Game of Thrones oyuncusu Diana Rigg hayatını kaybetti!

Game of Thrones'un Olenna Tyrell'ı Diana Rigg 82 yaşında hayatını kaybetti...

Son dönemde Game of Thrones dizisinde Olenna Tyrell rolüyle karşımıza çıkan İngiliz aktris Diana Rigg 82 yaşında hayatını kaybetti!

GAME OF THRONES YILDIZI DIANA RIGG HAYATINI KAYBETTİ!

Temsilcisi BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu sabahın erken saatlerinde huzur içinde öldü. Bu zorlu zamanda mahremiyet isteyen ailesiyle birlikteydi" ifadelerini kullandı.

Sahne ve ekran önünde tanınmış bir isim olan tecrübeli oyuncu Rigg özellikle The Avengers, Game of Thrones, James Bond'un karısını canlandırdığı 007 James Bond Kraliçe'nin Hizmetinde gibi yapımlar ile Colette ve Follies müzikalleri dahil olmak üzere çeşitli tiyatro oyunlarındaki performanslarıyla biliniyordu.

20-09/10/diana-rigg-dizisi.jpg

DIANA RIGG'İN KARİYERİ

1938 yılında Doncaster'da hayata gözlerini açan oyuncu yatılı okula gitmek için İngiltere'ye dönmeden önce kısa bir süre Hindistan'da yaşadı. 1955'te kayıt olduğu Royal Academy of Dramatic Art'taki sınıf arkadaşları arasında Glenda Jackson da vardı. Royal Shakespeare Company'de çalıştıktan sonra, üç Tony adaylığının ilkini kazandığı Ronald Millar oyunu Abelard ve Heloïse'teki rolüyle sahne şöhreti kazandı.

51 bölüm boyunca seks sembolü haline gelen gizli ajan Emma Peel'i canlandırdığı 1960'ların casusluk dizisi The Avengers ile televizyondaki ilk büyük çıkışını yaptı.

20-09/10/diana-rigg.jpg

Aktris yakın geçmişte ise dünya çapında popüler Game of Thrones dizisinde Olenna Tyrell'ı canlandırırken Victoria ve All Creatures Great and Small (Mrs. Pumphrey) gibi dizilerde de rol aldı.

Rigg, 23 Nisan 2021'de yayınlanması planlanan Edgar Wright'ın yeni uzun metrajlı filmi Last Night in Soho için de kamera karşısına geçmişti.

Aktrisin kariyerinde BAFTA TV Award, Broadcasting Press Guild Award, Evening Standard Award, Tony Award gibi çeşitli ödül organizasyonlardan almış olduğu ödüller bulunuyor.

"Game of Thrones "Olenna Tyrell":

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin