Bir Aile Hikayesi 1. bölümde neler oldu?

Fox ekranlarının yeni dizisi Bir Aile Hikayesi'nin 1. bölüm özetini sizler için hazırladık. İşte detaylar..

Merve Mutlu
13 Mart 2019 - 14:44
Yeni Bölüm

Başrollerinde Songül Öden (Reyhan) , Celil Nalçakan (Cem) , Birkan Sokullu (Berk) , Elçin Afacan (Beste) ve Olgun Toker'in (Mahur) rol aldığı, Fox ekranlarının yeni dizisi Bir Aile Hikayesi, yayınlanan ilk bölümüyle izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi arasına girmeye aday olan Bir Aile Hikayesi'nin 1. bölümünü kaçıranlar için en baştan derledik...

Bir Aile Hikayesi 1. bölümde neler oldu?

19-03/13/cem.png

Reyhan ile Cem evlidir ve Reyhan üçüz bebeklere hamiledir. Oldukça mutlu olduklarını gördüğmüz çift, bebeklerini kucaklarına almak için gün saymaktadır. Cem'in 35. yaş günü birçok farklı olayın kapısını açacaktır. Cem ve Reyhan birbirlerine çok aşıktır. 

Cem'in 35. doğum günü aynı zamanda 3 çocuğunun da doğduğu gün olur. Asıl hikaye de orada başlar..

6 hafta erken yaşanan bu doğumda, hem üçüz olmaları hem de bebeklerin uygunsuz duruş pozisyonları nedeniyle, doktor gelerek kötü ihtimallere karşı konuşmak istedi. Üçüz bebekler konusunda çok heyecanlı ve mutlu olan Cem'in, "Biz bugün 5 kişi gideceğiz buradan. Biz yeni ev aldık, eski evimiz bize yetiyordu. İstedik ki 3 çocuğumuz rahat rahat büyüsün. Patikleri var, Reyhan ördü. Reyhan örgü örmeyi bilmez ama öğrendi ördü. Hem bugün benim doğum günüm, ben ne dersem ona inanacaksınız tamam mı?" konuşması herkesi oldukça duygulandırdı. 

Normal başlayan doğum sırasında Reyhan'ın bir anlık bilinç kaybı olayların akışını değiştirdi. Doğum esnasında kendini kaybeden Reyhan'ın bebeklerinden birinde bir sorun vardı. Üçüzlerden birini kaybettiklerini öğrenen Cem, bu acı haberi Reyhan'a da söyleyen kişi olmak zorunda kaldı. 

Doktorun "Her dert dermanıyla gelir. Sen derde değil ardındaki dermana bak." sözleri ile kendini az da olsa toparlayan Cem, tam da o gün doğan ve cami avlusuna bırakılan bir bebeği evlat edinerek, kaybettikleri üçüncü bebeklerinin yerine koydu.  

O bebek Mahur'un ta kendisiydi.. 

19-03/13/ncu.png

Bir Aile Hikayesi Beste'nin hikayesi

19-03/13/beste.png

Beste fazla kiloları ile derdi olan ve dış görünümünden mutsuz olan genç bir kadındır ve Berk'in ikizi Mahur'un da kardeşidir. Hiçbir şeye sahip olmadığına inanan eve kendini yetersiz hisseden Beste oldukça mutsuzdur. Onu teselli etmeye çalışan da her seferinde Berk olmaktadır. 

Beste bıktığı yalnızlığına çareyi şişmanlara özel tanışma uygulamalarında aramaya başlar ve "Mahçup adam" rumuzlu bir kişi ile randevu ayarlar. Beyaz atlı prensini ararken karşısında yufka yürekli bir şövalye bulan Beste, buluşacağı kişinin o görmeden gitmesi ile oturduğu mekanın sahibi olan Erdem ile tanışır. Erdem, Beste'nin üzülmemesi için onun yerine geçer.

Erdem ile farklı olduklarını ve ilişkilerinin yürümeyeceğini söyleyen Beste buna neden olarak, "Ben kendimi senin yanında beğenmeyeceğim için" diyerek oradan ayrılır ancak Erdem pes etmeyecektir. Gerçekleri anlatan Erdem, Beste'den gerçekten hoşlanmıştır. 

Birlikte akşam yemeği yiyen Erdem ve Beste, çok keyifli bir sohbetin ardından Beste'nin deyimiyle "kanka" olarak vedalaştılar..

Bir Aile Hikayesi Mahur'un hikayesi

19-03/13/mahur.png

Mahur mutlu bir evliliği, 2 çocuğu ve iyi bir işi olan bir adamdır. Berk ve Beste'nin kardeşi olmasına rağmen üvey olduğunu bilir ve biyolojik babasını aramaktadır. Tam da 35. yaş gününde aradığı gerçeği bulur. 

Mahur, biyolojik babasını bulduğunu eşi Müjde ile paylaştı. Biyolojik babasının yaşadığı eve giden Mahur, 35 yıl önce kendisini cami avlusuna bırakıp giden Şakir'e "Merak etme buraya senden bir şey istemeye gelmedim. Benim annem, babam var. Muhteşem bir karım var, çocuklarım var çok güzeller. Evim var, İstanbul'un en güzel yerinde. Arabam hemen şu köşenin başında. 650 bin lira. Öyle taksitle falan almadım. Birgün canım araba almak istedi ve aldım. Çünkü benim yapmak istediğim her şeyi yapabilecek durumum var. Buraya geldim çünkü bunların hepsini gözüne bakıp söylemek istiyorum. 35 yıl önce bi cami avlusunda hayata başladığıma bakacak olursak bu çok büyük bir başarı." sözleri ile herkesi duygulandırdı. 

Şakir ile yüzleşen Mahur, karşısında pişmanlık ya da utanç duymayan farkında bile olmadan bırakmış olabileceğini söyleyen gerçek babasına "torunlarınla tanışmak ister misin?" diye sorarak kendi evine götürdü.

Mahur'un hayatına çok da girmek istemeyen Şakir'in neden böyle yaptığının cevabını ise yine kendisi verdi. Hastalık aşamasını çoktan geçen Şakir'in ölmek üzere olduğunu öğrenmek Mahur'un canını yakarken, yaptığı konuşmalar izleyicileri de hüzünlendirdi. "Sen gerçekten iyi bi insan olmuşsun, eminim baban seninle gurur duyuyordur." dedi.

Bir Aile Hikayesi Berk'in hikayesi 

19-03/13/berk.png

Berk ise hayali oyuncu olmak olan ancak kariyerinde pek de istediği bir yerde olmayan bir adamdır. Oynadığı gofret reklamı ile tanınır hale gelen Berk'in adını hâlâ kimse bilmemektedir. Sektörde karın kaslarına göre muamele gören Berk, ne yapacağını bilememektedir. 

Gofret markasının yüzü olduğu için sinema ve dizilerde rol alması yasaklanan Berk, "gofret güzeli" olarak takılıkalmak istememekte ve babası gibi mutlu bir evlilik yapmak, çocuklarını büyütmek istemektedir. 

35. yaş gününde hayatının anlamını sorgulayan Berk, gofret güzeli hayatından vazgeçerek ve isyan ederek her şeyi geride bırakır. Ancak bu geride bırakışın çok ses getiren sözlerle yapılması Berk'in başını ağrıttı. Sette çıkan olayların videosunun paylaşılması ile Berk'in imajı zedelenmiştir. 

Onu teselli etmeye çalışan Beste de babasının "Her dert dermanıyla gelir. Sen derde değil ardındaki dermana bak." sözleri ile Berk'in yanında olur.

Bir Aile Hikayesi dizisinin konusu:

Reyhan ve Cem birbirine çok aşık ve mutlu bir ailedir. Reyhan üçüz bebek beklemektedir. Cem'in 35. yaş günü aynı zamanda bebeklerin de 6 hafta erkenden de olsa doğduğu gün olacaktır. Ancak doğumun yaşandığı sırada yaşanan bir aksilik nedeniyle bebeklerden biri hayatını kaybeder. Cem o gün cami avlusuna bırakılmış bir bebeği evlat edinerek kaybettikleri bebeğin yerine koyarlar. 

Dizide zaman atlamaları 1. bölümün sonuna kadar belli etmeden yaşanmıştır ancak dizinin sonuna geldiğimizde; Cem ve Reyhan'ın Beste, Berk ve Mahur'un anne babası olduğunu ve evlat edinilen çocuğun da Mahur olduğunu anlıyoruz. 

35. yaş günlerinde hayatları değişen bu kardeşlerin hayatı artık eskisinden daha farklı olacaktır.. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin