Dizi setleri iptal! Yapım şirketleri deprem bölgesine yardım göndermeye devam ediyor!

Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle birçok yapım dizilerine ara vererek bölgeye yardım için hazırlıklara başladı. Yaşanan bu felakette birçok yapımcı ve yapım şirketi setlerde bulunan kaynaklarını deprem bölgesine göndermek için kolları sıvadı.

Volkan Usta
10 Şubat 2023 - 09:30
Kültür Sanat

Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan deprem felaketine dizi sektörü de kayıtsız kalmadı. İşte detaylar!

Yaşanan felaket sebebiyle birçok dizinin çekimlerine ara verildi. Dizi sektörünün önemli isimleriyle beraber, yapımcılar ve oyuncular kendi arasında ciddi miktarda para topladıklarını açıklayarak yardımlara devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca setlerde oyunculara hizmet veren karavanlar ile çekimlerde kullanılan jeneratör gibi teknik cihazların deprem bölgesine gönderilmesi için kolları sıvayan yapım ekipleri birçok aracını bölgeye yollamak için hızla çalışmaya başladı.

23-02/07/timur-savci-ts99_cover.jpg

Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Timur Savcı, AFAD ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’le sürekli irtibat halinde olduğunu belirterek, “İlk olarak maddi yardımı organize edeceğiz. AFAD ve AHBAP’la sürekli görüşme halindeyiz. Jeneratör, karavan ve gıda yardımı konusunda yapacağımız çalışma ikinci planda… Mevcut yardım TIR’ları yollarda kaldığı için ciddi bir ulaşım problemi var. Bu yüzden ikinci etapta da AFAD ve AHBAP’tan gelecek bilgiler doğrultusunda karavan, jeneratör ve gıda yardımı konusunda destek vermek için harekete geçeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanındaki yapımcılar özveriyle ellerinden ne geliyorsa yapıyor” dedi.

Timur Savcı, dizi setlerine bugün itibariyle 3 gün ara verdiklerini de açıkladı.

AY YAPIM DİZİ SETLERİNE ARA VERİP AFET BÖLGELERİNE YARDIM GÖNDERECEK!

Yargı, Aile gibi birçok dizi ve filmin yapımcılığını üstelenen AY Yapım, dizi çekimlerine ara vererek karavan, jeneratör, ışık gibi malzemelerini deprem bölgesine göndermeye başladı.

Resim

KIZILCIK ŞERBETİ EKİBİ DE HATAY'A GİDİYOR!

23-02/07/mf.PNG

MF YAPIM'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM!

Dizi setlerine ara veren MF YAPIM deprem bölgesine yardım amacıyla AFAD ve TESİYAP ile koordineli çalıştıklarını açıkladı.

PASTEL FİLM'DE DEPREM BÖLGESİNE YARDIM EDECEK!

Resim

Pastel Film, yaptığı paylaşımda dizi çekimlerinin durdurulduğunu ve set araçlarını deprem bölgesine göndereceğini açıkladı.

GÖNÜL DAĞI EKİBİNDEN ANLAMLI HAREKET!

resim yükle

TRT1’de Cumartesi akşamları ekrana gelen Gönül Dağı dizisinin ekibi de çekimlerini durdurarak setteki karavanlarını deprem bölgesine götüreceklerini duyurdu.

OGM PİCTURES'TAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM!

Yalı Çapkını, Çöp Adam ve Ömer dizilerinin yanı sıra yakında seyirciyle buluşacak olan “Lavanta Konağı”na imza atan OGM Pictures birçok yapımcı gibi deprem bölgesine yardım için seferber oldu. Şirketin CEO’su Erdem Seçkin şu yazılı açıklamayı yaptı:

“OGM ailesi adına hep birlikte deprem felaketinin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere haberi duyduğumuz ilk andan itibaren dayanışma içinde birlikte çalışıyoruz. Hepimiz adına yürütülen çalışmalar kapsamında Meslek Birliğimiz aracılığı ile yaptığımız nakdi yardımdan bağımsız olarak, bölge için tahsis ettiğimiz

karavanlar ve jeneratörlerin yanı sıra; teknik ekipman, dayanıklı gıda malzemesi, hijyenik malzeme, tekerlekli sandalyeler, uyku tulumu, termal çadırlar, bebek mamaları, medikal ürünler gibi çok kapsamlı bir nakliyeyi bu akşam yola çıkartıyoruz.

Şüphesiz bu birkaç haftalık bir süreç değil ve bölgeye olan ilgimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Depremin yaraları sarılırken ortaya çıkacak yeni ihtiyaçlar doğrultusunda da bundan sonrası için neler yapabileceğimize dair çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kriz koordinasyonu için çalışan ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat halinde bölgeye faydası olacağına inandığımız projemizi hayata geçirmenin yollarını arıyoruz.

Sürecin başından itibaren; hep birlikte canla başla çalışan siz değerli çalışma arkadaşlarıma tüm destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu vesileyle depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilerim. Bu zorlu günleri birlik beraberlik içerisinde, dayanışma ile aşacağız…”

GOLD FİLM VE DİZİLERİNDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM!

Kubilay Aka deprem için seferber olan ünlü isimler arasında yer aldı. “Dokuz Oğuz” dizisinde başrol oynayan genç yıldız deprem yaralarını sarmak harekete geçti. Aka 200 bin TL bağış yaptı.

23-02/10/329461539_710446554083448_3933801332242011241_n.jpg

 

Dokuz Oğuz’un yapım şirketi Gold Film TESİYAP’a yaptığı maddi yardımla beraber toplam 800 bin TL deprem bölgesi için destekte bulundu. Şirketin diğer dizileri Kızılcık Şerbeti ve Yürek Çıkmazı’nın oyuncuları da şirketin bölgeye yolladığı TIR için ihtiyaç malzemeleri için maddi destekte bulundu. Ayça Bingöl, İrem Helvacıoğlu, Barış Kılıç, Evrim Alasya da bağış yapan oyuncular arasında yer aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin