resim yok
23 Temmuz 2011 - 00:00

Davetiyelerinde “Nazım Hikmet, Abidin Dino’ya ‘bana mutluluğun resmini yapabilir misin’ dediğinde, Abidin Dino bu resmi yapmıştı.

 

Bizim için de mutluluğun resmi buydu. Ama önce bir düğün gerekiyordu” yazan Burcu Kara İle Buğra Gülsoy çifti önemli bir hataya imza attı.

 

Davetiyetede kullanılan Nazım Hikmet’in ünlü “Saman Sarısı” şiiriydi ancak Abidin Dino’nun bu dizelere uyarak yaptığını düşünüp bastıkları resim Dino’ya ait değildi.
 
Zira Abidin Dino, minibüs arkalarına asılabilecek düzeydeki bu resmi “yapamayacak” kadar ciddi bir sanatçıydı. Resim, Dianne Dengel isimli Amerikalı bir afiş ressamının “popülist” illüstrasyonuydu.
 
Dianne Dengel’in kişisel internet sitesinde 25 dolara satılan resmin orjinal adı ise “Home Sweet Home” yani “Evim Güzel Evim”di.
 
Bu arada küçük de bir hatırlatma; bilinenin aksine Abidin Dino, Nazım Hikmet’in “sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” şiirine resimle değil şiirle cevap vermişti...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin