resim yok
15 Ekim 2010 - 00:00

Bir İstanbul Masalı'nın tekrar bölümlerinde eşcinsel Zekeriya'nın bunu açıkladığı sahne tamamen kaldırıldı. atv'de tekrarı yayınlanan Bir İstanbulMasalı'nda eşcinsel karakterin sansürlenmesine eşcinsel aktivistler sert tepki gösterdi. Bir İstanbul Masalı'nda Zekeriya isminde eşcinsel bir karakter yer alıyor. 12 Ekim 2010 tarihindeki tekrar bölümünde, baş karakter Selim'in, Zekeriya'nın (Emre Karayel) cinsel kimliği hakkındaki gerçeği öğrenmesi ve sonrasında gelişen olaylar tamamen kesildi. Bu nedenle devam bölümünde bir istifa mektubu bırakıp ortadan kaybolan Zekeriya'nın bu davranışının nedeni anlaşılmaz hale geldi. atv, yeni dizisi Kılıç Günü'nde de eşcinsellere yer vermiş, hemen ardından yayınlanan tekrar bölümündeyse söz konusu sahne kaldırılmıştı. Söz konusu sansürü, Kaos GL portalında haber yapan aktivistler tepki gösterdi. Kaos GL aktivisti ve Pembe Hayat Başkan Yardımcısı Barış Sulu, "Türkiye'de yetmiş milyon insanın yüzde onu lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel. Bu demektir ki yedi milyon insan eşcinsel. Bu sansürle yedi milyon insan yok sayılıyor? dedi. Yapılanın oto-sansür olduğunu ve RTÜK'ten ceza gelmemesi için bu yöntemin kullanılmış olabileceğini anlatan Sulu şunları söyledi: "Bir İstanbul Masalı'ndaki Zekeriya gay karakterdi ve çok olumlu bir eşcinsel örneği idi. Bugüne kadar belki de iyi örnek bakımından ilkti. İşinde gücünde, feminen olmayan, erkek bir karakterdi. 2003 yılında yayınlanan orjinal bölümde Zekeriya patronuna eşcinsel olduğunu açıklıyor. Ardından iş yerinde arkadaşlarının mobbingine uğruyor. Sonuçta buna dayanamayarak patrona istifasını sunuyor. Tekrar bölümünde bu gelişmelerin hiçbiri gösterilmiyor. Demek ki RTÜK o kadar korkutmuş ki, kanallar böyle otosansüre gidiyor."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin