Arap Kadri ve Tarzan filminin galası gerçekleşti!

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten gibi önemli isimlerin yer aldığı 'Arap Kadri ve Tarzan filminin galası geçtiğimiz akşam gerçekleşti. Film, 15 Aralık Cuma günü seyircinin beğenisine sunulacak.

Berfin Sengil
14 Aralık 2023 - 12:15
Kültür Sanat

1970 ve 1980’li yıllarda Fırt Dergisi’nde yayınlanan Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği 'Arap Kadri ve Tarzan'dan doğan aynı adlı filmin galası önceki gün Paribu Cineverse Kanyon’da yapıldı. Galada tam kadro bulunan ekip, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu, Eda Özel, Yaşar Karakulak, Neslihan Yeldan ve Sinan Bengier'in yer aldığı film için yılın son günlerine yaklaşırken yapılan galada 2024 yılında daha çok izleyiciye ulaşabilmek temennisinde bulunuldu.

Bugünü, Geçmişin Mizahıyla Tanıştıracağız

Ahmet Mümtaz Taylan, filmle ilgili şunları söyledi:

"1976 yılında yayın hayatına giren Fırt’ın en güzel çizgi karakterlerinden birkaçıyla seyirciyi tanıştıracağız. Arap Kadri ve Tarzan, Tekin Aral’ın kendi hikayesi. Aral’ın hayat hikayesi şahit olduğu şeyler, oradan türemiş bir mizah. Değerli Latif Demirci’nin -ikisini de rahmetle anıyoruz- çizgileriyle hayata geçti. Heyecan verici bir şey yaptık. Bugünün kuşağını bugünün mizah anlayışını bilen genç kuşağı biraz da geçmişin mizahıyla, bugünün de mizahını göz ardı etmeden buluşturuyoruz. Arasında köprüler kurarak tam bir halk komedisi seyredecekler."

Okuru Olduğum Karakteri Canlandırmak Heyecan Verici

Taylan sözlerine şunları ekledi:

"Bu projede olma sebebim; Ben bir 'Arap Kadri ve Tarzan' okuyucusuyum yaş itibariyle. Biz hafta içinde de hafta sonunda da erkenden gazete bayii önünde bulunurduk ki, sayılı miktarda olan sayılardan birini kapabilelim. O yüzden benim için heyecan verici bir şey."

Sinema Adına Umut Verici

Necip Memili ise filmle ilgili duygularını şöyle ifade etti:

"2023’ü bitirip, 2024’e girerken bu filmin sinemaya giren filmlerin çok olumlu gişelerin geri dönüşleri var. bu filmin de öyle olmasını bundan sonra girecek filmlerinde öyle olmasını temenni ediyorum. Ben keyifli günlerin bizi beklediğini umut eder bir durum bu en azından sinema adına. Ben de dönemine yetişemediğim ama mesleğimden dolayı o dönemi o süreci öğrenebileceğim bir işin içinde olduğum için ve böyle kıymetli oyuncu arkadaşlarımla abilerimle olduğum için çok mutluyum."

Karikatür ile Büyüdük

Zeynep Çamcı filmdeki karakterinden bahsederek, "Karakterim gereği Arap Kadri’nin kızıyım. Senaryo geldiğinde çok mutlu oldum. Bizden üst kuşaklarda da benim kuşağımda de çok karikatür okunuyordu. Biz de farklı karikatür dergileriyle büyüdük. Arap Kadri’nin kızı olmak da bana nasipmiş. Kuşaklar arası çatışma da birleşme de var. Yani ilişkiler çok güzel" dedi.

Filmin Tadını Çıkarma Zamanı

Melis İşiten de filmde yer almanın mutluluğunu paylaşarak, "Evet ben Tarzan’ın Ceyn’ini oynuyorum. Ben filmi çok merak ediyorum. Çok deneyimli isimlerle çok tatlı bir işte çalıştım. Sadece izlemek ve heyecanla tadını çıkartmak istiyorum artık" ifadelerini kullandı.

Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen'in kaleme aldığı 'Arap Kadri ve Tarzan'ın yönetmen koltuğunda ise Emre Kavuk oturuyor.

'Arap Kadri ve Tarzan' filmi 15 Aralık Cuma günü vizyona girecek.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin