"Karanlık Gece" bugün Netflix'te!

Yönetmenliğini Özcan Alper'in üstlendiği "Karanlık Gece" filmi, 13 Ekim tarihi itibarıyla Netflix'te seyircisiyle buluşuyor. Başrollerini Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli’nin paylaştığı "Karanlık Gece" ne anlatıyor? Karanlık Gece hangi ödülleri aldı? Karanlık Gece ne zaman çekildi? Karanlık Gece kimin filmi?

Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli gibi başarılı isimleri buluşturan, Özcan Alper imzalı "Karanlık Gece", Netflix'te seyirci karşısına çıkıyor. 13 Ekim tarihinden itibaren dijital platformdaki yerini alan film, 28 Nisan'da sinema salonlarında izleyicisiyle buluşmuştu.

23-10/13/karanlik-gecee.jpg

Özcan Alper'in dördüncü uzun metrajlı filmi olan ve senaryosunu Murat Uyurkulak'la yazdığı film, Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı. "Karanlık Gece"nin görüntü yönetmenliğini ise Y. Roy Imer üstleniyor.

Bir vicdan muhasebesi izleyeceksiniz

Filmde, İshak'ın toplu bir öfkenin parçası haline gelip Anadolu'da küçük bir köyde vicdanıyla nasıl başa çıktığı ve kolektif sessizliğin şiddetiyle nasıl mücadele ettiği ele alınıyor.

23-10/13/karanlik-gece-2.jpg

Kıskançlık en fazla neye yol açabilir?

Bir dağ kasabasında yaşayan İshak, amatör olarak müzikle ilgilenen genç bir adamdır. Farklı hayalleri olan beş arkadaşıyla büyüyen İshak, köyün genç kızı Sultan’a gönlünü kaptırır. Ancak genç adam, Sultan’a hislerini söyleyemez. Bir gün Ali adında yakışıklı genç bir adam, İshak’ın yaşadığı köye memur olarak atanır. Onun köydeki varlığı İshak’ın kıskançlığa kapılmasına neden olur.

Ali aslında nerede kaybolur?

Bir süre sonra Ali aniden ortadan kaybolur. Köyde Ali’nin av sırasında kaybolduğu söylentileri çıkar. Ali gerçekten avda mı kaybolmuştur, yoksa onun kaybolmasının İshak ve arkadaşlarıyla bir ilgisi var mıdır?

İLGİLİ İÇERİK

23-10/13/karanlik-gece-3.jpg

"Karanlık Gece" hangi ödülleri aldı?

2022 Ankara Film Festivali - En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü

2022 Antalya Altın Portakal Film Festivali

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin