Dilek Taşı’nın senaristi Can Sinan’dan çok özel açıklamalar: Bu yüzden dizide "Yılmaz abi” karakterini kullandık!

Oyuncu kadrosu ve güçlü prodüksiyonun yanı sıra hikayesi ile de sezonun en çok konuşulan dizisi olan Dilek Taşı’nın senaristi Can Sinan, gazeteci Sina Koloğlu’na çok özel açıklamalarda bulundu. Peki Dilek Taşı 2. bölümde neler oldu? Dilek Taşı 3. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Dilek Taşı 3. Bölümde neler olacak? Dilek Taşı dizisi oyuncuları kimlerdir? Dilek Taşı dizisi konusu nedir? Dilek Taşı Mustafa kimdir? Salih Bademci kimdir? Dilek Taşı Figen kimdir? Hazal Subaşı kimdir? Dilek Taşı dizisi Kenan kimdir? Ozan Dolunay kimdir? Kendi Düşen Ağlamaz reytinglerde kaçıncı oldu?

Volkan Usta
18 Eylül 2023 - 13:00
Kültür Sanat

Kanal D’nin, geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına başlayan ve büyük başarı yakalayan dizisi Dilek Taşı, her perşembe akşamı yeni bölümleri ile ekrana gelmeye devam ediyor.

23-09/18/yilmaz-karakteri.jpg

Dizide oldukça ses getiren “Yılmaz abi” karakteri ile ilgili son noktayı koyan Can Sinan:

 “Yılmaz Güney, o yıllarda, bizim hayal ürünü olarak kurduğumuz cezaevine çok benzer bir yerde mahkummuş. Yine o dönemde yaşayan insanların anlattıklarına ve yazılanlara göre tutuklularla da yakından ilgilenirmiş. Derdi, sıkıntısı olan birçok mahkûm, ondan yardım istermiş. Dönemi araştırırken buna benzer birçok şey okuduk. O yüzden Mustafa kızına kavuşmak için canla başla uğraşırken ona yardımcı olması için Yılmaz karakterini kullandık.” dedi.

23-09/18/salih-bademci-yeni-bolumden-1.jpg

Dilek Taşı’nın senaryosunun kendisi için çok özel olduğuna değinen senarist:

“Bütün çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım reklamcılarla beraber geçti. Hem Ankara’da Maya Matbaası zamanında hem de İstanbul’a geldiğimiz seksenli yıllarda, Ada Ajans, Merkez Ajans ve Par Ajans zamanında... Zaten dizideki ajansımızın adı da babamın kurucusu olduğu Par Ajans. Haliyle Aras Rona’nın reklamcı olması bir tesadüf değil. Diziyi kurarken de bölümleri yazarken de babamın anılarından, kendi hatırlarımdan çokça faydalandım. Babamın yazdığı; Yaşadım Diyebilmek kitabının da Dilek Taşı’nı yazarken büyük etkisi oldu.” dedi.

 23-09/18/salih-bademci-yeni-bolumden-2.jpg

Mustafa karakterine hayat veren Salih Bademci’nin dizi öncesi çok araştırma yaptığını da söyleyen Sinan:

“Hazırlanırken mutlaka kendine has, kendine özgü metotları vardır. Bol bol araştırma yaptığını biliyorum. Biz de Mustafa karakterini analiz etmek için defalarca konuştuk. Ama temelde söyleyebileceğim, o kadar yetenekli bir aktör ki her rolün altından rahatlıkla kalkabilir. Ben de kendisiyle çalıştığım için çok mutluyum.” dedi.

Dilek Taşı, yeni bölümü ile 21 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D’de!

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin