resim yok
22 Ekim 2011 - 00:00

 

Kanal D’de bu akşam ‘Yıllar Sonra’ isimli yeni bir dizi başlıyor. Başrollerini Aydan Şener, Tarık Tarcan, Burcu Kara ve Alpay Kemal Atalan’ın oynadığı dizi, aşk ve entrikalarla dolu hikayesiyle bu sezon çok konuşulacak
 
Aydan Şener“Burcu’yla aynı gün doğmuşuz”
 
* Film yıldızını canlandırıyorsunuz...
Oynadığı dönemin starı olmuş. 3 çocuğu, mutlu bir evliliği var. Ama eşinin ölümü ile hiçbir şeyin sandığı gibi olmadığını öğreniyor. Mesleğini bırakıp holdingin başına geçiyor. Bu arada üniversite aşkı ile karşılaşıyor.
 
* Eşi onu aldatıyormuş...
Üstüste kötü olaylar yaşayacak. Eşinin onu aldattığını ve bir çocuğunun daha olduğunu öğrenecek. 
 
* Ekibi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türker Bey (İnanoğlu) çok güzel bir ekip kurdu. Bu sette olduğum için çok mutluyum. 
 
* Burcu Hanım çok iyi anlaştığınızı söyledi. 
Çok seviyorum Burcu’yu. Set dışında abla-kardeş gibiyiz. Aynı gün doğmuş olmamız da çok güzel bir tesadüf. Her şey yolunda giderse sette kutlayacağız doğum günümüzü.
 
* Dizide eski Türk filmlerinin tadı var sanki... 
Evet. Aşklarla, ilişkilerle, görüntülerle, eski filmlerin lezzeti var.  
 
 
 
* Dizi neyi anlatıyor? Hikayesinden bahsedebilir misiniz?
Türkiye’nin 1990’lardan sonra Avrupalaşmasının bir çeşit yansıması bu dizi. Gökdenleriyle, büyük şirket holdingleriyle... Kapitalist sistemin içinde ayakta kalmak için her şeyin mübah ve ahlaklı olduğunu anlatıyor. Zaten dizilerin tutması için 4-5 neden vardır: Gözyaşı olacak, kan olacak, aşk ve entrika olacak. Bizim dizimizin farkı, ekrandan uzak olan temiz yüzleri bir araya getirmesi. 
 
* Aydan Hanım’la çalışmak nasıl?
Aydan’la her şey güzel. Geçmişten bugüne gelen paylaşımlarımızın olması rahatlatıyor insanı. 
 
* Canlandırdığınız Murat nasıl biri?
Avrupa’da okumuş bir CEO. 80 ihtilali öncesi devrimci gençlerden. O dönemlerde Leyla’yla birliktelermiş ancak darbe sonrası Murat yurt dışına kaçmak zorunda kalmış. Türkiye’ye döndüğünde bir dost vasıtasıyla Leyla’nın holdinginde CEO olarak göreve başlamış. Karşılaşmaları ikisinde de şok etkisi yapıyor. Kenan Bey (Kalav) ilk bölümden sonra ölünce ailenin cici babası olacak Murat.  Leyla’yla tekrar bir araya gelecekler. 
 
* Oynadığınız karakterin öncekilerden farklı olması sizin için önemli mi?
Tabii. Sinemada çok önemli bir şanstır zengin bir yüze sahip olmak. Mesela Kıvanç Tatlıtuğ bebek suratıyla farklı rolleri oynayabiliyor. Ama seyirciyi alıştırırsanız hep aynı tip karakterleri oynamaya devam edersiniz, Kenan İmirzalioğlu gibi...
 
* Bayağı kilo vermişsiniz. Rol için mi rejim yaptınız?
8 kilo verdim dizi için. Sabahları 1 saat yüzdüm. Her akşam 5 km. koştum. Datça’da bir köyde yaşıyorum.
 
* ‘Yıllar Sonra’nın nesi seyirciyi cezbedecek?
Herkes üzerine düşeni yaparsa kötü iş çıkmaz. Bunu da seyirci izleyince anlar. Her hafta birinci olsun kaygısıyla yapılan bir iş değil bizimki, iyi bir iş.
 
 
Burcu Kara : “Aydan Abla ile konuşmadan anlaşıyoruz”
 
* Dizi ekibine nasıl dahil oldunuz? 
Türker Bey’den (İnanoğlu)?geldi teklif. Bşka projeler için görüşmeler olmuştu ama çalışmak bugüne kısmetmiş. 
 
* Teklif geldiğinde önce senaryoya mı yoksa kadroya mı baktınız? 
En başta senaryoya baktım. Sonra öykünün beni heyecanlandırıp heyecanlandırmadığı, kadro ve yönetmen çok önemli.
 
* Canlandırdığınız karakteri anlatabilir misiniz biraz?
Seda işletme bölümünü bitirmiş, şirketin yönetim kurulunda çalışıyor. Daha önce canlandırdığım karakterler gibi duygularıyla hareket etmiyor. Daha sert, idealist, tuttuğunu koparan, yönetim duygusu gelişmiş, otoriter biri. Bazı yerlerde “Vay be!” dedim, çünkü ilk kez böyle sahneler oynuyorum bir dizide. 
 
* Seda’nın Tahir’e olan aşkı zamanla intikama dönüşecekmiş...
Evet, Seda bir yalanın içine giriyor bilmeden. Ama zaten aşık olduğunda insan birçok şeyi görmezden gelir. Seda da aşkın içinde olduğunu zannederken, aslında bir yalanın içinde olduğunu görecek. 
 
*  Annenizi Aydan Şener oynuyor, değil mi?
Evet. Ben Aydan Abla’yı tanıdığım için çok mutluyum. Birlikte vakit geçirdikçe her şeyi konuşabilir olduk. Hatta konuşmadan bile birbirimizi anlıyoruz. 
 
* Yeni sezonda başka projeleriniz olacak mı?
Buğra’yla (Gülsoy) Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisansa başladık. Ben her sene televizyon programı yapmak istiyorum, bakalım. Öyle bir şey olursa da boş günüm olmaz. 
 
*  Evlilik nasıl gidiyor? 
Çok şey değişmedi hayatımızda. Evliliğin kötü tarafları bizim için mümkün değil. Çünkü setteyiz sürekli. 
 
Alpay Atalan : “Elbette  olumsuzluklar da oluyor”
 
* Canlandırdığınız Tahir nasıl biri?
7 yaşında evlat edinilmiş, Merve’nin çocuk yaşta ayrılmak zorunda olduğu abisi...  Şu anda Ankara’da bir holdingde dış ticaret uzmanı olarak çalışıyor. Uzun zamandır aradığı ablasının bir cinayete karıştığını gazeteden öğreniyor. Yirmi beş sene sonra karşılaşıyorlar iki kardeş, Merve yaşadıklarını abisine anlatıyor. Ve Tahir ablasının intikamını alacağına söz veriyor.
 
* İntikam planı için Seda’yı mı kullanacak?
Evet. Tahir bir plan yapıyor, Şahin Holding’de işe giriyor ve Seda’yla arkadaşlığa başlıyor. 
 
* Çekimleriniz nasıl geçiyor?
Tarık Tarcan, Aydan Şener gibi çok güzel işler yapmış kişilerle çalışmak bir ayrıcalık. Rahat çalışabildiğimiz bir ekibimiz var. Genelde derler ya, “Ekip olarak iyi anlaşıyoruz” diye... Evet, biz iyi anlaşıyoruz ama elbette olumsuzluklar da oluyor. Ama hem kamera önü hem de arkasındaki ekip deneyimli olduğu için bu tarz olumsuzlukları hemen olumlu hale getirebiliyoruz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin