Karsu depremde kaybettikleri için söylediği Neredesin Sen performansıyla yürekleri dağladı!

Hatay'da enkaz altında kalan halası, nenesi ve kuzenleri için ağlayarak yardım kampanyası düzenleyen şarkıcı Karsu Dönmez, yardım gecesinde söylediği Neşet Ertaş'ın Neredesin Sen türküsüyle herkesi gözyaşlarına boğdu! Karsu Dönmez kimdir? Karsu Dönmez nereli? Karsu kaç yaşında? Evli mi? Türk asıllı Hollandalı şarkıcı Karsu hakkında tüm bilgiler...

Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu, Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinde ailesinden halalarını, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını kaybetmişti.

Hollanda'da depremzedeler için kampanya başlattıklarını 20 milyon Euro toplandığını, kampanyaya daha devam edeceklerini ifade eden Karsu: "Aliye Halamı, çocuklarını ve torunlarını, kuzenim Tuna ablamı, eşini ve oğlunu, kuzenim Aytül ablam eşini ve 3 kızını, Meral Teyzemi kaybettik... 89 yaşındaki nenemi ve amcamı kurtarabildiler. Anlatmama gerek yok, bütün Türkiye bunları yaşıyor. Karsu köyünden halam aradı, para ve tuvalet lazım olduğunu söyledi. 'Ne olur bizi unutma unutma unutma' dedi. Unutulmayacak benim ödevim o" demişti.

23-02/16/karsu4.jpg

GÖZYAŞLARI SEL OLDU!

Önceki akşam Hollanda'da tüm televizyonların canlı yayına geçtiği yardım gecesinde 90 milyon euro toplandı, Hatay'da 16 yakınını kaybeden Türk müzisyen Karsu Dönmez'in söylediği Neşet Ertaş türküsü ise ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu.

DEPREMDE KAYBETTİĞİ KUZENİNİN ARDINDAN.... NEREDESİN SEN?

Aslen Antakyalı olan ve depremde ailesinden 10 kişiyi kaybeden şarkıcı, depremde kaybettiği kuzeninin kendisine ulaşamayınca 'Neredesin sen?' diye sesli mesaj bıraktığını anlatıp Neşet Ertaş’ın “Neredesin Sen?” türküsünü seslendirdi.

İŞTE O PERFORMANS!

KARSU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Karsu Dönmez, 19 Nisan 1990 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde Hatay'ın Karsu köyünden göç eden Türk kökenli anne Birgül ve baba Alpaslan Dönmez'in iki kızlarından biri olarak dünyaya geldi. 8 yaşındayken televizyonda gördüğü piyanoyu çalmaya karar verdi. Ailesi önce ona bir piyano kiraladı. Çok sevdiğini görünce de biriktirdikleri parayla ona bir piyano satın alındı. Karsu, Hollanda'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin verdiği bir burs ile Amerika'ya gitti ve Rhode Island Üniversitesi'nde şan eğitimi aldı.

Karsu, aktif müzik hayatına 16 yaşındayken babasının sahibi olduğu, Amsterdam'daki Kilim Restoran'ın müşterilerine piyano çalarak başladı. Burada müşterilerin dikkatini çeken Karsu, ilgiyle karşılandı ve onu dinlemeye gelenlerin sayısı arttı. Bu durum karşısında ailesi Karsu için bir salon tutmaya karar verdi. Böylelikle onu dinlemek isteyenler için geniş bir mekânda konser vermiş olacaklardı. Ancak bu hesap Dönmez ailesinin düşündüğü gibi gitmedi. Karsu’yu izlemek isteyen insanların talebine, büyük bir konser verip konuyu kapatmak mümkün olmadı. Bu konserin akabinde Karsu, dünyanın en önemli sahnelerinden ve organizasyonlarından teklifler almaya başladı. Kısa süre içerisinde Concertgebouw’dan North Sea Jazz Festival’a ve hatta New York Carnegie Hall’a kadar önemli sahnelerde yer aldı. Konserlerinde gözlerini kapatıp onun sesine kulak verdiklerinde, New Orleans’ta dev bir caz yıldızını dinlediğini zannettiklerini dile getirenler oldu.

Türk medyası, Karsu'ya ilk defa 2012 yılında Güneri Civaoğlu'nun sunduğu Şeffaf Oda programında yer verdi. Bu program sayesinde farklı bir kitleye ulaştı. Sanatçı, üç yıl çalışarak hazırladığı ve kendi ismini verdiği Karsu isimli dördüncü albümünü 10 Ekim 2019'da yayınladı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin