Diriliş Ertuğrul Bamsı ölecek mi? Gerçek tarihte Bamsı Beyrek'in ölümü..

TRT1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde "Bamsı ölecek mi?" sorusu büyük merak uyandırdı. Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
25 Nisan 2019 - 11:39
Yeni Bölüm

Başrolde Engin Altan Düzyatan'ın rol aldığı ve yayınlandığı günden beri TRT1 ekranlarında reyting rekorları kırarak ünü ülke dışına taşan Diriliş Ertuğrul dizisi final yapmaya hazırlanırken, son bölümleri ile de konuşulmaya devam ediyor. 

19-04/25/diirlis.png

Diriliş Ertuğrul yeni bölümde neler olacak? Bamsı ölecek mi?

Diriliş Ertuğrul'un 143. bölümünde, Dragos tarafından hain bir plan ile pusuya düşürülen Bamsı'nın (Nurettin Sönmez) hayatı tehlikedeydi.

145. bölümde ise Dragos'un adamları Söğüt'ten kaçarken, çocuğunu kurtarmak isterken düşmanın eline düşen Bamsı, onların önlerine geçerek kılıçla yaralandı. Bu yaralanmanın ardından, dizinin de final yapacağı düşünüldüğünde Bamsı'nın öleceği ihtimali artıyor. Ancak yeni bölüm fragmanında Bamsı'nın yer almaması bu durumu büyük bir soru işareti olarak bırakmış durumda..

19-04/25/bamsi-1556181472.png

Tarihte Bamsı Beyrek nasıl öldü? 

19-04/25/bamsi-beyrek.jpeg

Bamsı, Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen bir Türk kahramanıdır. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanmaktadır. Bamsı'nın ölümü ise: Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı hikâyede, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından söz edilir. İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlıkta, karışı Dış Oğuz olan Bamsı aslında İç Oğuz'dur. Bamsı'dan destek bekleyen Dış Oğuz beyleri, Bamsı'nın İç Oğuz'un başındaki en yakın dostuna ihanet etmemesi ile öfkelenir ve Aruz Koca sinirlenerek Bamsı'yı öldürür.. 

Diriliş Ertuğrul final tarihi

Osmanlı devletinin kurucu padişahı Osman Bey'in başa geçişine kadarki dönemde Selçuklu hükümdarı Ertuğrul Gazi'nin hayatını ve savaşlarını konu alan Diriliş Ertuğrul dizisi, 29 Mayıs akşamı yayınlanacak olan 150. bölümü ile final yapacak. Eylül ayında başlayacak yeni sezonla birlikte de sevilen dizinin yerini, Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey'in kurucu padişahı olduğu Osmanlı Devletini konu alan Diriliş Osman TRT1 ekranlarında olacak..

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin