resim yok
02 Ocak 2013 - 00:00

 

Yeni yılın ilk yeni dizisi 20 Dakika‘yı nihayet izledik. Konu güzel, karakterler iyi, ama bir şeyler yerine oturmamış gibi görünüyor.
 
Tek bir olay üzerine kurulu, karakter sayısı sınırlı ve hızlı ilerleyen bir senaryosu var dizinin. En azından ilk bölümde böyleydi. Belki buna bağlı bir üzerine fazla gitme durumu var. Mesela başta polisin, sonra ise avukatın aileye davranışları sert ve kabaydı.
 
Bir de üzerine hiç gitmeme durumu vardı. Bu da dede (Cihat Tamer) ve babaannenin (Ayten Uncuoğlu), gelinlerinin hapse atıldığı böyle bir durum karşısında yaklaşık 5 ve 10 yaşlarındaki torunları ile ilgilenmemesiydi. Bu iki durum da dizide bir dengesizlik oluşturmuş. Bir şeyler tam kararında değil, birtakım sapmalar var. Bunu çaktırmadan normale çevirmek, durumu dengelemek lazım.
 
İlker Aksum (Ali Halaskar) rol icabı pısırık mısırık ama, karısı için yapacaklarını izledikten sonra kişiliğinde değişmeler olduğunu göreceğiz. Bu arada duyguyu çok iyi veriyor, hoş bazen biraz abartıyor ama endişesine sayalım onu da.
 
Tuba Büyüküstün‘de (Melek Halaskar) biraz mimik ve duygu eksikliği, düz bir oyunculuk gördüm. Evet, eşinin yapması gereken işleri dahi kendine görev edinmiş düzenli ve iyi bir anne, güzel bir eş imajını iyi vermiş. Ama onun dışında biraz sönük kalmış. Heralde hapishanedeki duşun ardından fönlü saçları dikkatinizi çekmiştir. Hadi o sete öyle geldi, yönetmen de mi söylemedi bunu. Doğal olarak pırasa gibi düz saçları var havası mı vermeye çalışmışlar acaba?
 
Yakın zamanda Feriha’nın babası olarak izlediğimiz Metin Çekmez (Necmettin Solmaz) rolünü gayet başarılı oynamış. Ciddi, gaddar, intikam peşinde bir adam. “O zaman karın çok şanssız, çünkü intikam alabileceğim başka biri yok elimde!” repliği oldukça iyiydi. Yalnız hastanede gördüğü Ali’yi mahkemede görünce ne düşündü, orayı göstermediler…
 
Hadi ilk bölümü geçtik, 2. bölüm fragmanı üzerine basa basa dede ve babaannenin bu çocuklarla neden ilgilenmediklerini sormamıza sebep oluyor. Üstelik de küçük olanın rahatsızlığı varken. Çocuklarla ajitasyon yapmamak lazım. İş buraya giderse izleyici kaybı olabilir. Bu tür gerilimlerden uzak durmakta fayda var.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin