resim yok
04 Mart 2012 - 00:00

 

Tolgahan Sayışman, Lale Devri dizisinin başarısının perde arkasını anlattı
 
 
Biri 20 senedir pek çok dizide imzası olan yönetmen Ümmü Burhan. Diğeri Best Model olduktan sonra kariyer rotasını oyunculuğa kıran, başarılı projelerde yer alan Tolgahan Sayışman. Bu ikiliyi bir araya getiren neden ise 'Lale Devri' dizisi... Önceki akşam Bloomberg HT'de ekrana gelen 'Yerli Dizi' programımın konuğu yönetmen Ümmü Burhan ve oyuncu Tolgahan Sayışman'dı. İkili, dizi sektörüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıkçası sohbetin tadı damağımda kaldı. İşte o keyifli sohbetten akılda kalanlar;
 
■ Tolgahan, sektörde yönetmenler için "Hep bağırır, sinirlidir" gibi yorumlar yapılır. Ümmü, sette canınıza okuyor mu?
 
Tolgahan Sayışman: Ümmü Hocam çok deneyimli. O nedenle kendimi ona rahat emanet ediyorum. Sette ne çok mesafeli ne de çok sıcak. Kesinlikle laçkalaşmamıza müsaade etmiyor.
 
■ Başrol oyuncusu denince de akla hep kaprisleri gelir. Ümmü, Tolgahan sana çok kapris yapıyor mu?
 
Ümmü Burhan: Başrol oyuncusu kaprisi yönetmene değil, yapımcıya yapar. Oyuncunun derdi iyi oynamaktır. Bir şey aksadığında delirir. Ben de oyuncuya çalışan bir yönetmenim. Oyuncunun performansını öne çıkarmak benim için önemli. O nedenle Tolgahan'la hiç sorun yaşamıyoruz.
 
■ Ümmü sen aslında gazeteci olmak istiyormuşsun. Tolgahan, sen de iş hayatına çok erken başlamışsın. Yolunuz nasıl değişti?
 
Ü.B. '8 Sütuna Manşet' diye bir dizi vardı. Ben ona kaptırıp gazeteci olmak istedim ama zamanla yönetmen olmak istediğime karar verdim.
 
T.S. 5 yaşın da Büyükçekmece'de oturuyorduk. Ben pazarda su satıyordum. Sonra su ve limonata satmaya başladım. İşleri biraz daha büyütmeye karar verdim ve bunların yanında limon satmaya başlayınca dayak yedim. Daha sonra annemin kitaplarını satmaya başladım. Hatta bir gün komşumuz "Aaa ne güzel, annene ödünç verdiğim kitabı bana satıyorsun" dedi. Camcıda, fırında çalıştım. Çok kısa süreli taksi şoförlüğü bile yaptım. Hayatın çok içinde oldum. 16 yaşında futbol oynamak istedim. Yeteneklerim elvermedi, futbolcu olamadım. İyi ki de olmamışım. Yoksa takımının taraftarının saçını başını yoldurtan bir adam olurdum.
 
■ Ümmü, sen Türkiye'nin ilk romantik komedi dizisi 'Evdeki Yabancı'yı çektin. 12 senede sektörde neler değişti?
 
Zaman içinde dizi sayısının azalması gerekirken arttı. 12 yıl önce kanala dizinin bir sezonu yazılıp teslim edilirdi. Şimdi 4 bölümde diziler yayından kaldırılıyor. Neden senarist İ3 bölüm yazsın ki? Kendi dizim dahil her dizide ağlayan insanlar görmekten sıkıldım. Eskiden dizilerde bu kadar gözyaşı yoktu.
 
■ İkiniz de romantik komedi tarzını sevmenize rağmen dönem dizileriyle ünlendiniz. Dönem mi yoksa güncel iş mi daha keyifli?
 
T.S. Dönem dizisi çekip üç kuruşluk kıyafetle kılıçla oynarsan keyif vermez.
 
Ü.B. İyi senaryo, iyi ekip, iyi ekipmanına para harcanırsa sorun yaşanmaz. Bence ikisi de keyifli. Çok iyi bir senaryoya iki başrol oyuncusu verilip, aksesuvara, yardımcı oyuncuya, mekâna "Para yok" derlerse olmaz.
 
T.S. Biz bunu 'Lale Devri'nde yaşadık. Dizi başladığında parayı sorumsuzca harcadık. Para harcamanın getirisi olacağını sandık. Ama beklenen ilgiyi görmedi. Gittiğim kalabalık parti sahnesinde çok kalifiye ekiplerle çalışmadık ama arabamız Ferrari, Porsche'tu.
 
■ 'Lale Devri Show TV'de yayından kaldırıldı ama Fox TV'ye geçtiğinde reyting rekorları kırdı. Bu neyin göstergesiydi?
T.S. Kanal değiştirdikten sonra hizmet eden karakterlerin doğru bir yere oturmasıyla oldu. Senaryo ekibimiz değişti. Yaşamayan karakterler yaşar hale geldi.
 
■ Peki, Emina Sandal diziden ayrıldığında "Bitti artık" dediniz mi?
T.S. "Artık başlıyor" dedim. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız radikal karar almalısınız. Boşluğu doğru bir karakterle doldurduk. Yükselişe geçtik.
 
■ Önümüzdeki bölümlerde neler izleyeceğiz?
Ü.B. Benim neler olduğunu anlamam 5 bölüm sürdü. Bu pembe dizi tadında bir dizi. Bu memlekette Dallas'ı bayılarak izledik. Bu da televizyonculuğun tuzu biberi.
 
Ümmü Burhan'dan Türk dizilieri klişeleri
 
■ Esas kadın hep gururl udur. Son 8 senedir kadın muti aka
hami i e kal iyor, hami i e kaldığını da esas adama söyl emiyor.
■ Türk erkeği kadına çok sahip çıkar. O nedenle mutlaka başka bir erkek esas kadına ve çocuğuna sahip çıkıyor. Bazen birden çok sahip çıkan oluyor.
■ Nedense bir ölümcül hastalık mutlaka atlatılıyor. Hastanenin olmadığı bir dizi olamaz.
■ Herkesin bir şekilde mafyayla işi oluyor. Kaçırılma, dövülme olmazsa olmaz.
■ Tecavüz zaten kaçınılmaz. Her dizide mutlaka bir tecavüz sahnesi var artık.
 
'SERENAYLA AYRILDIK'
 
Serenay Sarıkaya'yla ilişkilerinin sona erdiğini söyleyen Tolgahan Sayışman, aynı sette çalıştıkları için gazetecileri buna inandırmakta zorlandıklarını itiraf ediyor: "Serenay, geçtiğimiz günlerde yemin etmek zorunda kaldı. Çünkü inanmıyorsunuz. Bizim için setin huzuru ve işin iyi yansıması önemli Özel hayatımız bize kalsın. Sette hiçbir sorun yaşamıyoruz. İşimizi yapıyoruz."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin