resim yok
19 Nisan 2013 - 00:00

Onun gibi olmak için bıçak altına yatıyorlar...

Türk dizileri Arap ülkelerindeki kadınların estetik anlayışını değiştirdi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki kadınların estetik anlayışının “Türk dizileri” sayesinde değiştiğini belirterek, "Artık Arap kadınları, Tuba Büyüküstün ve Beren Saat gibi sanatçıların fotoğrafları ile gelmeye başladı" dedi.

Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki kadınlar, estetikle Türk oyunculara benzemeye çalışıyorlar.

Dubai Cosmetic Surgery Clinic’te Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, Arap ülkelerinde estetik cerrahiye olan ilginin hızla artış gösterdiğini söyledi.

Türk dizilerinin Arap ülkelerinde popüler olmasının estetik anlayışını da değiştirdiğini ifade eden Kul, “Geçmişte bize başvuran hastalar tıpkı Lübnanlı şarkıcılar Haifa Wehbe ve Nancy Ajran’ın yüz anatomisinde olduğu gibi, dolgun dudaklar, küçük burunlar ve çıkıntılı elmacık kemikleri istiyordu. Hatta bu durum o kadar popüler oldu ki ’Lebanon singer look’ (Lübnanlı şarkıcılara benzeme) akımı ismi verildi. Ancak son yıllarda Arap kadınları, Tuba Büyüküstün ve Beren Saat gibi sanatçıların fotoğrafları ile gelmeye başladı. Estetikle onlara benzemek istiyorlar” dedi.
[reklam]
“DİZİLER NATURELLİĞİ DE GETİRDİ”

Arap kadınların artık naturel bir görünüm istediğini ifade eden Zekeriya Kul, “Türk dizileri naturelliği de beraberinde getirdi. Örneğin yıllar önce yapılmış ve aşırıya kaçılmış burun ameliyatlarından hoşnut olmayanlar, oyuk duran burun sırtlarının daha düz olmasını, çok kalkık olan burun uçlarının ise normal seviyesine gelmesini istiyorlar.

 

Zekeriya Kul

 

Gene ince ve kavisli kaşlar yerine tıpkı Türk dizi film oyuncularında olduğu gibi naturel ve daha dolgun kaşlara sahip olmayı tercih ediyorlar. Arap kadınların benzemeye çalıştıkları Lübnanlı şarkıcıların yerini Türk oyuncular ve ’Lebanon singer look’ (Lübnanlı şarkıcılara benzeme) akımının yerini ise ’Turkish actress look’ akımı almış durumda” diye konuştu..”

 

BEREN SAAT Mİ DAHA İYİ YOKSA TUBA BÜYÜKÜSTÜN MÜ? DETAYLAR BURADA!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin