resim yok
17 Temmuz 2011 - 00:00

1981 yılında kazandığı güzellik yarışmasının ardından oyunculuğa adım atan Filiz Taçbaş: “Her rolüme kendimden bir şeyler katarım. Bu nedenle ‘Ayla Öğretmen’le benzeşen çok yönümüz var. Mesela kışkançlık” diyor.

Onu ‘Mahallenin Muhtarları’nın ‘Behiye’si olarak tanıdık. Şimdi ise ‘Arka Sokaklar’ dizisinde ‘Komiser Rıza’nın eşi ‘Ayla Öğretmen’ olarak karşımıza çıkıyor. Filiz Taçbaş, dizi ve özel hayatıyla ilgili detayları, gelecek projelerini ve kendisiyle ilgili sırları Kehkeşan dergisine anlattı.

POZİTİF BİR İNSANIM
Bize Filiz Taçbaş’ı anlatabilir misiniz?
Hayata sürekli pozitif bakmayı seven bir insanım. Olumsuzluklardan dahi olumlu şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Sporla ilgileniyorum. Bunun dışında sosyal hayatım çok hareketli değil. Zamanımın büyük bir kısmını kızıma ayırıyorum. En önem verdiğim şey dürüstlüktür. Yalanı sevmem, güvenmediğim insanlarla sohbet etmem.

Oyuncu olmak istiyor muydunuz, yoksa şans eseri mi başladınız?

Oyunculuk hayatım; 1981 yılında kazandığım güzellik yarışmasıyla başladı. Nokta Tiyatrosu’nda ilk oyunumu oynadım. Çocuk denecek yaşta ekmek paramı kazanmaya başladım. ‘Gırgıriye’ müzikalinde ‘Güllü’ rolüyle sahne aldım. Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nda ‘Sen Hiç Ağustos Böceği Gördün mü?’ isimli oyunda oynadım.

Arka Sokaklar’ dizisinde 208 bölümü geride bıraktınız. Canlandırdığınız ‘Ayla’ karakterinden biraz bahsedebilir misiniz?
‘Ayla’; sevecen, ailesine düşkün, ayrıca ailenin maestrosu olan bir kişi. Aynı zamanda kıskanç, öğretmen ve orta yaşlı bir bayan.

SET ÇOK KEYİFLİ
‘Ayla Öğretmen’ ile benzer yönleriniz var mı?
Her aldığım role, Filiz Taçbaş’tan bir parça katarım. Bu nedenle Ayla Öğretmen ile benzeşen birkaç yönümüz vardır. Mesela kıskançlık…

Set ortamınız nasıl?
Çekimler gayet eğlenceli geçiyor. Özellikle Zafer Ergin ile birbirimizi çok sever sayarız, şakalaşırız ve kendisiyle karşılıklı oynadığım için kendimi bu anlamda şanslı bulurum. Birbirimizi on gün görmesek telefon açıp hatır sorarız.

ANADOLU KARTALLARI FİLMİNDE OYNUYORUM 
Ufukta yeni projeler var mı?
Şu an Ömer Vargı’nın çektiği ‘Anadolu Kartalları’ filminde oynuyorum. Ağustos sonunda çekimler bitecek. Çok başarılı bir film olacak.

Gelen projelerde neye dikkat edersiniz?
Öncelikle senaryoyu okurum. Oynayacağım karakterin bana uyup uymadığına karar veririm.

Özellikle oynamak istediğiniz roller var mı?
Beğendiğim her rolü oynarım. Özellikle şu rol diye istediğim bir rol yok. Takıntım yoktur. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin