“ATATÜRK II” ilk kez 5 Ocak’ta sinemalarda!

Başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı Atatürk filmi ikinci kısmı 5 Ocak 2024'te vizyona girecek. Atatürk filminin ikinci kısmında kimler oynuyor, film bu bölümde neler anlatıyor?

Berfin Sengil
28 Aralık 2023 - 12:41
Kültür Sanat

Lanistar Medya imzalı, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı ve Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı 'Atatürk' filminin yeni afişi izleyiciyle buluştu. Afişte "Bizim bizden başka dostumuz yok!" sloganına yer verildi.

İki kısım halinde yayınlanacağı duyurulan ve ilk kısmı 3 Kasım'da vizyona giren 'Atatürk' filminin ikinci ve son kısmı ise 5 Ocak 2024'te vizyona girecek. 

Yeni yılın ilk haftasında vizyonda olacak filmle ilgili açıklama yapan yapımcı Saner Ayar şöyle konuştu: 

“Filmimizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyiciyle buluşturmak bizim için çok önemliydi. Önce bunu başardık, ardından da izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaştık ve hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadık. Türk halkı, ATATÜRK’e, millî mücadelenin anısını yaşatan filmimize sahip çıktığını gösterdi. Yurt dışında da rekor izleyici sayılarına ulaştık. ‘ATATÜRK II’ ile bu coşkuyu daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin ve atalarımızın bu destansı mücadelesini hem gençlerimize hem de tüm dünyaya anlatabildiğimiz için gururluyuz.”

Kasım ayında vizyona giren 1. Film’in devamı niteliğini taşıyan “Atatürk II”, Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır.

Rekor İzleyiciye Ulaştı

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan ve Box Office Türkiye verisine göre 1,5 milyondan fazla izleyiciye ulaşan 1. Film, Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede sinemalarda gösterildi. Atatürk 1881-1919 1. film vizyona girdiği ülkelerde de ‘rekor’ izleyici sayısına ulaştı.

Dijital Platform İçin Görüşülüyor

Atatürk 1881-19192. Film de önce 5 Ocak’ta Türkiye’deki sinemalarda gösterilecek. Hemen ardından yurt dışındaki izleyiciyle buluşacak. Her iki filmin 2024 yılında dijital platformlarda yayınlanması için görüşmeler sürüyor. 

Bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK 1881-1919”, “Kurtuluşa Doğru” giden yolu, Millî Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. Filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor. 

Filmin tarih danışmanları olarak ise genel danışmanlar Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu; askerî danışman Tuncel Koç; askerî kostüm danışmanı Kadir Türker Geçer; Osmanlı Türkçesi danışmanı Üzeyir Karataş yer alıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin