Beyni kurcalayan 10 Westworld sahnesi

Bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Her hafta şatafatlı bir açılış jeneriğinden sonra Delos parkına konuk oluyor; zevk, günah ve sırlarla dolu bir maceraya atılıyoruz. İlk sezonda şaşırtmacalar çok fazlaydı. Peki Westworld’ün en şaşırtmacalı anları hangileriydi? Dikkat yazının bundan sonrası spoiler içermektedir.

Berfu Özlen
06 Aralık 2016 - 11:23
Yeni Bölüm

1) Dolores sinek ezdi!

Westworld’dekiler hiçbir şeye zarar vermemeye programlanmış olsalar da Dolores gözünü dahi kırpmadan bir sinek öldürüyor. İlk bölümdeki bu küçük sahne çok dikkat çekici olmasa da ileride kopacak kıyametler için bir ipucu niteliğinde.

2) Westworld tesisinde sarsıcı bir tur

Şaşırtmacalardan ilkinde Thandie Newton bir sabah uyandığında kendini çalıştığı genelevde değil de bir anda karanlık, korkutucu ve fütüristik bir evrende bulur. Westworld’ü diğer dizilerden ayıran en belirgin özellik western ve bilim kurgu öğelerini aynı potada eritmesi. Ve tüm bunlar ekranda olmaya başladığında sonuçlar da haliyle göz kamaştırıcı oluyor.

3) Dolores sonunda tetiği çekiyor!

Çekingen ve uysal bir karakterin ayağa kalkıp kendini savunmasını görmek kadar güzel bir şey yok. Evan Rachel Wood parktaki en narin ev sahiplerinden taşralı hassas Dolores Abernathy’i oynuyor. Ama kendini tehdit eden bir tehlike olunca tetiği çekiveriyor ve ne olup bittiğini dahi anlayamadan üç adam ölüveriyor. Sezon ilerledikçe Dolores ile alakalı bilmediğimiz daha çok şey olduğunu görüyoruz. Çevresindekilerin de daha dikkatli olması gerektiğini anlıyoruz. Özellikle sinirliyken.

4) Man in Black Westworld’ün mantığını açıklıyor

Ed Harris’in canlandırdığı serinin belki de en kötü karakterleri mükemmel bir monolog ile karşımıza çıkıyor. En "Clint Eastwood" vari tavrını takınan Man in Black, çoğu ziyaretçinin düşüncesiz ve hedonistik olduğunu ve kendisinin nasıl daha derin daha anlamlı bir şey aradığını anlatıyor. Ve bu amacına erişmek için de hiçbir engel tanımayacak!

5) Maeve parmağında tünemiş bir kuş ile uyanır

Beşinci bölümde Felix Lutz, Maeve’yi uyanık bir şekilde bulur. Herkesin kolayca favori karakteri olduğu düşünülen Maeve kesinlikle en çok bilgi alabildiğimiz ev sahiplerinden. Neredeyse şairane bir durul ile zerafeti ve gücünü sergilediği sahne ise gerçekten çok güzel. Lutz ve çalışma arkadaşı Sylvester’ın hiç ama hiç sansı yok!

6) Clementine çıldırır

Ev sahiplerinin ne kadar zarar verebildiğini merak edenlerin sorusu, güzeller güzeli Clementine'in android arkadaşlarından birini kıyma yaptığında cevaplandı. Bernard’ı ortada bırakmak denemesinde andoridlerin aslında ne kadar zararlı olabileceklerini görüyoruz.

7) Charlotte Hale Bernard’ı kovar

Yedinci bölümde kibar ve narin Charlotte’u, Bernard’ı Westworld’ün arkasındaki deha Dr. Robert Ford’u alt etme girişiminden sonra kovması ile en sivri haliyle görüyoruz. Aktrist Tessa Thompson Charlotte karakterini ekrana taşımakta A sınıfı bir iş çıkarıyor.

8) Bernard’da değişik bir haller var

SPOILER! Dizinin en büyük şaşırtmacalarından biri ise Theresa’nın Ford’un sağ kolu olan Bernard’ın da bir ev sahibi olduğunu öğrenmesi oldu.

9) Man in Black Maeve ve kızını öldürür

Seri ilerledikçe ev sahiplerindeki insaniyetin gittikçe daha aşikâr olduğunu, Maeve’nin travmatik geçmişine yapılan flashbacklerle görüyoruz. Parçalarla verilen noktaları sonunda tamamladığımızda Maeve’nin dizginlenemeyen intikam isteyişinin sebebini öğreniyor ve hala çoğu karakterin çözemediği labirenti çözüyoruz.

10) Maeve durumu Bernard’ın aleyhine çevirir

Müthiş bir zeka ve duyarlılıkla bezenmiş Maeve kesinlikle göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir güç. Şimdiye dek ev sahipleri testisteki programcıların insiyatifine bırakılmıştı. Çıplak, zayıf ve donuk bu ev sahipleri kenara atılmış ve daha kötüleri yapılmıştı. Son iki bölümün açılışında Maeve’nin yaratıcılarına karşı “sihirli kod dilini” kullanması inanılmazdı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin