resim yok
19 Aralık 2011 - 00:00

 

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Mesut Engin, dün sabah kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Engin, zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü söylemişti.
 
Yakın arkadaşı Güven Turgut , Engin'in son dönemde sağlığının bozulduğunu belirterek " Onu hastaneye kaldırdık ama kurtulamadı. Şimdi ailesine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
 
KİMDİR?
* 1973'te en yakışıklı erkek seçildi ve Kral unvanını aldı.
* Engin, 1973 - 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı.
* Mankenlik ve fotomodellikte yapan sanatçı, 1976'da yaşadığı bir trafik kazasında sağ el bileğinin sinirlerinin kesilmesiyle bunalıma girdi.Bu olayla birlikte alkol bağımlısı oldu. Uzun süre bu bağımlılıktan kurtulmak için uğraş verdi.
* Camiasına destek için çok seslendi ama bu sese kulak veren olmadı. Sokaklarda yaşamak zorunda kaldı.
* Bir süre İzmir'de Karayolları Bölge Müdürlüğü karşısındaki otobüs duraklarında, banklarda yatıp kalktı. Son olarak da Beyoğlu sokaklarında yatıp kalkmaya devam etti.
 
KRAL TAHTINDAN DARÜLACEZE'YE
Tiyatro sanatçıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan’ın, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bitkin bir halde bulduğu (21 Mayıs 2009) Yeşilçam’ın bir döneme damgasını vuran aktörlerinden Mesut Engin’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açtı.
720 kişinin yaşadığı Kayışdağı Darülaceze’ye yerleştirilen Engin, geçmişte kalan zor günlerini anlattı. Uzun yıllardır sokaklarda esnafın yardımlarıyla yaşam mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar geçirdiğini belirten Engin, son dönemde yaşama sevincini yitirdiğini ve ölümü beklemeye başladığını söyledi. Darülaceze’nin kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu belirten Engin, zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü söyledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin