resim yok
03 Nisan 2013 - 00:00

Bir süredir herkesin tartıştığı 'Beren Saat mi daha iyi oyuncu Tuba Büyüküstün mü?' konusuna farklı bir açıdan bakalım...

Milliyet köşe yazarı Ayşegül Sönmez, bir süredir herkesin tartıştığa konuya değindi:

İşte o yazı:

''Bir süredir herkes Tuba Büyüküstün mü, Beren Saat mi daha iyi oyuncu diye değil,  daha mı seksi, diye tartışıyor. Özgü Namal, hepsinden daha iyi oyuncu.

 

Ne yazık ki bu konuda kimse benden bir görüş bildirmemi istemiyor.

Öte yandan Kuzey mi Karadayı mı daha iyi oyuncu, tartışılıyor.

 

Bu tartışmalara bir son vermek adına, hepinize sanat tarihini rehber göstermeyi bir borç bilirim.

 

Worringer'e göe..

Evet, sanat tarihçisi Worringer kimin güzel kimin daha da güzel olduğuna, mesela Paris Hilton’ın mı, Ayşe Arman’ın mı, yardımcı olabilir.

Worringer’a göre bir sanat yapıtına baktığımızda onu güzel bulan kişinin hayatında nelerin eksik olduğunu, çirkin bulan kişinin ise bu yapıtta neyi korkutucu bulduğunu düşünmeye yöneliriz.
[reklam]
Aynı yaklaşım, popüler düşünür Alain de Botton’a göre bazı kişileri seksi bulup ötekileri bulmadığımızı anlamak için kullanılabilir: “Natalie’ye(Portman) ya da Scarlett’a(Johansson) duyduğumuz ilgiyi kendimizde nelerin eksik olduğunu saptayarak açıklayabiliriz, tıpkı Agnes Martin ile Caravaggio’nun resimlerinden neden birini daha çok beğendiğimizi anlamaya çalışırken yetişkin hayatımızdaki o farklı ve kendimize özel hatalı yönlerimizi düşünmemiz gibi...”

Yani güzel bulduğumuz yapıtlar kadar seksi bulduğumuz kadınlar, eksikliklerimizin birer işareti olduğu kadar, sadece erkek oldukları için seksiliklerini değil, oyunculuklarını tartıştığımız erkekler de, maruz kaldığımız toplumsal cinsiyet asimetrisinin önemli göstergeleri olabilirler...''

 

 

Tuba Büyüküstün foto-galeri için tıkla

 

Beren Saat foto-galeri için tıkla
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin