Alparslan: Büyük Selçuklu 48. Bölümüyle izleyenleri derinden sarstı! Seferiye ölüyor mu?

TRT'nin başrolünde Barış Arduç'un yer aldığı sevilen dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu 48. bölümüyle ekrana geldi. Peki Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 48. bölümünde neler yaşandı? Alparslan: Büyük Selçuklu 49. bölümde fragmanı yayınlandı mı? Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 49. bölümünde neler olacak? Alparslan: Büyük Selçuklu'nun konusu ne? Alparslan: Büyük Selçuklu reytinglerde kaçıncı oldu?

TRT 1 ekranlarına damga vuran pazartesi günlerinin reyting birincisi dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu, 48. bölümü ile izleyiciden büyük beğeni toplayarak yine en çok izlenen dizi oldu. Dizi, Total’de 6.32 izlenme oranı, AB’de 5.92 izlenme oranı ve ABC1’de ise 6.46 izlenme payıyla ulusal çapta tüm reyting gruplarında birinci sıraya adını yazdırdı.  

Alparslan: Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünde neler oldu?

Grigor’un daveti üzerine Vaspurakan’a gelen Süleyman ve Flora binaya girecekken, geriden Leon’un sesini duydular. Geriye dönen herkes, Alparslan’ı görünce şok oldu.

23-03/21/dsc03268-1679387945.JPG

Alparslan’ın zincirli kelepçe ile bağlanmasını emreden Leon, tek tek gulamları öldürmeye başladı; dördüncü gulamı öldürecekken, Aybars Bey, Batius’un boynuna dayadığı kılıçtan kurtuldu ve Bizanslıları öldürmeye başladı. Elleri zincirli olan Alparslan ise bir şey yapamamanın öfkesiyle duvardaki zincire koparırcasına asıldı.

23-03/21/dsc01792.JPG

Vaspurakan’a girmek için işaret bekleyen Nizamülmülkler, gerideki gürültüye döndükleri sırada, Alparslan’ın Leon’un boğazını zincirle sıktığını gördü. Leon tarafından derdest edilen Alparslan; Nizamülmülk’ün yardımıyla zincirlerinden kurtulup Vaspurakan’ı küffarların elinden aldı ve Süleyman’ı zindana attırdı.

23-03/21/dsc01902.JPG

Amidülmülk, Girdkuh’da tuzağa düşürdüğü Kutalmış ve Rasul Tegin’i almaya gitti. Kutalmış ve Rasul Tegin’i zindan arabasına koyup Rey’e getirmek için yola çıkmışlarken; Kutalmış’ın aklını çelmeye çalıştığı alp geldi ve kaftanından anahtar çıkarıp arabanın içine fırlattı.  Bu sayede Kutalmış ve Rasul Tegin kelepçelerden kurtuldu.  Kutalmış ve Rasul Tegin bir mağaraya sığınmışlarken; Amidülmülk ve askerler mağara girişine yerleştirdiği neftlerle mağarayı yerle bir etti.

 

23-03/21/dsc02918.JPG

Akınay obada Seferiye’yi bulamadı ve alpları onu aramaya gönderdi. Alplardan biri Seferiye’yi buldu ve nabzı düşük olan Seferiye’yi revire taşıdılar. Seferiye baygın halde revirde uzanırken Akınay, Seferiye’nin gebe olduğunu ve bu yüzden baygınlık geçirdiğini söyledi. Alparslan’ın Vaspurakan’ı aldığını öğrenen Seferiyeler, Vaspurakan’a gelerek,  gebe olduğunun müjdesini Alparslan’a verdi.

23-03/21/dsc01804.JPG

Alparslan Türkmen beylerini ziyarete Merv’e gitti. Kutalmış’ın öldüğünü sanan Türkmen beyleri, Alparslan’ın eteğini öptü. Alparslan ve Türkmen beyleri Rey’e doğru giderken, Kutalmış ile karşılaştılar ve Kutalmış’ın yaşadığını gören Türkmen beyleri Kutalmış’ın yanına geçti.

23-03/21/dsc02655.JPG

Leon, Vaspurakan’dayken kimsenin bilmediği bir dehliz yaptırmıştı. Leon, bu dehlizi Süleyman’ı kurtarmak için kullandı. Ancak Leon, Süleyman’ı kurtarırken, Seferiyeler onların peşinden gitti ve Grigorlar’a yetişti. İki taraf vuruşurken Vitalis ve Stefanos öldürüldü. Ardından Grigor kılıcını Seferiye’nin karnına sapladı. Seferiye acı içinde bağırırken Alparslan geldi ve Grigor’un kellesini alarak Seferiye’ye doğru koştu. Alparslan ölü gibi yatan Seferiye’yi kucağına sardı ve acıyla haykırdı. Seferiye ve bebeği yaşayacak mı? Babasının öldüğünü öğrenen Flora ne yapacak?

Alparslan: Büyük Selçuklu her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de…

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin