Bergen'in yapımcısına şok dava! Senaryosu çalıntı çıktı...

Bergen filminin yapım ve yapımcısı şok davayla karşı karşıya kaldı! Senaryosu çalıntıymış... Bergen filmi kaldırılacak mı? Bergen filminin davasında son gelişmeler neler? Bergen filminin oyuncuları kim? Bergen filminin konusu ne? Bergen filmi izle!

2022'de vizyona giren başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın yer aldığı “Bergen” filmi şok eden davayla karşı karşıya! Peki Bergen filmi çalıntı mı? İşte o haberin ayrıntıları...

İLGİLİ İÇERİK

23-04/24/5641604.jpg

80’lerin ünlü sanatçısı acılı kadın Bergen’in dramatik hayatını beyaz berdeye aktaran film, ülkemizde hasılat rekorları kıran ve seyirciden yoğun ilgi görmüş ve yaklaşık 5 milyon 484 bin kişi tarafından izlenmişti.

23-04/24/640xauto.jpg

ÇALINTI ÇIKTI...

Yazar Sema Kaygusuz ile senarist Yıldız Bayazıt, “Bergen” filminde senarist olmamasına rağmen kendilerini öyle tanıtarak mali ve manevi haklarını ihlal ettiği iddiasıyla yapımcı Mine Şengöz ile Orkestra Yapım’a dava açtı. “Bergen” filminin senaryosunu kendilerinin yazdığını söyleyen ikili haksız tecavüze müdahele edilmesini talep etti.

23-04/24/wqedfg.jpg

Mine Şengöz ile Orkestra Yapım, sonradan kendilerini filmin senaristi olduğunu gösterecek sözleşmeleri imzalayarak ‘özel belgede sahtecilik’ suçunu işlediği iddia edildi.

23-04/24/fghj.jpg

Manevi haklara tecavüz suçunun oluşturulduğunu iddia eden dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Davalı Mine Şengöz, hak etmediği sıfata sahiptir. CNN Türk'ün haberine göre Diğer davalı Orkestra Yapım ise, bu sıfatı Mine Şengöz’e bahşetmeye direnmeye devam ederse, suç duyurusunda bulunmamız kaçınılmaz olacaktır. Davalılar, eser sahibi olan müvekkillerin mali ve manevi haklarına tecavüz oluşturmuşlardır. Davalılar, müvekkillerin, eser üzerindeki haklarına birlikte el atmışlardır. Davalıların müvekkillerin eser üzerindeki ve eserden doğan haklarına tecavüzünün önlenmesini ve ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Orkestra Yapım tarafından Mine Şengöz’e ödenen kârın tespit edilmesini ve tespit edilecek miktarın müvekkillere ödenmesini talep ediyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayıt ve tescil edilen ‘Bergen’ isimli sinema eserinin senaryo ve diyalog yazarının davalılar olmadığının tespitini istiyoruz.” 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin