Esra Bilgiç kimdir? Halime Hatun diziden ayrıldı!

Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanıdığımız Esra Bilgiç kimdir? Kaç yaşında? Halime Hatun karakterini canlandıran güzel oyuncu diziden ayrılıyor mu? Esra Bilgiç neden ayrıldı?

Nurşah
02 Mayıs 2018 - 16:11
Kültür Sanat

2014 senesinden beri TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşan ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Diriliş Ertuğrul dizisi ile ünlenen Esra Bilgiç kimdir? Kaç yaşında, evli mi? Güzel oyuncu hakkında merak edilen her şey haberimizde!

18-05/02/dirilis-halime-esra-bilgic-kimdir.jpg

Diriliş'in Halime'si Esra Bilgiç kimdir?

14 Ekim 1992 doğumlu olan oyuncu an itibarıyla 25 yaşındadır. Ankara doğumludur. Boyu 1.77 cm'dir. Haccetepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu olan güzel oyuncu ayrıca Bilkent Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümünü de bitirmiştir.

18-05/02/esra-bilgic-kimdir.jpg

Daha önce hiçbir oyunculuk deneyimi olmayan Esra Bilgiç’in ilk oyunculuk deneyimi 2014 yapımlı Diriliş dizisinde Halime Hatun karakterini canlandırarak olmuştur. Sırf bu dizi için binicilik eğitimi alan oyuncu güzelliği ile izleyenleri büyülemeyi başarmıştır. Oyunculuk dışında moda tasarımıyla da ilgilenmektedir.

Diriliş'te Ertuğrul Bey'in eşi Halime Hatun karakterini başarı ile canlandıran ve izleyiciden geçer not alan Esra Bilgiç, 2017 senesinde Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Gökhan Töre ile nikah masasına oturmuştur. 

18-05/02/esra-bilgic-evli-mi-1525266158.jpg

Gerçek tarihte Halime Hatun nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisinde geçen Halime (Haime) Hatun karakteri gerçek tarihte yaşamış bir kişiliktir. Ertuğrul Gazi'nin eşi ve üç çocuğunun da annesidir. Çocuklarının ismi; Gündüz Alp, Osman ve Saru Batu Savcı Bey'dir. 1281 senesinde ölmüştür ve mezarı Söğüt'te bulunan Ertuğrul Gazi'nin kabrinin yanındadır.

18-05/02/esra-bilgic-fotograf-galerisi-1525268014.jpg

Sezon finalinin yaklaştığı şu günlerde çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Halime Hatun'un diziden ayrılacak. Bu ayrılığın sebebinin ise evliliği olduğu çeşitli söylentiler arasında...

--düzenleme-- Esra Bilgiç'in canlandırdığı karakterin akıbeti 116. bölümde belli oldu. Doğum yaptıktan sonra geçirdiği kalp krizleri sonucu yaşamını yitirerek diziye veda etti.

Esra Bilgiç diziden neden ayrıldı?

Yaşananların ardından Esra Bilgiç sosyal paylaşım sitesi üzerinden şu açıklamalarda bulundu.

18-05/03/esra-bilgic-diziden-ayrildi.jpg

Dün aldığım ve eminim almaya devam edeceğim sayısız sevgi dolu mesaja bir cevap niteliğinde duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum. Dört senemi dolu dolu geçirdiğim, her sahnesini çok severek ve çok büyük bir istekle oynadığım Halime Sultan karakterine, yeni sezon hikayesinin değiştirilecek olması sebebiyle son verdik. Beni böylesine sevdiğiniz ve sahiplendiğiniz için, en başından bugüne kadar ailenizden, evinizden biri gibi gördüğünüz için size minnetttarım...

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin