açıklamazken yapılan sözleşmenin herhangi bir televizyon dizisi için en yüksek rakamların döndüğü sözleşme olduğununa inanılıyor.

Proje için Amazon, Netflix ve HBO'nun yarıştığı ve 250 milyon dolar gibi iddialı bir bütçeyi ortaya koyan Amazon'un masadan zaferle ayrılan taraf olduğu belirtiliyor. Bunun ötesinde ciddi bir prodüksiyon süreci ve aşaması gerektiren projenin her sezonunun 100-150 milyon dolarlık bir maliyet gerektireceği düşünülürse dizi tarihinin en masraflı projesinin yolda olduğunu söyleyebiliriz.

17-11/14/the-lord-of-the-kings.jpg

Yapımcı şirketlerin yeni projeleriyle ilgili yaptıkları açıklamalara bakacak olursak;

Amazon Studios Senaryolu Diziler Bölüm Başkanı Sharon Tal Yguado: "Yüzüklerin Efendisi, nesiller boyu hayranların hayal gücünü edebiyat ve büyük ekran aracılığıyla yakalayan kültürel bir fenomen. Televizyon sektöründeki bu heyecan verici iş birliğinde Tolkien Estate and Trust, HarperCollins ve New Line ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz ve Yüzüklerin Efendisi hayranlarını Orta Dünya'da yeni bir destansı yolculuğa çıkaracak olmanın heyecanını yaşıyoruz."

Tolkien Estate and Trust ve HarperCollins temsilcisi Matt Galsor: "Sharon ve Amazon Studios'taki ekip J.R.R Tolkien'in orijinal metinlerine dayalı olarak daha önce keşfedilmemiş hikayeleri ekranlara getirme konusunda olağanüstü fikirlere sahipler."

17-11/14/yuzuklerin-efendisi.jpg

Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Liv Tyler, Sean Astin ve Orlando Bloom gibi isimleri bir araya getiren Yüzüklerin Efendisi serisinin beyazperdeye uyarlanan filmleri dünya çapında yaklaşık 6 milyar dolarlık bir gelir elde etmişti.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yüzüklerin Efendisi dizi projesiyle ilgili ön bilgiler bu şekilde. Projenin oyuncu kadrosu ya da ekranlara ne zaman gelmeye başlayacağı konusunda şimdilik bir bilgi mevcut değil. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin